04 - Smršt před Vítkovicemi

Statistická smršť
ÚT 24. 9. 2002
Z n o j m o - Během pěti dnů půjdou již potřetí znojemští fanoušci fandit na domácí stadión. Orly čeká soupeř ze severní Moravy, se kterým mají téměř vyrovnanou vzájemnou zápasovou bilanci.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
1999-002000-012001-02
 4/2  ZNO-VIT 2-6
21/12 VIT-ZNO 3-5
24/10 ZNO-VIT 2-2
14/9  VIT-ZNO 1-2
  2/3  ZNO-VIT 4-5  
 14/1  VIT-ZNO 1-4   
19/11  ZNO-VIT 3-2p  
 6/10  VIT-ZNO 3-2   
 30/9 VIT-ZNO 3-1
16/11 ZNO-VIT 3-2
30/12 VIT-ZNO 1-5
12/3  ZNO-VIT 3-4


Bilance: Celkem 12-6-1-5 36-35, bilance je tedy velmi vyrovnaná. Oba celky často bodují ve vzájemných zápasech venku, Znojmo vyhrálo poslední duel v Ostravě 5-1, naopak Vítkovice zvítězily ve Znojmě 4-3. V loňské sezóně dokázali Ostravané přerušit Znojmu jeho deset zápasů trvající sérii bez porážky.

Aktuální tendence

Vítkovice nevstoupily do sezóny vůbec dobře. Loňský finalista má ze čtyři zápasů na svém kontě pouhé dva body za hubenou výhru 3:2 v prodloužení zápasu v Karlových Varech. Osm vstřelených branek je velmi málo, většinu z nich navíc obstarala první útočná řada Melenovský - Burger - Moravec. V Ostravě jistě čekali od nové sezóny více.

Znojmo tři ze svých čtyř utkání hrálo na domácím ledě a jeho domácí tvrz zůstává nedobyta. Proti Slavii to sice byla jen remíza, ale České Budějovice si po zásluze odvezly čtyři branky a body zůstaly ve Znojmě.

Lídři kanadského bodování

Znojmo
1 Uram   	4 (1+3) 
2 Barus  	3 (2+1) 
2 Vorel  	3 (2+1) 
2 Ludvík 	3 (2+1) 
5 Plášek 	2 (1+1)
Vítkovice
1 Moravec     	4 (2+2) 
2 Burger      	3 (1+2) 
3 Tesařík     	3 (0+3) 
4 Melenovský  	2 (1+1) 
5 Padělek I.  	2 (0+2)
Pravděpodobné sestavy

Znojmo: Altrichter - Havíř, Snopek, Soudek, Benák, Křetinský, Pavel Kumstát - Plášek, Barus, Pucher - Uram, Haman, Erat - Procházka, Vorel, Mikulík - Petr Kumstát, Ludvík, Plch

Vítkovice: Falter - Tesařík, Černošek, Jurečka, Zápotočný, Výtisk, Phillip, Chmelíř, Zátopek - Melenovský, Burger, Moravec - Kaděra, Gron, Laskiewicz - I.Padělek, A.Padělek, Krayzel - Irgl, Hulva, Selingr.

Absence

Na straně domácích stále chybí Cisár, letní posila z NHL, který si musel u doktora Koláře nechat své zranění třísel úmyslně obnovit, jelikož léčebný proces neprobíhal podle předpokladů. Do kádru se vrací uzdravený obránce Klimeš. Vítkovice hlásí plný stav bez nemocí a zranění.

Představení soupeře

Největším úspěchem vítkovického hokeje, který byl založen již v roce 1928, jsou dva mistrovské tituly. Ten první spadá až do sezóny 1951-52, druhý pak Ostravané získali v sezóně 1980-81. Z dalších úspěchů klubu je třeba zmínit čtyři bronzová a dokonce sedm stříbrných umístění, z nichž to poslední je z minulé sezóny, kde Vítkovice ve finále podlehli Spartě.

