Znojmo zakončilo sezónu výhrou nad Opavou

Aktuální zprávy
SO 12. 3. 2005
Z n o j m o - Hokejisté Znojemských Orlů zakončili v pátek sezónu 2004/05 přátelským zápasem proti Slezanu Opava, který se připravuje na baráž o první ligu. V zajímavém utkání porazili Orli bojovné Slezany 6:2. Znojmo nastoupilo bez Bičánka a Urama, fantastický výkon předvedla v brance opora dorostu Jiří Müller, jenž nastoupil v Pruskově dresu a rozhodně mu ostudu neudělal. V prvních 30 minutách všechny střely Opavanů zlikvidoval, pak ho vystřídal Radek Železný. V dresu Orlů dostalo příležitost několik mladíků, ale pěknými akcemi se blýskali i zkušení Pucher, Erat či Plášek.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Domácí Znojmo nastoupilo v tréninkových dresech bez čísel, ovšem výkon neměl s tréninkem nic společného. Před dvěma stovkami diváků nastoupili domácí bez brankářů Pruska a Slávika, zadáka Bičánka a útočníka Urama. V prvních minutách přesto Orli přitlačili Opavany, kteří více než tři týdny nehráli žádné utkání, před jejich branku. První nebezpečnou střelu utkání však vyslal v 8. minutě Tomáš Lhotský, ale gólman Müller předvedl výborný zákrok. V 10. minutě se však domácí snadno dostali do dvoubrankového vedení. Nejprve vymyslel pěknou akci Pucher a blonďatý mladík Lubomír Vaškovič otevřel skóre. O pár sekund později přidal po Eratově přihrávce gól Ondřej Tatarčík. Mohlo být pro Opavu ještě hůř, ale perfektním obranným zákrokem se krátce na to blýskl Langhammer, jenž překazil rýsující se samostatný nájezd.

V oslabení pak zahrozili i hosté, ale na pas Luďka Lhotského nedosáhl Boháč. Na druhé straně v nájezdu dvou na jednoho vychytal Šlupina Vorla. V 19. minutě pak přišla třetí branka. Plášek za brankou míchal s pukem tak dlouho, než si sjel před branku Roman Němeček, jenž nedal Šlupinovi šanci. Těsně před sirénou měl ještě velkou šanci Beroun, ale jeho střela šla těsně nad.

Na začátku druhé části hrála Opava přesilovou hru, ale Müller v brance Znojma se dílem překonával, dílem šlo o opavskou střeleckou nemohoucnost. Druhá část byla bohatá na vyloučené a v tomto ohledu vůbec nepřipomínala přípravný zápas. Ve 27. minutě dostali hosté výhodu přesilovky pět na tři. Boháč skvěle rozděloval puky, ale ani ta největší šance beka Procházky gólem neskončila. V polovině oba týmy vystřídaly gólmany. Parádně chytajícího Müllera vystřídal v polovině utkání Železný, Šlupinu pak vyměnil Masný. Železného hned prověřil Martiník, ale puk pod jeho betonem do sítě nepropasíroval. Ve 33. minutě přišel další černý okamžik pro Opavu, která během chvilky inkasovala dvě branky. Nejprve Masný pustil lehkou střelu Karla Pláška od modré. O chvíli poté kapituloval opavský gólman před Karlem Pláškem znovu, tentokrát po samostatném nájezdu zakončeném blafákem do bekhendu. Ve 38. minutě mohl snížit Tomáš Lhotský, který se ocitl sám před Železným, ale z gólmana udělal hrdinu. Těsně před koncem druhé části rozezvučel ještě Beroun tyč opavské klece.

Závěrečnou část odstartovala velmi pěkná akce Luďka Lhotského, který našel Boháče, Ten však jen vyprášil Železného beton. Ve 46. minutě byla velmi blízko gólu Opava. Kašík v nájezdu dvou na jednoho dostal přihrávku před téměř prázdnou branku, ovšem místo střely nepochopitelně volil přihrávku. O dvě minuty později Kašíkův útok zlobil znovu, ale jeho centr opět přesvědčil, že se letos střelecky trápí. V této fázi utkání hosté Znojmo přehrávali. Ve 48. minutě svou převahu korunovali gólem. Přibylovu přihrávku dorazil do sítě Dušan Adamčík.

Poslední branku svých mužstev vstřelili stylově hráči, kteří si celou sezónu střelecky zoufali a totální neplodnost prolomili až v posledním 52. kole základní části. V 50. minutě jeli domácí dva na jednoho a střelu místo přihrávky zvolil Marek Vorel. Pak Železný vychytal samostatný únik Boháče a v 54. minutě se prosadil po závaru na druhé straně veterán Jan Kašík. V 56. minutě mohl Vorel dokonce přidat ještě další gól, ale famózním zákrokem lapačkou ho vychytal Masný. V závěru ještě zahrál krásnou hokejovou etudu Peter Pucher, když báječně uvolnil Pláška, ale ten nedal. Znojmo pak ještě skórovalo vteřinu po uplynutí šedesáté minuty.

HC Znojemští Orli - HC Slezan Opava 6:2 (3:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Vaškovič (Pucher), 10. Tatarčík (R. Erat, Beroun), 19. Němeček (Plášek), 33. Plášek (Mikulík), 33. Plášek, 50. Vorel - 48. Adamčík (Přibyla), 54. Kašík (L. Lhotský).
Sestavy:
HC Znojemští Orli: Müller (31. Železný) - Šmach, Němeček, Kuboš, Burián, Kello, Čakajík - Mikulík, Pucher, Plášek - Beroun, Tatarčík, Erat - Tokoš, Vorel, Vaškovič.
HC Slezan Opava: Šlupina (31. Masný) - Kramný, Bezouška (31. Balcar), Procházka, Bršlica (31. Sadloň), Vnenk, Přibyla - Langhammer, Harazim, T. Lhotský - L. Lhotský, Boháč, Martiník - Adamčík, Kašík, Suchánek - Weiss, Měch, Tůma.

OHLASY TRENÉRŮ:
Miloslav Hořava (trenér Znojma): Chtěli jsme dnes pomoci Opavě, která před baráží potřebovala sehrát alespoň jeden soutěžní zápas. Myslím, že dnešní utkání svůj účel splnilo. My jsme chtěli především vyzkoušet některé naše mladé hráče, například Kella, Buriána a Vaškoviče.
Josef Doboš (asistent trenéra Opavy): Připravujeme se na baráž a potřebovali jsme sehrát nějaké utkání proti kvalitnímu soupeři a myslím, že Znojmo pro nás bylo v tomto směru ideální soupeř. Prohráli jsme 6:2 a ze začátku bylo vidět, že jsme dlouho nehráli. Čtyři branky dostali naši mladíci ze čtvrté pětky a myslím, že poslední dvě třetiny jsme předvedli dobrý výkon, zvláště poté, co jsme stáhli hru na tři útoky. Věřím, že jsme fyzicky i psychicky připraveni a uděláme všechno proto, abychom se zachránili. David Kříž se zotavuje ze zranění třísel, dnes ještě nehrál, ale v neděli by s námi měl poprvé trénovat a na úterní start baráže snad už bude připraven.

NEWSLETTER