Orlím zrakem: 48. kolo ZLN - ZNO

Naši soupeři
ČT 17. 2. 2005
Z n o j m o - Při pohledu na extraligovou tabulku je patrné, že pozice Znojemských orlů není pro postup do play-off příliš výhodná, ale pětibodová ztráta na osmý Litvínov, resp. devátou Plzeň není nedosažitelná. Ve zbývajících pěti kolech je ve hře ještě dostatek bodů a jednotlivé zápasy mohou pořadím notně zamíchat. O překvapení nebývá v těchto fázích sezóny nouze, proto i páteční soupeř Znojma, tým HC Hamé Zlín, byť vedoucí celek a obhájce titulu, nemusí být na svém vlastním ledě nepřekonatelnou překážkou.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Medvědi sice v letošní sezóně Orly dvakrát porazili (5:3 a 4:1), naposledy v Hostan aréně však Znojemští zabojovali a obrali svého rivala o dva body po výhře 2:1 v prodloužení. Vyrovnané výkony během celého ročníku vynesly žluto-modré až na samotný vrchol tabulky, kde mají na druhou Spartu čtyřbodový náskok. Mužstvo je v plné síle, před koncem přestupů získalo do svých útočných řad hvězdu NHL Radka Bonka, jeho kolegu Ambruze poslalo vedení klubu na hostování právě do Znojma. Pro pětadvacetiletého forvarda tak bude mít návrat na stadión Luďka Čajky poněkud zvláštní příchuť.

Znojemským orlům nevycházejí úvodní třetiny zápasů, kdy inkasují poměrně laciné góly. V Litvínově prohrávali po prvním dějství 1:3, doma proti Slavii dokonce 0:4. I když se jim v těchto dvou utkáních dařilo ztrátu v dalších třetinách snižovat, na úplný obrat však neměli dostatek času, sil i štěstí. Jedním z důvodů je i poměrně rozsáhlá marodka při úzkém kádru. Oslabení o jednoho hráče na každém postu je citelné. Trenéři míchají sestavou, už dva zápasy spolu nehráli v jednom útoku Pucher s Uramem. Naděje umírá poslední a s troškou štěstí, srdíčka, bojovnosti a za podpory fanoušků lze uhrát dobré výsledky.

Přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER