Orlím zrakem: 36. kolo VIT - ZNO

Naši soupeři
SO 1. 1. 2005
Z n o j m o - První zápas roku 2005 sehrají Znojemští orli proti týmu HC Vítkovice v ostravské ČEZ aréně. Vítkovičtí se ještě nedávno pohybovali na hranici postupové osmičky, v prosinci se jim ale dařilo, když z osmi zápasů ztratili tři body pouze se Vsetínem. V uplynulém kole porazili v derby Třinec 4:1 a poskočili na šestou příčku. Na desáté Znojmo, které se díky výhře v prodloužení nad Zlínem udrželo před Vsetínem, už mají náskok 9 bodů a jeden zápas k dobru.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku S Vítkovicemi mají Znojemští letos zatím vyrovnanou bilanci. První utkání skončilo výhrou Severomoravanů 4:1, v Hostan aréně je Orli předčili a zvítězili 2:0. Po změně trenérů však dostalo mužstvo Vítkovic nový impuls a začalo celkem pravidelně bodovat. Z kádru uvolnilo útočníka Moravce, který odešel do Plzně, nedávno se s klubem rozloučil i zadák Rimmel. Ostravané se v posledních zápasech potýkají s rozsáhlou marodkou, proti Třinci nehráli obránci Kubina, Malík, Seman a Kumstát a útočníci Burger, Krayzel, Šimíček, I. Padělek a Krenželok. Týmu vypomáhají útočníci Radek Procházka a Pavel Šebesta z prvoligové Sarezy Ostrava a havířovský bek Petr Prokop.

Pro Orly bude zápas ve Vítkovicích prvním v letošní sezóně, kdy za ně nenastoupí ani jedna posila z NHL. Všichni čtyři hráči jsou již ve svých nových působištích, jako poslední opustil klub do Ruska mířící forvard Eliáš. Jako dvanáctý útočník se místo něj do týmu pravděpodobně vrátí T. Hradecký, vypomáhající Mladé Boleslavi, kde je se 14 góly a 16 přihrávkami bodově nejlepším hráčem týmu. K dispozici je také Beroun hostující v Třebíči. Případné nové posily by se ve Znojmě mohly objevit v průběhu ledna. Mužstvu bude zřejmě stále chybět zkušený obránce Soudek.

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER