Pohár pro mistry světa ve Znojmě

Dění v hokejovém světě
NE 4. 1. 2004
Z n o j m o - Od soboty mohou vidět znojemští fanoušci ve Sport baru na zimním stadionu pohár, který získá nejlepší hokejový tým na světě. Pohár putuje po všech extraligových stadionech a fanoušci tak mohou na vlastní oči spatřit trofej, která je vyrobena ze zlata a stříbra. Váží deset kilogramů a 540 gramů. Autorem poháru je španělský umělec André Richard z Barcelony. Pohár poprvé předával René Fasel v roce 2001 v německém Hannoveru českému kapitánovi Robertu Reichlovi.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Pohár měli jako první možnost spatřit příznivci v Pardubicích, kde lídr soutěže hostil v repríze finále uplynulého ročníku pražskou Slavii. Pohár pobude v tuzemsku až do šampionátu. Ten začne 24. dubna, finále je na programu 9. května.

Pokud by čeští hokejisté vyhráli, pohár by byl v Česku až do podzimu příštího roku. Zhruba šest měsíců před dalším mistrovstvím ve Vídni se originál přestěhuje k rakouským organizátorům a úřadujícím šampionům zůstává kopie.

Jednu takovou už český svaz v držení má, neboť současný pohár jako první převzali čeští reprezentanti coby mistři světa před dvěma lety v Hannoveru. Vedle nich je na podstavci vyryto jméno Slovenska a vítězů loňského turnaje - Kanady.


Pohár pro mistry světa přivezl z Českých Budějovic vedoucí mužstva Lubomír Urbánek


Pohár v celé své kráse čeká na další štítek. Zatím jsou na něm tři. První je z roku 2001, kdy Česká republika zvítězila na šampionátu v Německu


Cenná mistrovská trofej byla vystavena ve Sport baru na zimní stadioně vedle poháru za vítězství Orlů v Tipsport cupu

NEWSLETTER