11 - Smršť před Havířovem

Statistická smršť
ČT 21. 11. 2002
Z n o j m o - Udrží Orli v zápase s nejslabším týmem soutěže tradici a budou bodovat i v osmém zápase s Havířovem v řadě ? Jak se na znojemském ledě představí Petr Svoboda, který v Havířově hostuje? A čím bude zápas výjimečný pro Karla Soudka? A jak se změní havířovský herní projev po změnách na trenérském postu? <hr> <b>Proč jít na hokej?</b> <li>Přijede nejslabší tým soutěže, se kterým by Orli neměli mít problémy, navíc se jim na Havířov dlouhodobě daří. <li>Zopakují Orli kanonádu z posledního utkání s Libercem a pokoří po Tygrech i Pantery? <li>Karel Soudek nastoupí do svého 700. zápasu v extralize. Přijďte mu pogratulovat! <li>V brance hostů se představí znojemský brankář Petr Svoboda.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Znojmo - Havířov

Bilance
1999-002000-012001-02
8/10  ZNO-HAV 3-6
23/11 HAV-ZNO 2-1
16/1  ZNO-HAV 8-4
3/3   HAV-ZNO 8-2
8/9   HAV-ZNO 2-1
15/10 ZNO-HAV 2-2
25/11 HAV-ZNO 2-1
21/1  ZNO-HAV 3-2
8/9   ZNO-HAV 2-0
23/10 HAV-ZNO 2-4
7/12  ZNO-HAV 2-0
22/1  HAV-ZNO 6-5p
2002-03
11.10. HAV-ZNO 1-6: Filip - Vorel 2, Procházka, Pucher, Barus


Celkem 13-6-1-6 40-36. Bilance je vcelku vyrovnaná, ale Orli dokázali bodovat v posledních sedmi vzájemných zápasech! Navíc v posledních dvou zápasech ve Znojmě nevstřelil Havířov ani branku. V posledním vzájemném zápase na Havířovském ledě si se svým soupeřem poradili bez problémů a přechýlili vzájemné skóre na svou stranu.

Aktuální tendence
Orli hráli dvakrát venku, na Spartě ani v Pardubicích výkonem nezklamali, ale vždy jim jeden gól pro zisk bodu chyběl. Stále jim ale bodový zisk stačí na umístění v osmičce pro play off.

Naopak bodový zisk Panterů ani nemůže stačit na více než poslední příčku. Havířov dokázal bodovat pouze ve třech z 21 zápasů a vítězství za tři body se ještě nedočkal.

Lídři kanadského bodování:
Znojmo

1 Uram    17 (7+10)
2 Pucher  16 (3+13)
3 Vorel   15 (10+5)
4 Plášek  13 (7+6)
5 Barus   10 (5+5)
Havířov
1 Sršeň       	 13  (6+7)
2 Čech Martin 	  9  (4+5)
3 Bednařík    	  7  (5+2) 
4 Míka 	      	  6  (4+2)
5 Staněk   	  6  (2+4)


Pravděpodobné sestavy
Znojmo: Altrichter - Soudek, Havíř, Benák, Křetinský, Snopek, Toman - Pucher, Haman, Uram - Plch, Vorel, Procházka - Cisár, Erat, Plášek.

Havířov: P. Svoboda - V. Čech, F. Štefanka, Boháček, Dobrovolný, J. Kučera, Michael Procházka - Míka, Martin Čech, J. Kopecký - Lamich, Sršeň, Boháč - Křestan, Polanský, Micka - Hrbek, Michal Čech, Hebar

Absence
V týmu Havířova chybí pro zranění delší dobu Petr Folta, u Orlů není jistý start čtveřice Pavel Kumstát, Vorel, Barus a Ludvík.

Představení soupeře
Hokejisté z Havířova hrají extraligu čtvrtým rokem, stejně jako Znojmo. Za celou dobu svého působení ale do světa díru v podobě postupu do play-off neudělali, nejlepším výsledkem bylo loňské 11. místo. V klubu se za celou dobu působení v extralize vystřídalo na 150 hokejistů a mnoho trenérů, ale tým se své špatné pověsti nezbavil. Vrcholem krize havířovského hokeje je letošní sezóna, kdy se klub již od počátku pevně usídlil na konci extraligové tabulky a již od konce října se připravuje na boj o záchranu v baráži.

Oficiální internetové stránky klubu naleznete na adrese www.hchavirov.cz, klubovými barvami jsou červená, bílá a černá.

