Hop nebo trop

Naši soupeři
ČT 15. 3. 2007
Z n o j m o - Vše začalo skvěle pro Pardubice, uspěly v obou domácích zápasech a na ledě Orlů se ujaly vedení v sérii již 3:0. Čekalo se, že Moeller už na cestě do semifinále nemůže nic zastavit, ale opak byl pravdou. Znojemští orli vlétli do čtvrtého zápasu s velkou chutí a zvítězili. První úspěch mužstvo semknul, vlil mu novou krev do žil a Východočechům se do cesty postavila mocná síla, síla pevné vůle. Orli srovnali stav série na 3:3 a svou cestu za obratem budou chtít dokonat v ČEZ Aréně. Zápas pravdy začne v 17:00 hodin.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Po třech porážkách za sebou nebylo znojemským hokejistům příliš do zpěvu, ale paradoxně vidina toho, že nemají co ztratit, je dostala do herní pohody a s ní přišel i první úspěch. Na domácím ledě snížili na 1:3 a Pardubicím svým výkonem dali najevo, že to nebudou mít tak jednoduché.

K dalšímu utkání nastupovali Orli jako hosté, na jejich výkonu to však nebylo vůbec znát, domácí se prakticky k ničemu nedostali a Znojmo výborným taktickým výkonem vrátilo sérii na jih Moravy. Tam oba celky toužily po výhře, nakonec se po dramatickém průběhu znovu radovalo deváté mužstvo po základní části.

Sedmé utkání přinese úplně něco jiného. V psychycké pohodě by mělo být Znojmo, ale oběma mužstvům půjde o všechno. Dosavadní průběh bude zapomenut, teď je v hlavách hráčů už jen jediné, udělat poslední krok. Jeden z týmů se bude radovat, pro druhého skončí sezóna. Vše vystihují slova znojemského obránce Jareše: „Bude to úplně jiné utkání, v němž se může stát cokoli. Rozhodnou maličkosti a nepatrné chyby.“

Tomu, že v play off rozhodují svými výkony brankáři, napovídají i jejich statistiky. Jiří Trvaj, jemuž je započítáváno i předkolo, se pyšní procentuální úspěšností 94,85 a 1,71 obdrženým gólem na zápas. Čísla Jána Lašáka jsou jen nepatrně lepší 94,89 a 1,50.

V sérii mezi Pardubicemi a Znojmem sice příliš branek nepadá, ale statistiky některých hráčů jsou zajímavé. Za Orly se nejlépe prosazuje Michal Tvrdík, který zná velmi dobře pardubické mužstvo. V šesti zápasech vstřelil čtyři branky a na jednu přihrál. Že se nákupy v průběhu ligy vyplatily, potvrzuje také Aleš Padělek (1+2). Moeller spoléhá opět na Petra Sýkoru (3+2), který nejvíce trápí znojemskou obranu.

Znojmo bude v rozhodujícím utkání čtvrtfinále postrádat pouze dlouhodobé marody, jinak by mělo být v plné síle. Pardubicím bude chybět Blažek, naopak do sestavy se po viróze nejspíše vrátí Čaloun.

Sestavy z posledního utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Kříž, Jareš, Němeček, Chvátal, Švrček (41. Kotaška), Mojžíš - Kucharczyk, Dopita, M. Růžička - A. Padělek, Tvrdík, Selingr - Svoboda, Haman, Meidl - Beroun

HC MOELLER PARDUBICE: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Havíř, Linhart, M. Čech, Šeda - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Andrašovský, Pucher, Pivko - Kolář, Koukal, Blažek (21. Starý) - F. Mrázek, Cetkovský, Ondřej

Další zápas čtvrtfinále
16.3. 17:00 Bílý Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec

NEWSLETTER