Barvami klubu jsou modrá a bílá, internetové stránky klubu naleznete na adrese www.hc-vitkovice.cz.

Znojmo bez Oldřicha Svobody neprohrálo
I bez Oldřicha Svobody mezi tyčemi znojemské branky se Orli porážky nedočkali. Jak Petr Svoboda, tak Martin Altrichter ve víkendových zápasech obstáli a trenéři budou mít těžkou úlohu při rozhodování, koho dále stavět jako jedničku. Orli ve svých dosavadních zápasech inkasovali pouze 6 branek, lepší brankáře a defenzívu má už jen mistrovská Sparta, která ve třech zápasech obdržela tři góly.

David Havíř a třicátý gól
Branka, kterou vstřelil David Havíř do sítě budějovického brankáře Hudáčka byla již jeho 30. v extralize. Jeden z nejlépe střílejících obránců extraligy a loňský nejproduktivnější bek Znojma na tři desítky gólů potřeboval sehrát 190 zápasů.

Oslaví Altrichter stovku?
Pokud nastoupí Martin Altrichter jak do zápasu s Vítkovicemi, tak v dalším utkání ve Vsetíně, završí svou první stovku extraligových startů. Kromě Znojma chytal Martin extraligu také ve Slavii, Plzni, a Opavě.

Hrozivý vstup do sezóny
Pouhé dva body mají zatím na svém kontě Vítkovice. Tým pod vedení nových trenérů Svozila a Tomáška zatím nenavázal na výkony ze závěru loňské sezóny, které ho dovedly až ke stříbrným medailím. Vítkovice odehrály velmi vlažně i letní Tipsport Cup, ale že je slabé výkony budou držet i v sezóně málokdo čekal. V pátečním duelu na domácím ledě se Vsetínem se dokonce prořídlými tribunami Paláce kultury a sportu neslo volání, vyjadřující touhu fanoušků po návratu loňského trenéra Hadamczika…

Změny v kádru soupeře
Vítkovice v létě posílil obránce Marek Černošek z Havířova, útočník Leszek Laszkiewicz z polské Osvětimi a Slovák Gron, který přišel ze zámoří. Z hostování na Slovensku se vrátili Luděk Krayzel a Lukáš Zátopek, Marek Ivan, který hostoval v německém Heilbronnu obratem přešel na hostování do Třince.

Tým dále naopak opustil vloni nejproduktivnější obránce Lukáš Galvas (Zlín), další bek Daniel Seman (Slovan Bratislava), útočník Stantien přešel do Vsetína, obránce Škuta do slovenského Zvolena a Josef Štraub změnil hostování ve Slavii na přestup. Z hostování do Slavie se vrátil Leoš Čermák, který obratem putoval do Novosibirska, kam ho doprovodil na hostování útočník Martin Tomášek. Zdeněk Pavelek odešel na hostování do Třince, obránce Petr Prokop a útočníci Barna se Suchým do prvoligové Opavy. Tam mají povoleny střídavé starty také Jan Dresler, Jakub Hulva, Rostislav Olesz a Daniel Tomášek.

Hráči v dresu soupeře
Nikdo ze znojemských fanoušků asi nezapomene na působení Romana Kaděry ve Znojmě. Ze znojemských hráčů ve Vítkovicích působili Milan Mikulík a Pavel Kumstát.

Bilance hráči Orlů vs. Vítkovice
jméno     	Z  G A B
Pucher   	12 2+7 9
Plášek   	11 4+4 8
Pazourek 	10 3+4 7
Uram     	10 3+3 6
Jakeš     	 9 3+2 5
Havíř    	12 3+2 5
Kumstát Pa.	11 2+3 5 
Vorel    	11 1+4 5
Fink      	 8 3+1 4
Haman    	11 3+0 3
Všech dvanáct zápasů sehráli Havíř, Pucher, Procházka a Vorel.
NEWSLETTER