Z venku bez bodu
Po kanonádě proti Tygrům z Liberce vyjeli Orli do Pardubic a Prahy a z výletu si nepřivezli ani bod. Nyní je před nimi moravský čtyřboj - postupně se střetnou s Havířovem, Zlínem, Vsetínem a Třincem. Na Havířov se Orlům daří už tradičně, do Zlína zase pojednou odčinit loňské play-off. Vsetín přiveze v úterý v odloženém kole megahvězdu Hudlera a další hvězda, Richard Král, potrápí Orly v pátek. Bitva na moravském poli může začít!

Orli prohrávají těsně
Hned šest zápasů v dosavadním průběhu ligy prohráli Orli na soupeřově ledě o jedinou branku. Stejně skončili i poslední dva zápasy. Jak uvedl po zápase na Spartě Karel Plášek, prohry o jedinou branku mrzí dvojnásob: "Moc nám to na psychice nepřidává. Když prohrajete o gól, tak to vždycky naštve. Snad to dokážeme zlomit." V minulé sezóně prohráli Orli venku o jeden gól pouze dvakrát.

Orly trápí marodka
Kádr znojemského týmu se v posledních dnech musel vypořádat s nejrůznějšími zdravotními patáliemi. Poté co se po příjezdu z Finska uzdravil Marek Vorel, ze nejrůznějších zdravotních důvodů chyběli David Ludvík, Miroslav Barus a Marián Cisár. Na Spartě nenastoupil ani Pavel Kumstát a problémy s okem vyřadili na chvíli i Martina Altrichtera.

Soudek míří k sedmistovce
Pro Karla Soudka bude zápas proti Havířovu velmi slavnostní. Po Ivanu Vlčkovi a Rudolfu Suchánkovi bude slavit i znojemský obránce svůj kulatý start, i když oproti zmíněným hráčům mu ještě sto startů chybí.

Havířov opět mění trenéry!
Den před zápasem ve Znojmě došlo potřetí v této sezóně dojde na havířovské lavičce ke změnám. Dosavadní dvojice Augusta - Vorliček (prvně jmenovaný více na postu sportovního manažera) se dohodla na rozvázání smlouvy. Manažer Panterů Michal Slavík uvedl, že důvodem byly především finanční nároky na zmíněné trenéry, kteří po svém příchodu tým nezvedli, naopak se Panteři ještě více propadli. Novým hlavním trenérem se stal Radomír Kužílek, asistenta mu bude dělat dosavadní trenér mládeže Jan Křivohlávek.

Havířov je v krizi
Havířovští Panteři jsou v krizi, jakou extraliga nepamatuje. V jejich kádru se protočili tři hlavní trenéři a aspoň jeden zápas sehrálo neuvěřitelných čtyřicet hokejistů. Ti nejlepší dávno zmizeli jinam. Z loňského kádru odešli Korhoň, Vala, Hruška, Bacul, Javín, Pohorelec, později je z nejrůznějších důvodů následovali Pavlas, Mařík, Radek Procházka, Filip. Zdá se, že Havířovu není pomoci. Veškeré ozdravné pokusy selhaly, hokejová smečka už ví, kdo se pravděpodobně zúčastní baráže o udržení. Takhle brzy ještě žádný tým boj o záchranu nevzdal.

Snahy o posílení nevycházejí
Po přechodu havířovského trenéra Augusty na post sportovního manažera se v kádru Panterů objevili další noví hokejisté. Výměna Radka Procházky za Krayzla s Vítkovicemi nevyšla, ale z Ostravy přišel alespoň útočník Lamich. Ze Slovenska zase bývalý hráč Třince Polanský, v cizině hrál bývalý obránce Kladna a Sparty Boháček, ze Zlína výměnou za trucujícího Martina Filipa Martin Čech. Ten jediný se dokázal v novém týmu na místní poměry výrazněji prosadit. Kromě Petra Svobody, o jehož hostování jsme psali minule, se v Havířově objevili také Míka ze Slávie nebo Michael Procházka z Prostějova. Do kádru se vrátil taky obránce Martin Holý, který nehrál kvůli nevyjasněným závazkům Havířova vůči Spartě.

Třetí Slovinec v lize
Po obránci Reboljovi, který hrál za Karovy Vary a Spartu, a útočníkovi Polončičovi, který letos střílí branky v Třinci, se v havířovském dresu objevil třetí slovinský hokejista. Osmnáctiletý Andrej Hebar nejprve sehrál pět zápasů za juniorku a naposledy proti Vsetínu jej trenéři postavili i do extraligy mužů.

Hráči v dresu soupeře
V dresu Havířova kromě Petra Svobody nastupuje i bývalý Orel Petr Folta, který ale v současné době chybí pro zranění. Z Orlů si v Havířově tři zápasy zahrál mladý Milan Kello.
NEWSLETTER