06 -Smršť před Pardubicemi

Statistická smršť
PÁ 4. 10. 2002
Z n o j m o - V dalším domácím utkání přivítá Znojmo v neděli hokejisty Pardubic. Spolu s předchozím zápasem s Litvínovem a úterním duelem se Spartou tak v krátké době Orli pohostí všechny tři celky ze špice tabulky.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Znojmo-Pardubice

Bilance
1999-002000-012001-02
24/9  ZNO-PCE 1-3
5/11  PCE-ZNO 4-4
4/1   ZNO-PCE 3-2
20/2  PCE-ZNO 6-3
17/9  PCE-ZNO 3-2
29/10 ZNO-PCE 4-3
9/12  PCE-ZNO 1-3
13/2  ZNO-PCE 4-3
23/9  ZNO-PCE 0-3
28/10 PCE-ZNO 3-1
11/12 ZNO-PCE 8-1
1/2 PCE-ZNO 3-3

Celkem 12-5-2-5 35-35. Bilance dnešních soupeřů je naprosto vyrovnaná, v prvních dvou sezónách byla bilance mírně lepší pro Orly, ale vloni dokázalo Znojmo Pardubice porazit pouze jednou, zato však obrovitým rozdílem sedmi branek. V dosavadní historii Pardubice ve Znojmě zvítězily dvakrát.

Aktuální tendence
Parubice jsou spolu s Litvínovem týmem s nejlepším vstupem do sezóny. Až čtvrteční porážka ve Vítkovicích je připravila o neporazitelnost venku, stále se však drží na čele tabulky. Impozantní je především jejich produktivita, v osmi zápasech nastříleli už třicet branek. Produktivní je především nestárnoucí Lubina, vedle něj roste i Tomáš Rolínek.

Znojmo dokázalo o posledním víkendu zvítězit ve Vsetíně, ale doma nestačilo na rozjetý Litvínov. Čtvrtou příčku se Orli snažili udržet i v pátek, kdy se představili na ledě nováčka v Liberci.

Změny v kádru soupeře
V Pardubicích v létě velké změny neproběhly. Posilami jsou pouze útočníci Divíšek (Philadelphia) a Pištěk (Slovan Bratislava. Kromě odchodu Dušana Salfického do CSKA Moskva přišly Pardubice i o obránce Malinského (Třinec) a útočníka Stanislava Procházku (Liberec).

Lídři kanadského bodování
Znojmo
1 Vorel   	7 6 (4+2) 
2 Uram    	7 6 (2+4) 
3 Plášek  	7 4 (3+1) 
4 Ludvík  	7 4 (3+1) 
5 Barus   	7 4 (2+2)
Pardubice
1 Lubina  	8 9 (5+4) 
2 Rolínek  	8 7 (4+3) 
3 Mikeska  	8 7 (2+5) 
4 Blažek   	8 6 (2+4) 
5 Pospíšil 	8 6 (1+5)

Pravděpodobné sestavy
Znojmo: P.Svoboda - Havíř, Snopek, Soudek, Toman, Křetínský, Pavel Kumstát - Plášek, Barus, Pucher - Uram, Haman, Erat - Procházka, Vorel, Mikulík – Petr Kumstát, Ludvík, Plch

Pardubice: A.Svoboda - M.Sýkora, Mudroch, Vyhlídal, Čáslava, A.Novotný, Duben, Pácal, Bartoň - Rolínek, Blažek, Lubina - P.Sýkora, Janecký, T.Divíšek - D.Pospíšil, Mikeska, Pištěk - Kolář, Koukal, Průcha

Absence
Na straně domácích stále chybí Cisár, po zranění stále není k dispozici posila do branky Kameš, nejistý je i start Altrichtera, který v týdnu pobíral antibiotika. Hosté by měli přijet kompletní.

Představení soupeře
Pardubice jsou tradičním účastníkem naší nejvyšší soutěže. V současné době prožívají nebývalý sportovní i ekonomický rozmach, který se projevil i na rekonstrukci jejich arény. Stále se jim ale nedaří navázat na úspěchy z konce osmdesátých let, kdy s Dominikem Haškem v brance získaly dva mistrovské tituly. Útok na nejvyšší příčky je cílem klubu i letos, vloni Pardubice vypadly v prvním kole play-off se Slavií.

Barvami klubu jsou červená a bílá, internetové stránky klubu naleznete na adrese www.hcpce.cz.

Zákrok na Urama potrestán
Nevybíravý faul, kterým litvínovský útočník Jindřich Kotrla poslal v posledním domácím zápase Marka Urama na vyšetření do nemocnice s podezřením na zlomený nos, potrestala disciplinární komise APK zákazem startu pro jmenovaného hráče na sedm extraligových utkání. V zápase zůstal tento faul nepotrestán a proto odpovědné orgány zvažují také dodatečné potrestání sudího Husičky.

Ladislav Kudrna ve Skotsku
Bývalý brankář Orlů Ladislav Kudrna se v minulém týdnu stal hráčem skotského klubu Edinburgh Capitals, který hraje v British National League, což je druhá nejvyšší soutěž Velké Británie. Kudrna si v týmu může v mateřštině pohovořit se třemi dalšími hráči, již několik měsíců zde působí český obránce Jan Krajíček a slovenští útočníci Konder a Cingel.

Hráči v dresu soupeře
Dres Pardubic oblékali ve své extraligové kariéře Karel Plášek, který na východě Čech strávil dvě sezóny, a Milan Procházka. Z pardubických hráčů se ve Znojmě načas objevil Jaroslav Kudrna.

Pardubice válí
Poprvé začali Východočeši sezónu v nové hale a velmi jim to svědčí. Z osmi dosavadních zápasů prohráli jen dvakrát a s touto bilancí stačí držet krok s podobně dobře naladěným Litvínovem na čele tabulky. I přes 30 vstřelených branek se ale zatím nedaří veteránu Janeckému, v osmi zápasech nezaznamenal ani bod.

Vítkovice se chytly
Trápící se celek Vítkovic se ve čtvrtek dokázal právě na našem dnešním soupeři „chytit“ a zlepšeným výkonem je porazil 4:3. Branky za domácí stříleli kritizovaní Tesařik s Kaděrou a dále Moravec a Laszkiewicz, za Pardubice byli úspěšní Rolínek, Divíšek a Mikeska.

O pardubické hokejisty je zájem
Obránce Michal Divíšek odešel v týdnu stejně jako Milan Kello na hostování do Havířova, jelikož v pardubické obraně se pro něj nenašlo odpovídající místo. O útočníka Tvrdíka, který se po zranění rozehrává v prvoligovém Hradci Králové, projevily přes média zájem Karlovy Vary, ale pardubický manažer Kusý tyto spekulace odmítl. Trenér Říha by se ale případnému hostování nebránil. "Určitě se ho nechceme zbavit, ale momentálně bychom si mohli dovolit uvolnit ho třeba na hostování do konce roku. Po zranění se potřebuje rozehrát,“ uvedl pro oficiální stránky klubu.
NEWSLETTER