Orly čeká houževnatý celek z Karlových Varů

Naši soupeři
SO 6. 1. 2007
Z n o j m o - Extraliga pokračuje rychlým tempem. V neděli se 39.kolem naplní třetí čtvrtina základní části. Znojemští orli přivítají v 17:30 na svém ledě mužstvo Karlových Varů. Energie zatím figuruje na 5. místě tabulky a do orlího hnízda přijede s odhodláním uloupit nějaké body. I přes stále zaplněnou marodkuu budou chtít domácí oplatit svému soupeři letošní dvě porážky a zlepšit nelichotivou vzájemnou bilanci.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Západočeši mají v poslední době skvělou formu. Z posledních osmi utkání neuspěli pouze dvakrát, a to na ledě Sparty a Pardubic. Po neúspěšné snaze z minulých let dostat se do play off, to letos vzali za správný konec. Po 38. kolech mají šestibodový náskok na šestý Třinec, který v posledním utkání porazili 4:0, a drží krok s celky na nejvyšších příčkách.

Znojmo zatím letos na svého soupeře nenašlo recept. V domácím zápase podlehli Energii 1:2 a nepomohl jim ani urputný tlak v poslední části hry. Z karlovarského ledu si pak odvezli porážku 0:3. Pro úspěch v nedělním klání musí Orli především zlepšit koncovku a vstřelit tomuto soupeři více než pouhou jednu branku.

Karlovy Vary se mohou opírat o výborně chytajícího Lukáše Sáblíka, kterému navíc kryje záda další kvalitní brankář, Lukáš Mensator. V útočných řadách se zatím nejvíce daří dvojici urostlých hráčů Petru Kumstátovi a Václavu Skuhravému.

Zatímco Energie přijede do Hostan arény v ideální psychické i fyzické kondici, domácí budou stále postrádat pětici hráčů základní sestavy. Chybět budou Roman Erat, Václav Meidl, Pavel Selingr, Karel Plášek a Aleš Padělek.

Sestavy z minulého kola
HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Kotaška, Jareš, Bičánek, Němeček, Mojžíš, Chvátal - A. Padělek, Dopita, M. Růžička - Beroun, Haman, Plášek - Tvrdík, V. Říha, J. Svoboda - Škoda, od 41. min. Vaškovič a Kucharczyk

HC ENERGIE KARLOVY VARY: Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, Kloz, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Kristek, Skladaný - Zucker, Chrenko, Milan Procházka - Tvrdek, Pech, Zaťovič

Ostatní zápasy 39. kola
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha
Bílí Tygři Liberec - HC Lasselsberger Plzeň
HC České Budějovice - HC Rabat Kladno
Vsetínská hokejová - HC Hamé Zlín
HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel
HC Chemopetrol - HC Moeller Pardubice

NEWSLETTER