Juraj Štefanka se ve Znojmě potká se svým kamarádem Peterem Pucherem

Aktuální zprávy
PO 30. 1. 2006
Z n o j m o - Rána z čistého nebe. Tak nějak komentoval útočník Juraj Štefanka výměnu do Znojma za Marka Urama. Čerstvě třicetiletý obrovský bojovník a srdcař byl se synem na hokejovém tréninku a když se z něj vrátil domů, měl na mobilním telefonu deset nepřijatých hovorů. "Vzal jsem mobil do ruky a akorát zazvonil manažer Vítkovic Černík, aby mně oznámil, že jsem byl vyměněn do Znojma. Překvapilo mě to a i trochu zklamalo." Štefanka je známý tím, že se za svůj klub vždy pere až do posledního dechu a totéž dělal ve Vítkovicích. "Absolutně jsem to nečekal," hlesl. <p><b> <a href="clanek.asp?id=1759">Výměna roku: Marek Uram do Vítkovic, Juraj Štefanka do Znojma</a></b>
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku Pro fanoušky Znojma je však dobrá zpráva, že do posledních sil bude bojovat i v dresu Znojemských orlů. "Nebudu se tvářit špatně. Ujišťuju všechny, že i ve Znojmě se budu snažit podávat co nejlepší výkony," řekl rozhodně nitranský odchovanec, který v české extralize postupně oblékl dres Karlových Varů, Plzně, Kladna a Vítkovic.

Útočné duo Peter Pucher - Marek Uram je nedílně spjato se znojemskou extraligovou historií. Oba byli tahouny týmu, působí ve Znojmě od jeho první extraligové sezóny. Oba předváděli krásné technické kousky, bavili diváky. Ani Juraj Štefanka není žádné béčko, na mistrovství světa ve Vídni patřil k nejpříjemnějším překvapením slovenského týmu, ve Vítkovicích ale i třeba předtím v Plzni si získal srdce fanoušků. "Mám trochu strach, aby mě fanoušci nesrovnávali s Markem Uramem. Nahradit Urama nelze, jsem úplně jiný hokejista, hraju úplně jiným stylem. Snad si mě trenéři Znojma vybrali právě kvůli tomu, jak hraju," vyjádřil přesvědčení Štefanka.

S Peterem Pucherem se dobře zná, a to i ze slovenské reprezentace. "Jsme kamarádi a těším se na něj. Nechci ale spekulovat, zda budu hrát v útoku právě s ním, to musejí rozhodnout trenéři. Už jsem s nimi krátce mluvil a řekli mi, že jsou rádi, že se jim výměnu podařilo zrealizovat." Poprvé se představí Juraj Štefanka ve znojemském dresu už v úterý v Třinci.

Dále čtěte Výměna roku: Marek Uram do Vítkovic, Juraj Štefanka do Znojma (základní informace a profil Juraje Štefanky)

NEWSLETTER