Z orlí perspektivy: 8. kolo VSE – ZNO

Naši soupeři
PO 26. 9. 2005
Z n o j m o - Extraliga opět nabírá tempo a v tomto týdnu čekají všechna mužstva tři zápasy. Znojmo jede v poslední době na vítězné vlně, třikrát za sebou vyhrálo a v úterý bude mít možnost sérii prodloužit. Zajíždí totiž na vsetínský Lapač, kde změří síly s posledním celkem extraligové tabulky. Valachům se v této sezóně, podobně jako Plzni, ještě nepodařilo zvítězit a konto zatížené pouhými třemi body je jistě netěší. Orli se naopak zvedli a po výhře nad Třincem už jim patří pátá příčka mezi týmy Pardubic a Sparty, které s nimi sousedí.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Vsetínská hokejová a.s.

Hlavním cílem šestinásobného mistra v tomto ročníku bude vyhnout se barážovým starostem. Klub na tom není nejlépe po finanční stránce, zachránit by ho mohl schválený odprodej 70 % akcií ruské společnosti Atlantik Sport Management. Smlouva však zatím podle posledních informací nebyla uzavřena. Vsetín má i letos velmi mladý kádr, věkový průměr hráčů je 24 let. Kromě několika ostřílených borců jako jsou Stantien, Demel, Steiner, Tomík nebo Luža v něm figurují především junioři a místní odchovanci. Po odchodu brankáře Čechmánka i plánované jedničky Pöpperleho musí mužstvo spoléhat na služby mladíků. Největší důvěru zatím dostával Fin Hovi, v posledním zápase s Plzní si odbyl premiéru devatenáctiletý Štefl. V polovině října přijdou Valaši o jednu z letních posil, se švédským Malmö se na angažmá dohodl slovenský mistr světa z roku 2002 Tomík.

Změny v kádru:

Přišli:
AKTUÁLNĚ: Antti-Pekka Lamberg (Lahti, FIN – na zkoušku)
Sasu Hovi (Tappara Tampere, FIN)
Martin Novák (Belleville, OHL), Jan Zapletal (Regina, WHL), Patrik Luža (Č. Budějovice), Filip Štefanka (Třinec), Richard Bauer (Karlovy Vary), Michal Horák, Jiří Kučný (oba Třebíč)
Róbert Tomík (Norimberk, GER), Roman Gorev (Ural Orsk, RUS), Roman Stantien (Bratislava, SVK), Robin Bacul (Tychy, POL), Ondřej Steiner (Stjernen, NOR), Lukáš Duba (Sareza Ostrava), Patrik Beck (Hradec Králové), Petr Sakrajda (Šumperk)

Odešli:
Roman Čechmánek (Karlovy Vary), Radek Masný (Havířov), Štefan Žigárdy (Třinec / Olomouc – host.)
Petr Gřegořek (Č. Budějovice), Tomáš Frolo (Třinec), Ondřej Němec (Karlovy Vary), Marek Chvátal (Znojmo), Robert Horák (Slavia Praha / Mladá Boleslav – host.), Alexej Jaškin (Valašské Meziříčí)
Tomáš Vak (Karlovy Vary), Pavel Selingr (Znojmo), Kamil Brabenec (Č. Budějovice), Robin Kovář (Zlín), David Havíra (Pardubice / Hradec Králové), Rostislav Vlach (Valašské Meziříčí)

Odešli v přípravě:
Tomáš Pöpperle (Columbus, NHL)
Martin Ambruz (?)

Zranění, nemoci: Plšek - nemocný

Předpokládaná sestava: Štefl (Hovi) - Hrabal, Bauer, Nedbálek, F. Štefanka, Luža, Lamberg, Jan Zapletal, Spitzer - Dubec, Steiner, L. Duba - Květoň, Bacul, Demel - Tomík, Stantien, Gorev - Sakrajda, O. Hruška, Korotvička

Trenéři: Vladimír Jeřábek, Břetislav Kopřiva


HC Znojemští orli

Orli napravili své dva neúspěchy se Slavií a Vítkovicemi, proti Ocelářům už si i více zastříleli. Ovšem zatím pouze dvě využité přesilovky od začátku sezóny jsou velmi málo. Trenéři tuto herní situaci s hráči stále poctivě nacvičují a všichni doufají, že smůlu brzy prolomí. Do sestavy už se vrátili hokejisté, které postihla v uplynulých dnech viróza, je ale možné, že někteří z nich budou v úterý odpočívat. Ve Vsetíně by měl chybět i nemocný kapitán Pucher. Znojemští budou hrát opět zřejmě pouze tři pětky, tento tah koučům v minulých utkáních vyšel.

Změny v kádru:

Přišli:
Jiří Trvaj (CSKA Moskva, RUS), Halvor Hårstad-Evjen (Frisk Asker, NOR)
Martin Čakajík (Třinec), Jiří Heš (Trenčín, SVK), Richard Jareš (Liberec), Marek Chvátal (Vsetín), Ville Varakas (Lahti, FIN)
Jiří Dopita (Pardubice), Tomáš Chlubna (Tappara Tampere, FIN), Pavel Selingr (Vsetín), Ondřej Tatarčík (Vítkovice / Orlová), Lubomír Vaškovič (Kometa Brno - J)

Odešli:
Martin Prusek (Columbus - návrat do NHL), Petr Přikryl (Mladá Boleslav), Robert Slávik (Zeltweg, AUT)
Václav Benák (Skalica, SVK), Petr Kuboš (Vítkovice), Milan Toman (Sparta Praha), Aleš Křetínský (Skalica, SVK), Branislav Kvetan (?)
Miroslav Barus (Pontebba, ITA), Ivan Rachůnek (Zlín), Marek Vorel (Plzeň), Tomáš Hradecký (Mladá Boleslav / Prostějov – host.), Zdeněk Blatný (Boston - návrat do NHL), Martin Ambruz (?)

Neuspěli v přípravě:
Fredrik Oduya (Edinburgh, GBR), Jonas Lennartsson (Sheffield, GBR)
Jan Fadrný (Mladá Boleslav)

Předpokládaná sestava: Trvaj (Hårstad-Evjen) – Čakajík, Mojžíš, Bičánek, Němeček, Heš, Jareš, Chvátal, Šmach, Varakas - Mikulík, Dopita, Uram – Chlubna, Ludvík, Ondřej – Plášek, Haman, Selingr – Beroun, Tatarčík, Vaškovič

Trenéři: Miloslav Hořava, Jan Votruba


Porovnání obou soupeřů

Statistiky hráčů

Znojmo vs. Vsetín ZNOJMO VSETÍN
jméno zápasy G+A jméno zápasy G+A
TM TM
Nejproduktivnější hráč Ludvík 7 3+2 Stantien 7 2+3
Dopita 6 2+3
Uram 7 2+3
Nejlepší střelec Ludvík 7 3+2 Stantien 7 2+3
Tomík 6 2+2
Nejlepší nahrávač Dopita 6 2+3 Stantien 7 2+3
Uram 7 2+3
Nejtrestanější hráč Bičánek 7 34 Dubec 7 16

Statistiky brankářů

ZNOJMO VSETÍN
jméno zápasy průměr % úsp. SO jméno zápasy průměr % úsp. SO
Trvaj 7 1.97 94.02 2 Hovi 6 3.58 89.80 0
Hårstad-Evjen 0 - - - Plšek 1 1.76 95.83 0
- - - - - Štefl 1 0.92 97.56 0

Týmové statistiky

ZNOJMO VSETÍN
Poř. Z V VP R PP P Skóre Body Poř. Z V VP R PP P Skóre Body
5. 7 3 1 1 0 2 15:15 12 14. 7 0 0 2 1 4 8:22 3
Poslední tři odehrané zápasy Poslední tři odehrané zápasy
ZNO-LIB 3:2p LIT-ZNO 1:2 ZNO-TRI 4:2 PCE-VSE 5:1 VSE-KLA 1:4 PLZ-VSE 1:1p
Podrobný přehled vzájemných zápasů

NEWSLETTER