09 - Smršť před Plzní

Statistická smršť
PO 21. 10. 2002
Z n o j m o - Víte že Peter Pucher, Marek Uram a David Havíř v dosavadních zápasech s Plzní zaznamenali více bodů než všichni ostatní hráči Znojma dohromady? A že žádný vzájemný zápas těchto dvou týmů neskončil remízou? Pokud ne, čtěte smršť!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Znojmo - Plzeň

Bilance
1999-002000-012001-02
10.10. PLZ-ZNO 5-1
2.11.  ZNO-PLZ 3-1
23.1.  PLZ-ZNO 4-2
10.3.  ZNO-PLZ 0-1
7.10.  ZNO-PLZ 4-0
21.11. PLZ-ZNO 1-3
16.1.  ZNO-PLZ 6-3
4.3.    PLZ-ZNO 7-5
11.9.  PLZ-ZNO 4-2
14.10. ZNO-PLZ 2-6
30.11. PLZ-ZNO 2-0
131.   ZNO-PLZ 5-1
2002-03
15.9. PLZ-ZNO 3-2: Výborný, Voskár, Štefanka - Barus 2


Celkem 13-5-0-8 35-38. V celkové bilanci je Plzeň mírně úspěšnější, v každém ročníku dokázala Orly alespoň jednou porazit. Zajímavostí je, že ani jeden vzájemný zápas v historii neskončil remízou.

Aktuální tendence
Keramika Plzeň zažívá jednu ze svých úspěšnějších sezón. Přesto se v obou domácích víkendových zápasech musela sklonit před soupeři a podlehla Liberci 3:5 a Vsetínu 1:2. Za posledních pět zápasů získala Plzeň pouhé tři body.

Orli mají za sebou víkendový trip, při kterém hráli s nejvýchodnějším i nejzápadnějším soupeřem a nacestovali za tři dny více než 1200 km. Možná i únava z cest zapříčinila, že za oba zápasy dokázali skórovat jen jednou a to bylo na jakýkoli bodový zisk málo. V Třinci Oceláři Orly přehráli 5:1, ve Varech zvítězili domácí těsně 1:0.

Lídři kanadského bodování
Znojmo
1 Vorel	 10 (7+3)  
2 Uram 	  9 (3+6)  
3 Barus	  8 (4+4)  
4 Pucher  8 (1+7)  
5 Ludvík  7 (3+4)

Plzeň
1 Duda        13 (5+8) 
2 Straka J.   11 (6+5) 
3 Andrašovský  8 (3+5) 
4 Štefanka     8 (1+7) 
5 Řezníček     6 (0+6)


Pravděpodobné sestavy
Znojmo: Kameš - Havíř, Soudek, Benák, Křetínský, Snopek, Toman - Erat, Haman, Uram - Plch, Vorel, Milan Procházka - Cisár, Barus, Plášek - Pucher, Ludvík, Petr Kumstát.

Plzeň: Barta - Řezníček, Dobroň, Mazanec, Vlček, Vobořil, M. Výborný - Dvořák, Straka, Andrašovský - Ujčík, Voskár, Volák - Eiselt, Štefanka, V. Král - Koreis, Švík, Adamský.

Absence
V pátečním zápase proti Liberci odstoupil v průběhu Radek Matějovský, nahradil ho vyléčený Václav Eiselt. Orli by měli nastoupit kompletní.

Představení soupeře
Plzeňská Keramika je tradiční účastník naší extraligy, ale na svůj velký úspěch v podobě nejméně finálové účasti čeká již více než deset let. Největšími úspěchy klubu jsou zatím tři druhá místa a bronz z roku 2000.

Klub se může tradičně opřít o početnou diváckou kulisu, ovšem někdy to místní fanoušci se svou oddaností klubu přehánějí. Plzeň dala českému hokeji mnoho výborných hokejistů, z minulosti např. Vinš, Táflík či Bednář, ze současnosti zase bratři Strakové, P.Sýkora, Špaček či letité opory Keramiky Vlček s Řezníčkem.

Oficiální internetové stránky klubu naleznete na adrese www.hcplzen.cz, klubovými barvami jsou modrá a bílá.

