Ambruzova premiéra měla hořkou příchuť

Aktuální zprávy
PÁ 4. 2. 2005
Z n o j m o - Hokejový útočník <b>Martin Ambruz</b> odehrál v utkání proti Kladnu svůj premiérový zápas za Znojemské orly. Premiéra to nebyla zrovna vydařená, v utkání měl sice několik světlých momentů, ty ale ke gólu nevedly a Orli prohráli 2:4. Jejich naděje na postup do play-off se zase o něco zmenšily. Právě s cílem pomoci Znojmu do elitní osmičky přišel Ambruz na jih Moravy z celku úřadujícího mistra ze Zlína. V letošní sezóně odehrál ve žluto-modrém dresu 39 utkání, nevstřelil v nich však ani jeden gól, připsal si pouze jednu brankovou asistenci. V poslední době navíc neměl v sestavě HC Hamé stálé místo, proto přijal nabídku vedení znojemského klubu. Ve Zlíně sice strávil kromě dvouletého angažmá ve Vsetíně většinu své dosavadní kariéry a těšil se, že by si s vedoucím celkem tabulky mohl zahrát o titul, o nějž loni nebojoval, přesto však bere své hostování ve Znojmě jako výzvu.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Jaké pocity máte po svém prvním zápase v dresu Orlů a jak byste utkání okomentoval?
Špatný, protože jsme prohráli. Ve druhé třetině jsme si to nedokázali pohlídat, dostali jsme tři góly. Sice jsme ještě dali dva góly, ale proti takovému mančaftu se to blbě dotahuje. Je to velká škoda takový zápas nevyhrát.

Jak na vás váš nový tým působí jako celek?
Je vidět, že mančaft je tady dobrý, pak se nám ale trošku zhroutil systém a tři body se nám rozplynuly. Zrovna v tomhletom kole, kdy jsme se mohli dotáhnout na kontakt…

V čem vidíte problém?
Asi jsme víc útočili a z toho jsme dostali dva góly, kdy nás přečíslili. Skóroval hráč najíždějící až do brankoviště a to by se nemělo stát. Trošku nás rozhodilo to, že nám rozhodčí neuznal vyrovnávací gól. Pak jsme nevyužili dlouho přesilovku 5 na 3. Tak se to sešlo, bylo to jedno s druhým.

S čím půjdete do dalších soubojů?
Nezbývá nám teď už nic jiného než dřít až do posledního zápasu, snažit se urvat co nejvíc bodů a doufat, že to vyjde.

NEWSLETTER