Orlím zrakem: 21. kolo ZNO - SLA

Naši soupeři
ST 3. 11. 2004
Z n o j m o - V pátek přivítají Znojemští orli na svém ledě celek úřadujícího vicemistra Slavii Praha. Doma už Znojmo tři zápasy nevyhrálo a po úterním nevydařeném souboji v Litvínově celkově protáhlo sérii bez vítězství na čtyři utkání. Naposledy pokořilo v 17. kole Karlovy Vary. I po prohře 3:6 se drží na dvanáctém místě s dvaceti body po dvaceti odehraných kolech. Střelecky se řadí k průměru, ovšem v počtu obdržených gólů je předposlední jen díky horšímu skóre Jihlavy.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Slávisté v poslední době rovněž pokulhávají ve výkonech, i když se momentálně nacházejí na třetí příčce tabulky. Na dvojici vedoucích mužstev už však ztrácejí plných dvanáct bodů. Dlouhou dobu nebyli v Sazka aréně pokořeni, postaraly se o to až v 18. kole Pardubice, které dokonale obrátily vývoj zápasu na konečných 4:6, a v úterý také Kladno, za nějž opět dvěma góly stejně jako ve Znojmě zaúřadoval Martin Procházka a přispěl k výhře svého týmu 3:2.

Kádr Růžičkova týmu doznal od začátku soutěže několika změn. Z ruské Kazaně přišel útočník Vlasák, naopak na hostování odešli forvardi Krátoška a Pálffy. První jmenovaný se však po reprezentační pauze do týmu vrátí z Karlových Varů, druhý ze slovenské Skalice. Obranné řady přišly o zkušeného harcovníka Františka Kučeru, který nedostával tolik prostoru na ledě, ukončil smlouvu a následně i svou bohatou kariéru.

Po pátečním zápase přijde na řadu zmíněná reprezentační přestávka, kterou vyplní finský turnaj Karjala. Na něj byl ze znojemského týmu nominován obránce Bičánek, který však bude proti Slavii svým spoluhráčům chybět. Spolu s kolegou Kvetanem obdrželi za závěrečnou rvačku v Litvínově trest ve hře a nesmějí jedno utkání hrát, stejně jako útočník Eliáš, který dostal už druhý trest do konce zápasu. Na marodce stále zůstávají dlouhdobě zraněni Soudek a I. Rachůnek. Po zranění se znovu do sestavy vrací Toman a v zadních řadách také nastoupí Němeček.

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER