Z orlí perspektivy: 4. kolo VIT – ZNO

Naši soupeři
ČT 15. 9. 2005
Z n o j m o - V úterý Orli podlehli Slavii a dovolili tak, aby se pražské mužstvo vyhouplo do čela tabulky. Sami klesli ze třetího na osmé místo. Už v pátek je v době konání tradičního znojemského vinobraní čeká další ostrý souboj v Ostravě, kde se ve vítkovické ČEZ Aréně střetnou od 17 hodin s místním celkem. Vítkovičtí zatím v této sezóně nevyhráli. Na kontě mají dvě remízy, jednu porážku o gól a se dvěma body jim patří průběžná jedenáctá příčka.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

HC Vítkovice Steel

V přípravě se Vítkovicím dařilo, sedmkrát zvítězily, dvakrát uhrály remízu a třikrát se radoval jejich soupeř. Na Tatranském poháru vybojovaly druhé místo. Na povedenou přípravu zatím nenavázaly. Stejně jako Znojmo je trápí střelecká produktivita. Severomoravané mají na svém kontě po třech odehraných kolech pouze tři vstřelené branky. Úderná by měla být především slovenská útočná trojice Kropáč, J. Štefanka, Pištek. Z kádru odešli dva mistři světa, Kubina s Varaďou, a účastník loňského Světového poháru Malík, které si zpět povolaly týmy z NHL. Do ciziny zamířili také Vůjtek mladší, F. Turek, Seman nebo Pavel Kumstát. Tradičními oporami by měl být brankář Pinc, kapitán Šimíček i jeho asistent Burger. Hlavním cílem mužstva je postup do play-off.

Změny v kádru:

Přišli:
Jaroslav Kameš (Pardubice), Michal Mařík (Litvínov / Havířov)
Petr Kuboš (Znojmo), Petr Jurečka (Trondheim, NOR), Roman Polák (Kootenay, WHL), Michal Gulaši (Lethbridge, WHL)
Radoslav Kropáč (Č. Budějovice), Ľubomír Pištek (Pardubice), Radek Procházka (Sareza Ostrava)

Odešli:
Róbert Filc (?)
Pavel Kubina (Tampa Bay – návrat do NHL), Marek Malík (New York Rangers – návrat do NHL), Daniel Seman (Anyang Halla, KOR), Pavel Kumstát (Poprad, SVK), Patrik Rimmel, David Mocek (oba Trenčín, SVK), Pavel Mojžíš (Znojmo – návrat z host.)
Václav Varaďa (Ottawa – návrat do NHL), Vladimír Vůjtek ml. (Morges, SUI), Filip Turek (Zvolen, SVK), Jan Peterek (Třinec – návrat z host.), Ondřej Tatarčík (Znojmo)

Neuspěli v přípravě:
Róbert Tomík (Vsetín)

Zranění, nemoci: Mařík – skřípnutý nerv v zádech, Kuboš – lehčí zranění

Předpokládaná sestava: Pinc (Kameš) – R. Polák, Philipp, Černošek, Hudec, Jurečka, Gulaši, Dresler, Chmelíř – I. Padělek, Burger, R. Procházka - Irgl, Šimíček, Hubáček - Kropáč, J. Štefanka, Pištek - Tomášek, Hulva, Köhler – Krenželok, Káňa

Trenéři: Vladimír Vůjtek st., Miloš Holaň


HC Znojemští orli

Všechny tři základní varianty zakončení zápasů už si v nové sezóně vyzkoušeli Znojemští orli. S vyrovnanou bilancí jedné výhry, remízy i prohry budou chtít proti spíše útočně laděným Vítkovicím ukázat, že mají na víc. Zatím asi největším nedostatkem, se kterým se potýkají, je neproměňování šancí a také snížená soustředěnost, z níž pramení chyby. Důležité rovněž bude, v jakých klimatických podmínkách se bude odvíjet duel na ostravském ledě. Očekává se další souboj skvělých gólmanů i zkušených centrů.

Změny v kádru:

Přišli:
Jiří Trvaj (CSKA Moskva, RUS), Halvor Hårstad-Evjen (Frisk Asker, NOR)
Martin Čakajík (Třinec), Jiří Heš (Trenčín, SVK), Richard Jareš (Liberec), Marek Chvátal (Vsetín), Ville Varakas (Lahti, FIN)
Jiří Dopita (Pardubice), Tomáš Chlubna (Tappara Tampere, FIN), Pavel Selingr (Vsetín), Ondřej Tatarčík (Vítkovice / Orlová), Lubomír Vaškovič (Kometa Brno - J)

Odešli:
Martin Prusek (Columbus - návrat do NHL), Petr Přikryl (Mladá Boleslav), Robert Slávik (Zeltweg, AUT)
Václav Benák (Skalica, SVK), Petr Kuboš (Vítkovice), Milan Toman (Sparta Praha), Aleš Křetínský (Skalica, SVK), Branislav Kvetan (?)
Miroslav Barus (Pontebba, ITA), Ivan Rachůnek (Zlín), Marek Vorel (Plzeň), Tomáš Hradecký (Mladá Boleslav), Martin Ambruz (?), Zdeněk Blatný (návrat do NHL?)

Neuspěli v přípravě:
Fredrik Oduya (Edinburgh, GBR), Jonas Lennartsson (Sheffield, GBR)
Jan Fadrný (?)

Předpokládaná sestava: Trvaj (Hårstad-Evjen) – Čakajík, Mojžíš, Bičánek, Němeček, Heš, Chvátal, Šmach, Varakas - Mikulík, Pucher, Uram – Plášek, Dopita, Ludvík – Chlubna, Haman, Ondřej – Beroun, Tatarčík, Selingr

Trenéři: Miloslav Hořava, Jan Votruba


Porovnání obou soupeřů

Statistiky hráčů

Znojmo vs. Vítkovice ZNOJMO VÍTKOVICE
jméno zápasy G+A jméno zápasy G+A
TM TM
Nejproduktivnější hráč Ludvík 3 1+1 R. Procházka 3 1+1
Dopita 3 1+1
Nejlepší střelec Ludvík 3 1+1 R. Procházka 3 1+1
Dopita 3 1+1 Dresler 3 1+0
Uram 3 1+0 Köhler 3 1+0
Mikulík 3 1+0
Nejlepší nahrávač Ludvík 3 1+1 R. Procházka 3 1+1
Dopita 3 1+1
Burger 3 0+1
Pucher 3 0+1
Heš 3 0+1 Chmelíř 3 0+1
Bičánek 3 0+1
J. Štefanka 3 0+1
Němeček 3 0+1
Nejtrestanější hráč Mikulík 3 12 Gulaši 3 27

Statistiky brankářů

ZNOJMO VÍTKOVICE
jméno zápasy průměr % úsp. SO jméno zápasy průměr % úsp. SO
Trvaj 3 1.62 95.28 2 Pinc 3 1.26 95.92 0
Hårstad-Evjen 0 - - - Kameš 0 - - -

Týmové statistiky

ZNOJMO VÍTKOVICE
Poř. Z V VP R PP P Skóre Body Poř. Z V VP R PP P Skóre Body
8. 3 1 0 1 0 1 4:5 4 11. 3 0 0 2 0 1 3:4 2
Poslední tři odehrané zápasy Poslední tři odehrané zápasy
ZNO-ZLN 2:0 KVA-ZNO 0:0p ZNO-SLA 2:5 PLZ-VIT 2:2p VIT-PCE 1:1p ZLN-VIT 1:0
Podrobný přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER