Pozor na kladenský brankostroj

Naši soupeři
PO 27. 11. 2006
Z n o j m o - Dohromady deset gólů vstřelili v předcházejících dvou utkáních kladenští Buldoci Znojemským orlům. Kladenský útok je nejproduktivnější z celé extraligy a prosazuje se zejména při přesilových hrách. Pro Znojmo bude důležité uhlídat vlastní disciplínu a nedat soupeři prostor při početních výhodách. Utkání proti HC Rabat Kladno začíná v úterý 28.11. v 17.30 hod. v Hostan aréně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
Proč přijít na hokej?

Kladnu zbývá vstřelit již jen 4 góly, aby mělo na svém kontě 100 branek. Uhlídají Orli jeho útok, aby tato meta nepadla v Hostan aréně?
Poprvé se domácímu publiku představí nová posila Aleš Padělek
Po přestávce Orli doma ještě neprohráli. Prodlouží tuto vítěznou sérii?

Letošní vzájemná utkání – výhra a debakl

Oba letošní duely s kladenským Rabatem byly podobné velkým množstvím vyloučených a vždy byl na obou stranách stejný počet dvouminutových trestů. Ve Znojmě potrestal sudí jedenáct hráčů na každé straně, na Kladně „odpočívalo“ třináct hráčů z každého týmu. Doma se Orlům podařilo Buldoky porazit o jeden gól, na jejich ledě ale podali naprosto odevzdaný výkon. Prohráli 1:7, když všech sedm branek dali kladenští hokejisté při nestandardním počtu hráčů. Pětkrát využili přesilovku a dvakrát dokonce skórovali v oslabení. Trenér Miloslav Hořava po zápase nešetřil kritikou do orlích řad: „Katastrofální přístup našich hráčů se plně odrazil na našem neúspěchu. Ani jeden nepředvedl výkon extraligové úrovně. Pozitivum je, že hráči spadnou na zem a budou opět bojovat.“

Série tří těsných porážek

foto/
≡ Předešlé dvě střetnutí s Kladnem přinesly mnoho vyloučených. Jaký metr nastolí rozhodčí tentokrát?
Kladno dosud vstřelilo nejvíce branek z celé extraligy, ale také jich nejvíce obdrželo. Nyní má za sebou sérii tří proher. V posledním utkání v sobotu proti Litvínovu se mu však gólově nedařilo, jediná střela v přesilové hře skončila v soupeřově síti, což ho stálo zisk bodů. Na hráčích se podepsala i únava ze dvou zápasů ve dvou dnech: „Samozřejmě, že naši klíčoví hráči jsou unavení a jejich výkon velká zátěž ovlivnila. Chybějí nám čtyři kvalitní útočníci, museli jsme proto Pateru a spol. nasazovat i do oslabení, prakticky si nemohli odpočinout. Měli toho plné zuby. A i proto se jim už tolik nedařilo,“ uvedl kladenský kouč Zdeněk Müller.

Předcházející páteční zápas byl přetahovanou o výsledek s Českými Budějovicemi, které nakonec vyhrály v prodloužení. Rabatu se podařilo ze šesti branek vstřelit čtyři v přesilovkách. První ze série tří proher byla trochu kuriózní, ještě v 53. minutě vedli Kladenští nad Slavií 5:2, ale Pražané čtyřmi brankami v rozmezí zhruba pěti minut otočili utkání ve svůj prospěch. Kladno využilo tři početní výhody a jedenkrát skórovalo v oslabení.

Posily do útoku na obou stranách

V posledním utkání si prožil premiéru v orlím dresu útočník Aleš Padělek, který nastoupil ve druhé řadě s Pucherem a Selingrem. Zatím do konce letošního roku se domluvil s kladenským klubem českobudějovický odchovanec Radek Bělohlav, jenž se dosud zotavoval ze zranění. Trenéři ho postavili do první formace k Paterovi a Procházkovi. „Pro Radka Bělohlava to bylo velice těžké utkání, vždyť hrál poprvé v sezóně. Ale bylo vidět, že mu nechybí přehled a zkušenosti. Věřím, že se bude s přibývajícími zápasy zlepšovat,“ hodnotil novou akvizici v útoku kladenský trenér Zdeněk Müller.

Sestava Kladna z posledního utkání:
Orct - Ševc, Evan, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, J. Mrázek - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Bílek, Kalla, Frolík - M. Havel, Čurilla, Kuchler - Diviš, Kazatel, Jaroš

NEWSLETTER