Druhý den Mistrovství republiky 6. tříd

Žákovský hokej
SO 10. 4. 2004
Z n o j m o - Čtyřmi zápasy pokračovaly boje o titul mezi nejlepšími žákovskými týmy šestých tříd v republice. Opět byly k vidění zápasy dobré kvality, které nepostrádaly nasazení a hokejový um. Z bojů neporaženy odešly jediné Vítkovice, které se zítra v přímém souboji o titul poperou se Spartou. Svoji cestu za medaili si notně zkomplikoval Zlín, který v posledním zápase dne nešťastně podlehl Plzni. Znojemské žáky čekají ještě dvě utkání, ve kterých mohou výrazně ovlivnit pořadí na třetím až pátém místě. Orlíci bojovali statečně se suverénem turnaje Vítkovicemi a nebýt nešťastného vstupu do zápasu, ve kterém díky vlastní nepozornosti dostali dvě hloupé branky, mohli v tomto utkání pomýšlet na zisk bodů. Po dobrém obědě se hráči i diváci odreagovali u dovednostních soutěží, kterých se z každého týmu zúčastnili čtyři hráči a brankář.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
Časový plán, rozpis, propozice
Výsledky – pátek 9.4.2004
Dovednostní soutěže

SOBOTA 10.4.2004

HC VÍTKOVICE – HC HAMÉ ZLÍN 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Branky: 11. Šaitar (Kucsera, Kolouch), 12. Šaitar (Kolouch), 31. Kucsera (Šaitar, Kolouch), 35. Šaitar (Kolouch, Kucsera) – 9. Klhůfek, 33. Laciga (Žurek). Rozhodčí: Mikula – R. Vengřín, M. Vengřín. Vyloučení: 6:5, navíc Gajdoš (Zlín) – OT 7 min. Využití: 0:1. Diváci: 60.

Sestavy:
Vítkovice – Mrázek (Novák) – Pham, Černý, Hlaváč, Kantor, Kofroň, Kolouch, Koziol, Kucsera, Kupčík, Kurovský, Pastrňák, Přívara, Sedlák, Sovadník, Stibor, Šaitar, Vaněk, Včíslák, Večeřa, Žvatora. Trenér: Miloš Holaň st.

Zlín – Kašík – Gromlis, Hampl, Holík, Káňa, Kubát, Merta, Valenta, Zámorský, Žurek, Gajdoš, Klhůfek, Kvasnička, Laciga, Sadil, Sedlář, Wiesner, Zábojník, V. Zavadil, P. Zavadil. Trenér: Eduard Svoboda, Aleš Jordán

Komentáře trenérů:
Miloš Holaň (Vítkovice) – Utkání to bylo těžké jako tady každé jiné. Dlouho se to tahalo, pak se nám podařilo dát takové šťastnější góly a dotáhli jsme zápas do vítězného konce. Musím ale říct, že to byl soupeř nadmíru těžký. Měl vyrovnané tři útoky a my, abychom se jim vyrovnali, jsme museli hrát na dva útoky, a taky se kluci unavili.

Eduard Svoboda (Zlín): – Začátek zápasu patřil nám, pak nás Vítkovice trochu přitlačily. Po několika individuálních chybách jsme bohužel prohráli, čímž jsme otočili štěstí na stranu soupeře. Nemáme se ale za co stydět, protože jsme odehráli vyloženě rovnocennou partii.

HC LASSERLSBERGER PLZEŇ – HC SPARTA PRAHA 3:7 (1:0, 0:5, 2:2)
Branky: 3. Pacanda, 40. Němec (Valenta), 44. Faschinbauer (Váchal) – 19. Jambor, 22. Eis (Jambor), 26. Kniazev (Rákosník), 28. Sobotka (Kniazev), Jambor (Havel), 34. Havel (Eis, Jambor), 37. Koževnikov. Rozhodčí: Mikula – R. Vengřín, M. Vengřín. Vyloučení: 5:5, navíc Krňanský (Sparta) – OT 7 min. Využití: 1:1. Diváci: 45.

Sestavy:
Plzeň – Will (Král) – Ruprecht, Růžička, Kašpar, Linhart, Leško, Blumentrit, Hrbas, Bubílek, Sedláček, Pacanda, Němec, Valenta, Straka, Pytel, Černý, Lang, Faschinbauer, Culek, Váchal, Ondra. Trenér: Václav Ruprecht, David Bruk

Sparta – Hrdlička (Reitmeier)- Jankovský, Sochor, Sobotka, Eis, Rákosník, Kniazev, Klouček, Koževnikov, Havel, Žovinec, Svatý, Rubeš, Staněk, Krňanský, Jambor, Vítek, Kolář, Hrabán. Trenér: Lukáš Dědek, Martin Rákosník

Komentáře trenérů:
Václav Ruprecht (Plzeň) – Dnešní utkání se velmi podobalo včerejšímu s Vítkovicemi. První třetinu jsme vedli 1:0 a vytvořili jsme si ještě další čtyři vyložený gólový šance, který jsme neproměnili. Pak Sparta dala, řekl bych, takový sporný gól, čímž srovnala na 1:1. Spartu jsme dostali do vedení takovým skoro vlastním gólem a od té chvíle už byla Sparta jednoznačně lepší mužstvo.

