Oceláři trápí favority

Naši soupeři
ČT 30. 11. 2006
Z n o j m o - 29. kolo základní části O<sub>2</sub> extraligy sehrají Orli na ledě Třince. Oba předešlé zápasy byly pro znojemské hráče úspěšnější, a tak se Oceláři, jenž v poslední době slaví úspěch s defenzivním stylem hokeje, budou snažit o odvetu. Pro útočníka Václava Meidla to bude první střetnutí proti bývalému zaměstnavateli, na druhé straně se ve stejné roli ocitne Juraj Štefanka. Úvodní buly bude vhozeno v 17:00 ve Werk aréně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Druhé vzájemné utkání – Orli se potřebovali nejdříve rozehřát

Ačkoliv měli Třinečtí v první třetině výraznou převahu, skóre otevřel svojí přesnou střelou znojemský Peter Pucher. Na vyrovnávací branku Kolusze dokázal okamžitě odpovědět po Dopitově přihrávce Haman. Díky zvládnutému dvojnásobnému oslabení získali Orli sebevědomí a na Vojtkův účet přidali ještě dvě branky. A jak viděl rozhodující okamžik trenér Daneček? „O výsledku zápasu rozhodla naše přesilovka pět na tři, kterou jsme sehráli mizerně. Mohli jsme vyrovnat a Znojmo nás potrestalo hned z následné přesilovky.“

Padělek expertem na Oceláře?

Na svůj první letošní gól si Aleš Padělek, tehdy ještě hráč Plzně, musel počkat 23 kol. V zápase s Třincem se na něj paní Štěstěna usmála hned dvakrát. První střelu poslal za Vojtkova záda vteřinu před koncem prostřední části. „Málem jsem se po gólu rozbrečel štěstím. Spadl ze mě strašný balvan,“ přiznal. Oba puky si schoval. „Snad budou do konce sezóny přibývat,“ doufá útočník. To samé si přejí i fanoušci Znojma.

S favority vítězně

Nedisciplinovanost, z toho plynoucí zbytečná vyloučení a špatná obrana. Takové byly největší výtky trenéra Juříka ke svému týmu. Hráči si je vzali k srdci a bylo to znát v posledních dvou střetnutích s Českými Budějovicemi a Libercem, se kterými dosud měli nepříznivou bilanci. Porážka pro Jihočechy znamenala pád z první příčky v tabulce, kde je vystřídali právě Bílí Tygři. Ty obral Werk o čtyřicetizápasovou neporazitelnost na domácím ledě v základní části a brankář Martin Vojtek si díky střelecké nemohoucnosti libereckých hokejistů připsal druhé čisté konto z osmi odchytaných utkání v letošní sezóně.

Dva jsou více než jeden

Po dvacátém kole byl do Magnitogorsku uvolněn Jaroslav Kudrna a vedení proto hledalo hráče, jenž by jej mohl zastoupit. A sehnalo hned dvojitou náhradu. Tři a půlletý kontrakt podepsal s Oceláři Juraj Štefanka. Slovenský útočník, který v loňském roce pomohl Orlům vybojovat bronzové medaile, z rodinných důvodů ukončil předčasně angažmá v ruském Nižněkamsku. Po čtrnáctidenním testování se ve stejnou dobu rozhodl podepsat smlouvu i Vladimír Vůjtek. „S Vítkovicemi jsem se nedohodl na další smlouvě,“ objasňuje útočník, který na sedm měsíců pověsil brusle na hřebík. V Třinci se rozhodl zůstat do konce sezóny. „Je to vynikající hráč, měl by být jednou z osobností našeho týmu,“ podotkl sportovní ředitel Pavel Marek.

Sestava Třince z posledního zápasu: Vojtek - Tesařík, Výtisk, Seman, Pácal, Kroupa, Frolo, Kundrátek - Steber, Štefanka, Skořepa - Vůjtek, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Tomas - Daneček, Kolusz, Vrba

Trenéři: Jiří Juřík, Jan Daneček, Aleš Mach

NEWSLETTER