Krátké ohlédnutí před finišem

Aktuální zprávy
PÁ 12. 1. 2007
Z n o j m o - Znojemští orli začali sice extraligovou sezónu 2006/2007 prohrou na Spartě, vzápětí ale následovaly úžasné výkony, které lze přisoudit kvalitně zvládnuté letní přípravě. Úvod O<sub>2</sub> extraligy byl pro Orly z říše snů, vyšvihli se na 1. příčku tabulky a jejich výsledky nešlo přehlédnout. Po první domácí prohře začalo něco skřípat a následoval propad. Výkony se podařilo stabilizovat, ale celou třetí čtvrtinu se Orli pohybovali mezi 8. a 10. místem. Před závěrečnou čtvrtinou základní části je tedy cíl jasný, postoupit do bojů v play off.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Poprvé na vrcholu

Znojmo vstoupilo do nové hokejové sezóny ve velmi dobré pohodě. V úvodní čtvrtině sezóny se Orli poprvé, ve svém 8. ročníku v nejvyšší soutěži, uhnízdili na samém vrcholu tabulky. Po deseti zápasech Znojemští nasbírali 19 bodů a čelo extraligy udrželi následujících pět kol. Stinnou stránkou byla snad jen prohra 1:3 ve Vsetíně.

Nejvíce se prosazovalo trio Plášek, Erat, Dopita a vše jistily spolehlivé výkony Trvaje. Karel Plášek se pohyboval na špičce kanadského bodování a Roman Erat, zásluhou dvorního nahrávače Jiřího Dopity, patřil k nejlepším střelcům. Jiří Trvaj si užíval své formy a priváděl protihráče k zoufalství.

Dlouhodobé tápání

Po porážce 1:2 od Karlových Varů neskončila jen domácí neporazitelnost, ale táké herní pododa. Následovaly zápasy, které si nelze dát za rámeček. Po pěti využitých kladenských přesilovkách si Orli odvezli debakl 1:7. Následná utkání v Plni (1:5), Litvínově (0:6) a Třinci (2:7) vše jen korunovala. Domácí zápasy se také nedařily a výsledkem toho byl zisk pouhých čtyř bodů z devíti střetnutí.

Snad jediný hráč, jehož lze vyzdvihnout za výkony v druhé čtvrtině je Radim Bičánek, který byl důsledný v obraně a také přesný ve střelbě. Nepomohla změna sestavy, ani reprezentační přestávka. Hráči se snažili vrátit do herního klidu, ale smůly v koncovce a svázaných rukou se ne a ne zbavit. Po příchodu některých nových hráčů a úporné snaze se situace začala konečně zlepšovat.

Průměrná třetí čtvrtina

Domácí zápasy začaly přinášet kýžené body, ale ty mimo Hostan arénu končily většinou bodovým zápisem na kontech soupeřů. Velkým problémem zůstává koncovka, sveřenci Miloslava Hořavy si dokáží v utkání vypracovat dostatek šancí, ale na každou branku se velmi nadřou. Již delší dobou se nacházejí na 8. - 10. příčce, ale při neobvyklé vyrovnanosti letošního ročníku, může jakákoli série vítězství či porážek znamenat pohyb do úplně jiných pater tabulky.

Překvapivá výměna a stále zaplněná marodka

Před Vánoci se udála neočekávaná výměna, když do Pardubic putoval Peter Pucher a za něj přišel na jih Moravy Michal Tvrdík. Produktivní slovenský centr tak okusí, po více něž sedmi letech strávených ve Znojmě, jiný český extraligový klub.

Největším problémem poslední doby byla zranění. Ve třetí čtvrtině si tímto prošla polovina útočníků. Do závěru základní části vstupují znojemští hokejisté s cílem postoupit do vyřazovacích bojů.

Změny v kádru

V průběhu sezóny došlo k několika hráčským výměnám, mužstvo opustili Ondřej Šmach, Martin Čakajík, Christoph Harand a již zmíněný Peter Pucher. Ve Znojmě se nově představili Václav Meidl, Lubomír Štach, Aleš Padělek, Vladimír Škoda, Jaroslav Kameš a Michal Tvrdík.

NEWSLETTER