Lukáš Dědek (Sparta) – S Plzní hráváme pravidelně, měli jsme až doposud vyrovnanou bilanci, ale je vidět, že na Spartě s mládeží pracujeme dobře a udělali jsme obrovský krok dopředu. Navíc nám tam spadlo, na co jsme šáhli.

HC JME ZNOJEMŠTÍ ORLI – HC VÍTKOVICE 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) Branky: 24. Bartoš (Nahodil) – 2. Hlaváč (Kucsera), 4. Hlaváč (Kolouch). Rozhodčí: Smeták – R. Vengřín, M. Vengřín. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 180.

Sestavy:
Znojmo – Šopák – Kusák, Konečný, Tichý, Dryml, Hejl, Lesonický, Bartoš, Kastner, Horváth, Telesz, Hellar, Plainer, Mikulášek, Kún, Nahodil, Merta. Trenér: Petr Konečný

Vítkovice – Mrázek (Novák) - Černý, Hlaváč, Kantor, Kofroň, Kolouch, Koziol, Kucsera, Kupčík, Kurovský, Pastrňák, Přívara, Sedlák, Sovadina, Stibor, Šaitar, Vaněk, Včíslák, Večeřa, Žvatora. Trenér: Miloš Holaň st.

Komentáře trenérů:
Petr Konečný (Znojmo): Po dnešku můžeme být spokojenější než včera. Sice jsme prohráli, ale kluci už se zvedli. V první třetině to ještě nebylo ono, ale pak kluci zjistili, že se s nima dá hrát. Vítkovice mají tři čtyři velmi urostlé hráče, kteří mančaft táhnou a ten zbytek už je slabší. Nejsou tak vyrovnaní jako třeba Sparta. Dá se s nimi hrát. Dneska jsme uhráli nejlepší výsledek ze všech zápasů, kdy jsme se s Vítkovicemi potkali. Takže spokojenost, i když jsme prohráli. Ve druhé třetině, kterou jsme vyhráli 1:0, jsme měli velké štěstí, protože Vítkovice měly minimálně čtyři gólové šance, které jim náš brankář pochytal anebo stříleli jejich hráči vedle. Musím kluky pochválit za to, že se zvedli a že si uvědomili, že i proti takovému soupeři se dá sehrát vyrovnaná partie.

Miloš Holaň (Vítkovice): Jsme rádi za těsné vítězství 2:1. Možná kluky svádělo podcenění, že Sparta Znojmo porazila 5:1 a já jsem je na to před zápasem upozorňoval, že to nebude jednoduché a že každý zápas je jiný. Když jsme vedli 2:0, měli jsme spoustu šancí a kdyby nám tam něco spadlo, tak ten zápas už byl bez problému. Pak jsme si to sami zkomplikovali a horko těžko udrželi do konce. Konec dobrý, všechno dobré. Zítra budeme hrát se Spartou finále a věřím, že to kluci zvládnou.

HC HAMÉ ZLÍN – HC LASSERLSBERGER PLZEŇ 2:3 (1:0, 0:2, 1:1) Branky: 7. Klhůfek (Sedlář), 37. V. Zavadil (Klhůfek) – 19. S. Valenta (Hrbas), 23. Černý (Němec), Ruprecht. Rozhodčí: Smeták – R. Vengřín, M. Vengřín. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 70.

Sestavy:
Zlín – Kašík – Gromlis, Hampl, Holík, Káňa, Kubát, Malota, Merta, Mráček, T. Valenta, Zámorský, Žurek, Fryšták, Gajdoš, Klhůfek, Kvasnička, Laciga, Sadil, Sedlář, Zábojník, V. Zavadil, P. Zavadil. Trenér: Eduard Svoboda, Aleš Jordán

Plzeň – Will (Král) – Ruprecht, Růžička, Kašpar, Linhart, Leško, Blumentrit, Hrbas, Bubílek, Sedláček, Pacanda, Němec, S. Valenta, Straka, Pytel, Černý, Lang, Faschinbauer, Culek, Váchal, Ondra. Trenér: Václav Ruprecht, David Bruk

Komentáře trenérů:
Eduard Svoboda (Zlín): Bylo vidět, že u kluků už narůstala únava. Zápas jsme začali dobře, dostali jsme se do vedení, ale když Plzeň vyrovnala, dopustili jsme opět individuálních chyb a dostali jsme se pod tlak. I v tomto zápase jsme měli, podle mého názoru, více ze hry. V závěru jsme mohli rozhodnout, měli jsme několik dobrých gólových šancí, ale bohužel jsme je neproměnili. Už to vypadalo, že půjdeme do prodloužení, ale přišel gól, který nás ztrestal. Byl to určitě šťastný gól. Ale pět vteřin před koncem měl náš hráč na hokejce vyrovnání, bohužel nedal. Zápas to byl pěkný a z mého pohledu bych to hodnotil tak, že my jsme hráli hokej a Plzeň dávala góly. Musím ještě říct, že rozhodčí pískal velice dobře a že v žádném případě neovlivnil vývoj utkání. Pískal rovinu, a tak by to na mistrovství repuliky mělo být.

Václav Ruprecht (Plzeň): Bylo to velmi důležité utkání, protože se možná hrálo o medaili. Přálo nám štěstí, protože rozhodnout necelou minutu před koncem… Chtěl bych říct, že mě udivuje výkonnost těch kluků, co tady předvádí. Je to fantastickej hokej. Tím myslím všechny mužstva nejen nás. Kvalita tohodle turnaje je opravdu velice vysoká.

NEWSLETTER