Nejstarší Orel opustil hnízdo

Aktuální zprávy
ST 26. 1. 2005
Z n o j m o - Po dohodě s vedením ukončil své působení ve znojemském dresu obránce <b>Karel Soudek</b>. Hráč, který ve Znojmě nastupoval od první extraligové sezóny 1999-2000, byl po celou dobu nejstarším a zároveň nejzkušenějším obráncem mužstva. Jeho kvality a výkony nesčetněkrát přispěly k důležitým vítězstvím Orlů a v následujících tuhých bojích o play-off budou jistě chybět. Jednačtyřicetiletý bek se však v poslední době potýkal s vleklými problémy se zády a nemohl hrát, což byl hlavní důvod jeho odchodu.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Letos odehrál v orlím dresu pouhých 16 utkání s jedinou gólovou asistencí. Naposledy nastoupil 8. ledna v nevydařeném televizním duelu proti Pardubicím. Během šesti sezón odehrál na jihu Moravy 256 zápasů, v nichž nejčastěji tvořil úspěšnou obrannou dvojici s Davidem Havířem, který letos přešel právě do města perníku. Soudek se za Znojmo osmnáctkrát trefil do černého a šestaosmdesátkrát na gól přihrál. Celkově odehrál v české nejvyšší soutěži 783 utkání s bilancí 73 branek a 235 asistencí. Sedmistovku oslavil v zápase proti Havířovu v sezóně 2001-2002. Osmistého startu už se ale hráč, který byl poprávu v týmu Orlů dlouhodobě zástupcem kapitána a v několika zápasech sám nesl na hrudi „C“, s největší pravděpodobností nedočká. Jeho aktivní hráčská kariéra je zřejmě u konce.

Rodák z Divišova u Benešova začínal s hokejem v Táboře a na nejvyšší úrovni ho poprvé okusil v roce 1981 ve Spartě Praha. Následně působil v Českých Budějovicích, na vojně v Jihlavě a zahraniční angažmá si vyzkoušel v rakouském Grazu i německém Erdingu. Odtud pak zamířil do Znojma. Úspěchy slavil s juniorskými reprezentačními výběry, ale v „A“ týmu dospělých odehrál pouze šest zápasů. V „Béčku“ absolvoval soustředění před Olympijskými hrami v Calgary 1988. Protože vlastní trenérskou licenci "A", mohl by se v budoucnu objevit na lavičce některého z týmů, ať už v Česku, či v zahraničí, kde má rovněž kontakty. Za skvělé výkony, které odváděl nejen ve Znojmě, je třeba mu poděkovat a popřát mu do života hlavně pevné zdraví a hodně štěstí a úspěchů.

Profil a statistiky Karla Soudka

NEWSLETTER