Martin Čakajík: Se stavem 1:1 můžeme být spokojeni

Aktuální zprávy
ČT 16. 3. 2006
O s t r a v a - Ve druhém utkání na ledě ČEZ Arény byl od začátku k vidění svižnější hokej než v prvním duelu, pohříchu to ale odnesla branka Jiřího Trvaje. Vítkovice dvěma góly v úvodní desetiminutovce položily základ svého pozdějšího vítězství, jelikož Orlům se podařilo odpovědět pouze jednou. "První třetina rozhodla, zatímco Vítkovice dokázaly dát branky, my jsme tam měli asi čtyři vyložené šance během šesti minut a ani jednou jsme neskórovali. Kdyby Juraj Štefanka hned vyrovnal na 1:1, bylo by to o něčem jiném," vracel se k první třetině po zápase jeden z nejlepších hráčů Orlů <b>Martin Čakajík</b>.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Přestože v prvním zápase úvodní tlak Vítkovic dostal Znojmo do hluboké defenzívy, Orly to nepoučilo a ostravský tým dokázal aktivní vstup do zápasu zopakovat. "Nevím čím to bylo, každopádně se dneska hrál mnohem zajímavější hokej, bylo tam hodně šancí, bohužel jsme je neproměnili," říká Martin Čakajík. "V první třetině jsme dobře sehráli přesilovky, oproti včerejšku se nám dařily, bohužel jsme nedokázali snížit," dodal.


Ubráněné oslabení nás nakoplo.
— Martin Čakajík
Začátek druhé části se nesl ve znamení mnoha vyloučení na straně Orlů, sudí Šindler s Turčanem poslali ven v rozmezí čtyř minut postupně Štefanku, Mojžíše, Dopitu a Nikolova a domácí tak měli postupně více než dvě a půl minuty možnost hrát proti třem Orlům. Speciální sestava trenéra Vůjtka, ve které bylo pět (!) útočníků, ale na Trvaje a dobře bránící Orly recept nenašla. "To ubráněné oslabení nás hodně nakoplo a naše hra se hodně zlepšila," vysledoval Martin Čakajík. "Vždycky to v průběhu zápasu pomůže a naopak druhý tým to může rozhodit. Nevím, jestli tam bylo tolik faulů, asi jsme se nechali unést situací. Nikdo nechce svůj tým schválně oslabit, spíš to vyplynulo ze hry," uvádí svůj pohled na přísnou píšťalku dvojice rozhodčích.

Po ubráněné přesilovce převzali Orli iniciativu a po střele Radima Bičánka, kterou Marek Pinc vyrazil jen nad sebe, doklepával do prázdné branky Peter Pucher. "Škoda, že jsme nepřidali další branky. Potom v závěrečné třetině nám už i chyběly síly, i když jsme nehráli špatně," přiznal Čakajík," v poslední třetině jsme se už do žádné vážnější šance nedostali."

Přestože Orli ve středu v Ostravě nevyhráli, stav 1:1 po dvou zápasech berou. "Samozřejmě že je lepší vést 2:0, ale dáváme málo gólů. Myslím, že se stavem 1:1 jsou všichni kluci spokojeni," uvedl Čakajík.

V podobném duchu se vyjadřoval i kouč Miloslav Hořava. "Naši hráči odvedli výborný výkon v obou zápasech. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, nechci říct, že jsme spokojení, ale hráči tam nechali všechno a o tom to je, je to sport. Bohužel jsme nezachytili úvod zápasu, kdy nám Vítkovice daly dvě branky. Pak jsme bohužel neproměnili ani jednu z našich přesilovek,“ říká znojemský kouč.

K mnohočetným vyloučením se Hořava vyjadřovat nechtěl. "Bohužel můžu až zítra. Nemám k tomu teď co říct.“ Naopak o výhodě, která Znojemské čeká na domácím ledě v Hostan Aréně měl jasno. „Doufáme že přijde plný stadion, že náš podpoří a ten šestý hráč bude na naší straně,“ řekl.

NEWSLETTER