Jako na houpačce
S výjimkou prvních tří kol dokázali Orli v dosavadním průběhu extraligy doslova rozhoupat výsledkovou houpačku, při které se střídají trojice vítězných a prohraných zápasů. Po třech porážkách, ve kterých se začalo mezi fanoušky šeptat o krizi, Orli díky třem vítězstvím vylétli na třetí místo tabulky, ale poslední dvě víkendové porážky je zase stáhly pod první čtyřku. Doufejme, že Hořavův výběr toto pravidlo houpačky poruší a v úterním duelu plzeňskou Keramiku porazí.

Za 120 minut jediná branka, nepomohl ani Cisár
Pouze proměněný samostatný nájezd Karla Pláška v poslední třetině zápasu v Třinci zavdal Orlům o posledním víkendu důvod ke gólové radosti. Střelbu se pokoušel oživit také nový muž Marián Cisár, ale přes několik nadějných situací se gólově neprosadil. Jak sám přiznal, jeho extraligové premiéry byly opatrnější než sám čekal a protože chce být v týmu posilou, možná ještě bude muset věnovat nějaký čas rekonvalescenci a nabírání sil.

Hořava vs. Hořava
V Karlových Varech nastoupil ve čtvrtém útoku domácí Energie syn znojemského trenéra Miloslav Hořava mladší. Juniorský reprezentant je ve Varech na střídavý start z prvoligového Kladna a duel proti týmu vedenému otcem byl jeho první extraligový po šesti měsících od sestupu Kladna do nižší soutěže. Poslední podobný duel otce a syna se odehrál před třemi lety při zápasech Třince a Sparty, kdy proti sobě stáli otec a syn Vůjtkové.

Hráči Orlů vs. Plzeň
Uram      14 (9+5)
Pucher    14 (2+12)
Havíř     10 (1+9) 
Procházka  5 (1+4)  
Haman      5 (1+4)  
Soudek     5 (0+5)
Kumstát    3 (2+1) 

Ve všech 13 dosavadních vzájemných zápasech Plzeně a Znojma nastoupili Havíř, Pucher a Vorel. Dvojce Pucher - Uram se proti Plzni náramně daří, doplňuje je i bek Havíř s nevídaným průměrem bodů na zápas.

Plzeň raději hraje doma
O posledním víkendu sice Plzeň ztratila hned dvakrát svou domácí neporazitelnost, jinak ale získává bod převážně před svým početným publikem. Při zápasech na hřištích soupeře sice dokázala získat sedm bodů za dvě výhry a porážku v prodloužení, celkem ale v sedmi zápasech venku inkasovala 27 branek, horší bilanci už má jen outsider letošní sezóny Havířov. V posledních dvou zápasech v Pardubicích a Vítkovicích prohrála Keramika 0:5, resp. 1:6.

Keramika táhne
Průmerná ligová návštěvnost
1.Plzeň	    7203
2.Pardubice 6595
3.Litvínov  5972
...		 	 	 
7.Znojmo    4244
... 	 	 
13.Slavia   2535
14.Havířov  2315

liga celkem 4494

Více než sedm tisíc diváků zavítá v průměru na každý domácí zápas plzeňského týmu. Takovouto bilancí se nemůže pochlubit žádný jiný extraligový tým. Pouze Pardubice a Litvínov svou návštěvností výrazně zvyšují průměr, Znojmo se drží uprostřed žebříčku, dvě stovky pod ligovým průměrem. Naopak Slavia a Havířov své fanoušky téměř nezajímají, chodí na ně v průměru třikrát méně lidí než na Keramiku. Oproti loňské sezóně klesla letos průměrná návštěvnost o 200 diváků na utkání.

Duda opět řádí
Při pátečním zápase s Libercem na sebe opět upozornil nejproduktivnější plzeňský hráč Radek Duda, nebylo to však svým hokejovým uměním. Po zápase namísto podání ruky udeřil libereckého Kudrnu pěstí do obličeje. "Měl špatnou narážku, on ví, co udělal, co provedl. Dostal menšího lepáka, takového výchovného, aby to příště nedělal," okomentoval situaci Duda. Liberecký tým tento incident uvedl do zápisu a bude se jím zabývat disciplinární komise.

Hráči v dresu soupeře
Ze současných hráčů Plzně neoblékal dres Znojma nikdo, z týmu Orlů v Plzni působil dříve obránce Václav Benák.
NEWSLETTER