Orlím zrakem: 41. kolo SPA - ZNO

Naši soupeři
ST 19. 1. 2005
Z n o j m o - Kvůli exhibičnímu klání českých a slovenských hvězd, které se uskuteční v sobotu ve Vítkovicích, se celé 41. kolo extraligy přesouvá na čtvrtek. Znojemští orli zajíždějí na led aktuálně druhého celku tabulky, Sparty Praha. Ta v úterý podlehla Liberci 1:2 a nedokázala tak snížit náskok svého rivala ze Zlína, na nějž ztrácí čtyři body. Naopak Znojmo si výhrou nad Vsetínem polepšilo a posunulo se na devátou příčku. Spolu s osmou Plzní má shodný počet 56 bodů.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Sparta má letos se Znojmem kladnou bilanci. Všechny tři dosavadní zápasy vyhrála (4:1, 3:1 a 4:2). Nedávno se jí po zranění vrátil do brány veterán Bříza, s nímž mužstvo nejprve remizovalo se Vsetínem 2:2, následně porazilo Jihlavu 3:1 a naposledy o gól podlehlo Bílým Tygrům. Břízu v době jeho nepřítomnosti dokázal skvěle zastoupit mladík Pöpperle. Právě ten by měl hájit domácí svatyni proti Orlům i tentokrát, zatímco jeho o dvacet let starší kolega bude podle dohody odpočívat. Posledními změnami v kádru Pražanů jsou odchody forvarda J. Straky do Znojma a zadáka L. Procházky do Plzně. Na marodce zůstává pouze dlouhodobě zraněný obránce Melichar.

Proti Valachům poprvé nastoupil za Orly obránce Kuboš, do sestavy se prodral i „bronzový junior“ Šmach a z Třebíče povolaný Beroun. V Praze by mohl obnovenou premiéru prožít útočník Martin Havlát, který ukončil angažmá v Dynamu Moskva a vrátil se do Česka. Zatím trénuje ve Znojmě a čeká, až agent vyřeší záležitosti spojené s jeho transferkartou. Trenéři by měli postrádat pouze obránce Soudka, jenž má vleklé problémy se zády.

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER