Orlím zrakem: 27. kolo VSE - ZNO

Naši soupeři
PO 29. 11. 2004
Z n o j m o - Potřetí v tomto ročníku Tipsport extraligy se v úterý vzájemně střetne všech čtrnáct mužstev. Znojemští orli po dalším bodově úspěšném víkendu zajíždějí do Vsetína, kde se na Lapači střetnou s průběžně předposledním celkem nejvyšší soutěže. Zatímco Znojmo po výhře v Plzni poskočilo na desátou příčku tabulky, Valaši stále nemohou prolomit prokletí nešťastné třináctky, přestože v pátek rozdrtili Karlovy Vary poměrem 9:2 a v neděli remizovali s poslední Jihlavou 2:2 po prodloužení. Právě na dvanáctou Energii ztrácejí již šest bodů, na Znojmo sedm.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Vsetínští si před sezónou hodně slibovali od příchodu hráčů z NHL, především brankáře Čechmánka, ale i dalších zkušených borců, jako jsou Vlach, Zadina nebo Brabenec. Hrající sportovní manažer Čechmánek se však zranil a jeho náhradník Biegl se teprve zotavoval po operaci. Tým se tak musel spolehnout na výkony mladých gólmanů. Po angažování útočníků Veselého se Somíkem a následné výměně trenérů se mužstvo trochu zvedlo, stále se ale nepodařilo najít optimální vítěznou sestavu. Proto se vedení klubu dohodlo s několika dalšími hráči na hostování nebo střídavé starty z 1. ligy, mezi něž patří např. Vladimír Gýna, Tomáš Vlček nebo Jan Mikel. Ti mají za úkol zvýšit konkurenci v kádru.

Znojemští orli mohou být spokojeni, neboť protáhli svou šňůru neporazitelnosti už na čtyři zápasy. Tím jejich úspěšnost v dosavadních pěti utkáních pod vedením nové dvojice trenérů Hořava – Votruba dosáhla 80 %. Při rozbruslení před soubojem v Plzni se však zranil jeden z klíčových hráčů sestavy, útočník Eliáš, a není jisté jestli mu jeho natažená třísla dovolí ve Vsetíně nastoupit. V útoku po boku Ludvíka a Erata ho ale dokázal vcelku úspěšně zastoupit Mikulík.

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER