Proti Mountfieldu již s uzdraveným Dopitou

Naši soupeři
ČT 2. 11. 2006
Z n o j m o - Odehrát poslední zápas před nadcházející extraligovou pauzou se v pátek vydají hokejisté Znojma na jih Čech, kde na ně budou čekat hráči HC Mountfield, kteří se v současné době sluní na prvním místě tabulky a na domácím ledě neprohráli v pěti po sobě jdoucích utkáních. Na soupisku Orlů se po dvou zápasech vrací Jiří Dopita, jenž by měl být tím správným impulsem ke zlepšení herního projevu jeho spoluhráčů. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 v Budvar Aréně.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Znojmo svůj domácí zápas s Českými Budějovicemi nezačalo příliš šťastně, již v osmnácté minutě prohrávalo 1:3, ale díky Bičánkově střele vteřinu před druhou sirénou snížilo na rozdíl jediné branky. Během třetí třetiny se Orli na soupeře dotáhli a v prodloužení zajistil dva body Dopita. „Mohli jsme vyhrát, mohli jsme taky i prohrát, ke konci se to už tahalo. V prodloužení to už bylo vabank, spadlo to tam Znojmu. Určitě se ale hrál výborný hokej a musím smeknout před Jirkou Dopitou, protože ten, jak hraje, to je úžasný,“ zhodnotil zápas trenér Jandač.

foto/
≡ Vítězství v domácím utkání zajistil Orlům Jiří Dopita.

Ve venkovních zápasech se Jihočeši prezentují jako výborně hrající tým, který má ovšem jednu slabinu a tou je nevyužívání šancí. Na pardubickém ledě byli hráči poměrně hodně střelecky aktivní, přesto jim předvedli tamní hokejisté v praxi známé motto „Nedáš, dostaneš!“ Budějovice se ze 49 střel dokázali prosadit pouze jedinkrát. „V první třetině jsme měli několik šancí, ale byli jsme neefektivní. My jsme hráli a soupeř nám dával góly. Náš problém je, že jsme absolutně v koncovce impotentní.“

Střeleckou chuť si spravili v domácím utkání se Spartou, v němž hostující brankář Salfický lovil puk ze své svatyně celkem pětkrát. České Budějovice mají sílu rozloženou mezi všechny tři pětky, přesto se ve zmiňovaném souboji blýskl útočník Hübl hattrickem. Nastolená pohoda, podpořená čistým kontem proti Kladnu se přenesla i do dalších domácích zápasů, kde se projevuje síla mužstva obohacená podporou diváků a díky tomu si hráči drží sérii pěti výher.

Šlágr dvacátého kola mezi Mountfieldem a Litvínovem byl přímým bojem o první místo v tabulce a právě jihočeský klub z něj vyšel úspěšněji, i přestože nebyl lepším celkem. Oběma týmům stačily k uzavření skóre dvě třetiny, když rozhodující branku střelil Gřegořek 28 vteřin před koncem druhého dějství. Stanovisko trenéra Jandače bylo stručné, přesto výstižné. „Myslím si, že náš tým hrál obětavě a byl prostě o tu jednu branku lepší. Skvěle nám zachytal Chábera a my jsme samozřejmě s vítězstvím a třemi body spokojeni.“

Sestava z posledního zápasu: Chábera - Gřegořek, Macháček, Vydarený, Posmyk, Toman, Kutlák - V. Hübl, Brabenec, M. Hudec - Veselý, Vak, Kotrla - V. Nedorost, Sailer, Šimánek - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk.

Trenéři: Milan Kupka, Josef Jandač

NEWSLETTER