Porážky zůstávaly hráčům v hlavách

Rozhovory
ÚT 9. 11. 2004
Z n o j m o - Po odehraných jednadvaceti kolech mají Orli nelichotivou bilanci třinácti porážek, dvou proher v prodloužení a pouze šesti vítězství, což jim přisoudilo dvanácté místo v tabulce letošního ročníku Tipsport extraligy. Nad dosavadními výsledky znojemského týmu se v reprezentační přestávce zamýšlí zkušený obránce Orlů <b>Karel Soudek</b>, který se po zranění opět vrátil na led a plně se zapojil do tréninku. <p>  
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Výsledky Znojma jsou překvapivé v negativním smyslu. Asi nikdo nepředpokládal, že pro mužstvo bude tak těžké získávat body. Čím to je?
Každý, kdo se v hokeji trochu orientuje, poznal, že jsme nehráli dobře v obraně. Jak se kupily porážky, tak se k tomu přidala ještě ztráta sebevědomí. I když snaha v zápasech určitě byla, odklonilo se od nás i štěstí a my jsme mu nešli naproti. Když se v zápase dostává čtyři a více gólů, tak je to hrozně nepříjemný. Navíc jsme my tolik gólů nedávali, pak samozřejmě body nechodí.

V mnoha zápasech jste byli soupeřům rovnocenným partnerem, někdy jste je i předčili, přesto jste nebodovali. Jak to působilo na mužstvo?
V kabině jsme se pořád bavili o tom, že na porážku nesmíme myslet, že musíme myslet na další zápas, ale někde nám to v koutku a v hlavách zůstávalo. Pak se člověk bojí udělat to, co by normálně udělal za optimální situace. Neudělá to, nebo udělá něco jiného, nebo udělá chybu. Z toho samozřejmě pramení inkasované branky.

Pořád se čekalo, že přijde nějaké zlomové utkání, což se nestalo.
Některé zápasy tomu nasvědčovaly, že by to tak mohlo být. Vedli jsme třeba jedna nula, měli jsme velkej tlak na soupeřovu branku a další branku jsme nedali. Místo toho jsme dostali vyrovnávací gól a začali jsme se strachovat o výsledek.

S mužstvem se rozloučil Karel Rachůnek. Jeho absence ve znojemské defenzívě bude určitě znát.
Je to škoda, protože hrál dobře a byl to vzadu určitě velmi platný hráč.

Přišel nový trenér, bavili jste se o tom, jak se ze stávající situace dostat?
Měli jsme ráno v kabině rozhovor jen o organizačních věcech, které by jsme měli plnit a dodržovat. Ale kudy vede cesta ven ze současného stavu, to je otázka pro trenéra.

Jaká je teď atmosféra v kabině? Převládá spíš poraženecká nálada nebo odhodlání a chuť změnit špatné postavení v tabulce?
Úplně normální, ale žádný nadšení. Od toho je teď to období, aby se trénovalo, odpočalo po té sérii zápasů a musíme se hlavně dobře připravit na příští úterý, kdy zase začíná další šňůra zápasů a pokusit se vyhrát hned ten první. V současné době mužstvo na postavení v tabulce nemyslí. Máme týden na trénink a musíme dělat všechno poctivě a pak věřím, že se to zlomí.

NEWSLETTER