Mojžíš hodil puk na branku a rozhodl

Rozhovory
PÁ 4. 11. 2005
P r a h a - Znojemští orli dosáhli na Spartě výhry z kategorie šťastných, leč ne nezasloužených. Moravané toužili ukončit dlouhou sérii devíti zápasů bez výhry. <i>„Protrhli jsme to, povedlo se!“</i> oddechl si po zápase střelec vítězné branky <b>Pavel Mojžíš</b> po vítězství 2:1 na ledě trápící se Sparty Praha. Orli nastoupili do utkání opět bez Jiřího Dopity, trenéři rozdělili do dvou útoků osvědčené duo Uram-Pucher.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 „Chtěli jsme sílu naší pětky rozdělit do více útoků. Šachovat se sestavou musíme i kvůli absenci Jiřího Dopity. Trenér to takhle zkusil a myslím, že obě pětky hrály dobře,“ vyhodnotil změny v sestavě kapitán Peter Pucher. Právě on byl u vedoucího gólu Znojma, po 191 sekundách po jeho akci tečoval puk za záda Břízy Ondřej. „Pěkně mi nahrál Roman Erat, dal jsem si puk do forhendu, obránci se přede mnou rozestoupili a jeli prakticky až do brankoviště. Pak puk tečoval i trochu šťastně Zdeněk Ondřej,“ líčil situaci ze 4. minuty Pucher.

Znojmo nepůsobilo dojmem týmu s pošramoceným sebevědomím, Spartě bylo v průběhu zápasu přinejmenším vyrovnaným soupeřem. „My jsme si krizi nepřipouštěli, i když samozřejmě víme, že máme problémy se střílením gólů,“ uvědomuje si Pucher. Pozorná znojemská obrana vážnější minely nevyráběla, přesto hosté inkasovali po utěšené akci mladíka Netíka. „Ale výhře jsme šli naproti a stále bojovali,“ říká gólman Jiří Trvaj.

K výhře pomohla málo vídaná náhoda. V čase 54:27 propadl za záda Břízy puk nahozený Pavlem Mojžíšem ze středního pásma. „Puk jsem na branku jen tak hodil. Hlavně jsem chtěl trefit bránu, že padl gól, to už bylo štěstí. Spadlo to na hranu a gólman nečekal, že se tak odrazí,“ popisoval ze svého pohledu vítězný zásah šťastný Pavel Mojžíš. Šokovaní domácí již nedokázali odpovědět, přestože byli v poslední třetině střelecky hodně aktivní. „Sice jsme Břízu ve třetí třetině moc nezaměstnávali, takže jsme mohli být chladnější, ale chtěli jsme to zkoušet z dálky,“ prozrazuje taktiku Mojžíš.

Pražané nedokázali srovnat, radost zalila znojemskou střídačku. „Těžké utkání, je výborné, že jsme dokázali udržet stav 2:1,“ liboval si Trvaj. Právě výkon gólmanské jedničky Znojma pochválil nositel „C“ na dresu Peter Pucher: „Jsme samozřejmě hodně rádi, že jsme tu sérii protrhli. Potřebovali jsme něco takového. Důležití byli i gólmani, a ten náš byl dnes lepší!“

NEWSLETTER