Z orlí perspektivy: 2. kolo KVA - ZNO

Naši soupeři
SO 10. 9. 2005
Z n o j m o - Velmi úspěšně vstoupili Znojemští orli do nového ročníku Tipsport extraligy. Výhrou 2:0 nad Medvědy ze Zlína si zajistili první tři body, což je pro ně ohromnou psychickou vzpruhou do dalších bojů. Už v neděli totiž zajíždějí na západ Čech, kde změří síly v duelu „energií“. Pro karlovarskou Energii to bude druhý zápas ve dvou dnech, v sobotu v televizním utkání prohrála 1:2 s mistrem z Pardubic. „Lední revue“ v lázeňském městě odstartuje v 17:30 hod.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

HC Energie Karlovy Vary

Hlavním cílem vedení, trenérů i hráčů západočeského klubu je proniknout poprvé v devítileté extraligové historii do play-off. Nejblíže tomu byli loni, kdy skončili desátí, stejně jako v sezónách 2001-02 a 2002-03. Takřka „za pět dvanáct“ se do kádru podařilo získat brankáře Čechmánka ze Vsetína, který opustil svou funkci sportovního manažera a odešel do Varů za novou výzvou. Velmi výrazně posílily i zadní řady, a to nejen o obránce prověřené českou nejvyšší soutěží, ale také o hromotluka Ustrnula, který nikdy extraligu nehrál, neboť od svých šestnácti let sbíral zkušenosti v nižších zámořských ligách. V přípravě se Energetikům poměrně dařilo, ze třinácti zápasů jich deset vyhráli a pouze ve třech neuspěli.

Změny v kádru:

Přišli:
Roman Čechmánek (Vsetín)
Libor Ustrnul (Gwinnett, ECHL), Petr Macholda (Kassel, GER), Miroslav Duben (Liberec), Ondřej Němec (Vsetín), Josef Řezníček (Sparta Praha)
Tomáš Vak (Vsetín)

Odešli:
Roman Málek (Plzeň), Edgars Masalskis (Almetěvsk, RUS – host.), Zdeněk Šmíd (?)
Richard Bauer (Vsetín), Zdeněk Kutlák, Tomáš Harant (oba Č. Budějovice), Dmitri Suur (?)
Vojtěch Polák (Dallas, NHL), Aleš Krátoška (Slavia Praha), Kamil Tvrdek (Kadaň – host.)

Neuspěli v přípravě:
David Kudělka (Třinec)

Zranění, nemoci: -

Předpokládaná sestava: Čechmánek (Mensator) – Ptáček, Krajíček, Němec, Řezníček, Ustrnul, Macholda, J. Polák, Duben – Košťál, Skuhravý, Petr Kumstát – Bednařík, Alinč, Milan Procházka – M. Dvořák, A. Nedorost, Hurtaj – Pech, Vak, Kraus

Trenéři: Zdeněk Venera, Václav Baďouček, Pavel Kněžický


HC Znojemští orli

Skvělým výkonem se na začátku nové sezóny uvedl gólman Trvaj, který udržel nulu, na jedničku také fungovala obrana. Orli ve zbrusu nových černo-červených dresech hráli s přehledem, zvláště poté, co se uklidnili rychlým dvoubrankovým vedením, a nenechávali se příliš zbytečně vylučovat. Kvůli tržné ráně na předloktí zápas nedohrál zadák Jareš a jeho start v příštích utkáních je ohrožen. Ještě asi tři týdny si také fanoušci budou muset počkat na útočníka Erata, který se zotavuje po operaci.

Změny v kádru:

Přišli:
Jiří Trvaj (CSKA Moskva, RUS), Halvor Hårstad-Evjen (Frisk Asker, NOR)
Martin Čakajík (Třinec), Jiří Heš (Trenčín, SVK), Richard Jareš (Liberec), Marek Chvátal (Vsetín), Ville Varakas (Lahti, FIN)
Jiří Dopita (Pardubice), Tomáš Chlubna (Tappara Tampere, FIN), Pavel Selingr (Vsetín), Ondřej Tatarčík (Vítkovice / Orlová), Lubomír Vaškovič (Kometa Brno - J)

Odešli:
Martin Prusek (Columbus - návrat do NHL), Petr Přikryl (Mladá Boleslav), Robert Slávik (Zeltweg, AUT)
Václav Benák (Skalica, SVK), Petr Kuboš (Vítkovice), Milan Toman (Sparta Praha), Aleš Křetínský (Skalica, SVK), Branislav Kvetan (?)
Miroslav Barus (Pontebba, ITA), Ivan Rachůnek (Zlín), Marek Vorel (Plzeň), Tomáš Hradecký (Mladá Boleslav), Martin Ambruz (?), Zdeněk Blatný (návrat do NHL?)

Neuspěli v přípravě:
Fredrik Oduya (Edinburgh, GBR), Jonas Lennartsson (Sheffield, GBR)
Jan Fadrný (?)

Předpokládaná sestava: Trvaj (Hårstad-Evjen) – Čakajík, Mojžíš, Bičánek, Němeček, Heš, Šmach, Chvátal - Mikulík, Pucher, Uram – Plášek, Dopita, Ludvík – Chlubna, Haman, Ondřej – Beroun, Tatarčík, Selingr

Trenéři: Miloslav Hořava, Jan Votruba


Porovnání obou soupeřů

Statistiky hráčů

Znojmo vs. Karlovy Vary ZNOJMO KARLOVY VARY
jméno zápasy G+A jméno zápasy G+A
TM TM
Nejproduktivnější hráč Uram 1 1+0 Ptáček 1 1+0
Mikulík 1 1+0
Nejlepší střelec Uram 1 1+0 Ptáček 1 1+0
Mikulík 1 1+0
Nejlepší nahrávač Pucher 1 0+1 Krajíček 1 0+1
Heš 1 0+1
Bičánek 1 0+1 Skuhravý 1 0+1
Němeček 1 0+1
Nejtrestanější hráč Chlubna 1 4 Skuhravý 1 4

Statistiky brankářů

ZNOJMO KARLOVY VARY
jméno zápasy průměr % úsp. SO jméno zápasy průměr % úsp. SO
Trvaj 1 0.00 100.00 1 Čechmánek 1 2.00 93.75 0
Hårstad-Evjen 0 - - - Mensator 1 0.00 0.00 0

Týmové statistiky

ZNOJMO KARLOVY VARY
Poř. Z V VP R PP P Skóre Body Poř. Z V VP R PP P Skóre Body
2. 1 1 0 0 0 0 2:0 3 11. 1 0 0 0 0 1 1:2 0
Poslední tři odehrané zápasy Poslední tři odehrané zápasy
ZNO-TRI 5:4n ZLN-ZNO 3:4 ZNO-ZLN 2:0 KVA-SPA 5:3 PLZ-KVA 0:5 PCE-KVA 2:1
Podrobný přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER