První den Mistrovství republiky 6. tříd

Žákovský hokej
PÁ 9. 4. 2004
Z n o j m o - Vyrovnané souboje a drama nakonec přinesl první den Mistrovství republiky 6. tříd v Hostan aréně ve Znojmě. Dopoledne zahájily boje týmy Sparty a Znojma,následoval duel Vítkovice – Plzeň a program dne ukončila bitva Zlína se Spartou, která byla ukončena až samostatnými nájezdy.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku PÁTEK 9.4.2004

HC SPARTA PRAHA – HC JME ZNOJEMŠTÍ ORLI 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky: 2. Havel (Jambor), 11. Knizaev (Žovinec), 18. Rubeš (Rákosník), 21. Rákosník (Rubeš), Eis (Havel) – 1. Hellar (Bartoš). Rozhodčí: Mikula – R. Vengřín, M. Vengřín. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 70.

Sestavy:
Sparta – Reitemeier – Jankovský, Sochor, Příhoda, Sobotka, Eis, Rákosník, Kniazev, Klouček, Koževnikov, Havel, Žovinec, Svatý, Rubeš, Staněk, Krňanský, Jambor, Středula, Vítek, Kolář, Hrabán. Trenér: Lukáš Dědek, Martin Rákosník

Znojmo – Kuchař (Šopák) – Kusák, Konečný, Tichý, Dryml, Hejl, Lesonický, Bartoš, Kastner, Horváth, Telsz, Hellar, Plainer, Mikulášek, Kún, Nahodil, Merta, Trávníček. Trenér: Petr Konečný

Komentáře trenérů:
Lukáš Dědek (Sparta) – Bylo to pro nás takové malé derby, protože my sem do Znojma jezdíme každý rok. Měli jsme zatím vyrovnanou bilanci. Dnes jsme byli opravdu lepší, zasloužili jsme si vyhrát. Hlavně jsme je přebruslili, první gól jsme dostali hned po cestě z autobusu, byli jsme trochu unaveni. Hned jsme vyrovnali, což bylo asi nejdůležitější. Když nám to tam začlo padat, hráli jsme na čtyři lajny, aby si kluci trochu odpočli před zápasem se Zlínem.

Petr Konečný (Znojmo) – Začali jsme trochu zbytečně ustrašeně, protože kluci byli trošku z té atmosféry vyděšeni. Srovnání se Spartou snese pouze první lajna, která s nimi hrála vyrovnanou partii, dala taky gól, hráli důrazně, dobře do těla. Ty další dvě lajny mně připadaly, jako kdyby se bály, nebo nedaly do toho všechno co umí. Do dalšího zápasu musíme dát více bojovnosti, více srdíčka, tak jako v celé sezóně.

HC VÍTKOVICE – HC LASSERLSBERGER PLZEŇ 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky: 7. Kucsera (Šaitar), 35. Včíslák (Kolouch, Šaitar), 37. Šaitar (Černý, Kolouch) – 23. Straka. Rozhodčí: Mikula – R. Vengřín, M. Vengřín. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 70.

Sestavy:
Vítkovice – Mrázek - Černý, Hlaváč, Kantor, Kofroň, Kolouch, Kucsera, Kurovský, Přívara, Sedlák, Šaitar, Vaněk, Včíslák, Večeřa, Žvatora. Trenér: Miloš Holaň st.

Plzeň – Will (Král) – Ruprecht, Růžička, Kašpar, Linhart, Leško, Blumentrit, Hrbas, Bubílek, Sedláček, Pacanda, Němec, Valenta, Straka, Pytel, Černý, Lang, Faschinbauer, Culek, Váchal, Ondra. Trenér: Václav Ruprecht, David Bruk

Komentáře trenérů:
Miloš Holaň (Vítkovice) – Bylo to vyrovnané utkání, těžký zápas, tak jak na mistrovství republiky všechny zápasy. Tady už není slabého soupeře, záleží na kousku štěstí, komu se podaří dát gól. Všechny zápasy, co jsem zatím viděl byly stejně vyrovnané. Moc gólu tu padat nebude , protože si myslím, že hrát třikrát patnáct minut je málo. Kluci jsou zvyklí celou sezónu hrát normálně dvacet minut a nic by se nestalo, i kdyby to bylo tady.

Václav Ruprecht (Plzeň) – My už se tak potkáváme s podobnými soupeři několik let, úroveň je vyrovnaná. Zápas byl celou dobu vyrovnaný, Vítkovice se ujaly vedení takovou trochu šťastnou brankou, my jsme potom vyrovnali z trestného střílení a pak už se zápas tahal. Bylo jasné, že kdo dá gól, tak asi vyhraje. Šťastnější byly Vítkovice, daly na 2:1 a v závěru to potvrdily.

HC HAMÉ ZLÍN – HC SPARTA PRAHA 4:3 (1:2, 1:1, 1:0 – 0:0 – SN 1:0) Branky: 4. Holík (Zámorský, Gromlis), 21. Holík, 45. Káňa (Valenta), rozhodující nájezd Laciga – 4. Hraban, 14. Jambor (Eis), 25. Jambor (Havel). Rozhodčí: Smeták – R. Vengřín, M. Vengřín. Vyloučení: 4:6 Bez využití. Diváci: 65.

Sestavy:
Zlín – Kašík – Gromlis, Hampl, Holík, Káňa, Kubát, Merta, Valenta, Zámorský, Gajdoš, Klhůfek, Kvasnička, Laciga, Sadil, Sedlář, Zábojník, V. Zavadil. Trenér: Eduard Svoboda, Aleš Jordán

Sparta - Jankovský, Sochor, Sobotka, Eis, Rákosník, Kniazev, Klouček, Koževnikov, Havel, Žovinec, Svatý, Rubeš, Staněk, Krňanský, Jambor, Vítek, Kolář, Hrabán. Trenér: Lukáš Dědek, Martin Rákosník

Komentáře trenérů:
Eduard Svoboda (Zlín): Sparta má velmi silné mužstvo, snažili jsme se jim vyrovnat a myslím si, že jsme odehráli velmi vyrovnanou partii. Na šance to bylo určitě vyrovnané, jestli jsme jich neměli my víc. Trošičku se k nám štěstí v začátku otočilo zády, ale v závěru se k nám otočilo naplno. Po odvolání brankáře se nám podařilo vyrovnat. V samostatných nájezdech podal náš brankář Kašík velmi dobrý výkon, podržel nás.

Lukáš Dědek (Sparta): Byl to velmi vyrovnaný zápas, rozhodlo vlastně to, že jsme v power play Zlína deset vteřin před koncem dostali gól, protože jsme nepokryli volného hráče před bránou. Spravedlivější by asi byla remíza, bohužel jsme prohráli na penalty a Zlín tak má o bod víc než my. Z toho jsme trošku zklamaní, jinak to byl pěkný zápas v dobrém tempu.

NEWSLETTER