Fanoušci podporují charitu, orlím sympaťákem Uram

Redakce
ÚT 17. 1. 2006
Z n o j m o - Každý fanoušek, který od 30. kola navštíví extraligové utkání, pomáhá 1 Kč do charitativní sbírky na podporu sportu v domovech mládeže či ústavech sociální péče pro mládež. Návštěvníci znojemské Hostan arény přispívají na Ústav sociální péče pro mládež v Břežanech a zatím svou účastí na extraligových kláních připsali na konto charitativní sbírky 18.623,- Kč. Akce probíhá v rámci projektu BPA „Jde se na hokej“, jehož součástí je i volba sympaťáka extraligy. Z fanclubem nominované pětice znojemských hráčů dostal nejvíce hlasů útočník Marek Uram, jen o pouhých sedm hlasů za ním skončil brankář Jiří Trvaj.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Díky charitativní sbírce bylo vybráno již 350.312,- Kč (k 16.12.2006). Princip sbírky je jednoduchý – za každého diváka, který navštíví extraligové utkání, uhradí partneři projektu - Budějovický Budvar, Česká pojišťovna, Český Telecom a Tipsport – 1 korunu ve prospěch charitativních projektů.

Sbírka probíhá do konce základní části. Zkrátka nepřijdou ani fanoušci extraligových klubů, kteří svou účastí na hokejových utkáních pomohou vybrat nejvíce peněz. Kromě výbavy na fandění získají možnost účastnit se speciálního tréninku s jejich klubem.

Další akcí je volba sympaťáka extraligy. První kolo skončilo 12. ledna a ze znojemských hráčů získal nejvíce hlasů (265) útočník Marek Uram.
Pořadí na dalších místech:
- Jiří Trvaj (258)
- Radim Bičánek (52)
- Peter Pucher (51)
- Karel Plášek (46)

V každém kole ankety Sympaťák Tipsport extraligy bude vylosován jeden hlasující fanoušek, který získá exklusivní výhru. Tou jsou v prvním kole 2 vstupenky na Utkání hvězd a poukaz na ubytování v místě konání utkání, permanentní vstupenka na příští sezónu a fandres svého oblíbeného klubu.

V losování 1. kola, které se konalo v pátek 13. ledna, získal hlavní cenu Vladimír Vodička z Frenštátu pod Radhoštěm. Může se tak těšit na Utkání hvězd, které se koná v Popradu.

Vítěz druhého kola fanouškovské soutěže, jež startuje 1. března a končí 25. dubna, vyhraje kromě dresu a permanentní vstupenky také účast na Galavečeru Tipsport extraligy 3. května 2006, kde vítězi ankety Sympaťák Tipsport extraligy osobně předá cenu a společně s ním povečeří.

O tom, kdo postoupí do finále, mohli fanoušci hlasovat do 12. ledna. Některé nominace měly od počátku jasného favorita (např.: plzeňská, kladenská, karlovarská či liberecká). Zajímavý vývoj byl ve vsetínské nominaci, kde to dlouho vypadalo na vítězství Martina Altrichtera. Po jeho odchodu do litvínovského Chemopetrolu se nakonec do finále dostal vsetínský kapitán Roman Stantien. Nejdramatičtější průběh hlasování byl v nominaci klubu HC České Budějovice, ve které vyhrál Petr Sailer o pouhý 1 hlas před Romanem Turkem. Také ve znojemské nominaci do poslední chvíle nebylo jasné, kdo bude svůj klub ve finále reprezentovat. Nakonec do finále postupuje Marek Uram, který porazil Jiřího Trvaje o sedm hlasů.

Klub	                Vítězný hráč	   Počet hlasů
HC Moeller Pardubice	Ján Lašák	   273
HC Vítkovice Steel	Jiří Burger	   210
HC Slavia Praha	        Tomáš Vlasák	   288
HC Lasselsberger Plzeň	Roman Málek	   375
HC Hamé Zlín	        Martin Hamrlík	   334
HC České Budějovice	Petr Sailer	   250
HC Znojemští Orli	Marek Uram	   265
Bilí Tygři Liberec	Milan Hnilička	   388
HC Sparta Praha	        Petr Bříza	   207
HC Energie Karlovy Vary	Lukáš Mensator	   321
HC Chemopetrol Litvínov	Robert Reichel	   289
Vsetínská hokejová	Roman Stantien	   365
HC Rabat Kladno	        Martin Procházka   397
HC Oceláři Třinec	Jiří Polanský	   203
Bližší informace o průběhu charitativní sbírky a možnosti hlasování o sympaťáka extraligy naleznete na www.jsnh.hokej.cz.
NEWSLETTER