Jaroslav Vlasák si juniorskou reprezentaci pochvaluje

Reprezentace
ČT 8. 11. 2007
Ve středu chvíli před polednem se z odletové dráhy terminálu Jih ruzyňského letiště odlepilo od země letadlo s více než šedesátkou českých hokejistů na palubě. Do Finska totiž nemířili pouze členové reprezentačního "áčka" na tradiční pohár Karjaly, sedadla Airbusu obsadili také mládežnické týmy reprezentace České republiky do dvaceti a sedmnácti let. "Dvacítku" čeká poslední mezinárodní prověrka před MSJ na finském Turnaji čtyř zemí, "sedmnáctka" sehraje se stejně starými Finy tři přátelská utkání. Mezi početnou skupinou trenérů, manažerů a členů realizačních týmů byl i generální manažer týmu ČR do 20 let Jaroslav Vlasák.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Ve své nové funkci vedoucího juniorské reprezentace už máte nějaký čas za sebou, jaké z ní máte dojmy?
Určitě mám z naší práce dobrý pocit. S Milošem Hořavou jsem spolupracoval už ve Znojmě, takže jsme se znali a víme co od sebe očekávat. Stejně tak s Radimem Rulíkem a Ondřejem Weissmannem se spolupracuje výborně, takže zatím vše klape.

Co je vlastně vaší náplní práce?
Zařizuju, aby všechno probíhalo hladce a podle programu, snažím se být trenérům i hokejistům k ruce. Je v tom zařizování tréninků, materiálu atd. Nic, co by se nedalo zvládnout.

foto
⇒ Jaroslav Vlasák diskutuje na znojemské střídačce s kustodem Petrem Ondráčkem, který stejnou funkci zastává i u reprezentačního týmu dvacetiletých

Znojmu se v posledních týdnech moc nedaří a v klubu asi není nejlepší nálada, berete práci u reprezentace jako odreagování?
Trochu odreagování to je, ale nemyslím si, že by bylo třeba moc se od od něčeho se odreagovávat. Je to sport, nedá se to všechno naplánovat. Vždycky se mluví o krizi, není to ale tak jednoznačné. Je to prostě sport.

Reprezentační "dvacítka" sehrála několik přípravných zápasů proti extraligovým týmům, naposledy v pondělí v Ústí nad Labem. Bylo složité tyto zápasy domlouvat, vycházely vám kluby vstříc?
Kluby vyšly velmi vstříc, za což jim patří velké poděkování. Měli jsme výborné podmínky všude, mladí hráči si mohli vyzkoušet, jaké to je hrát proti extraligovým hráčům a zvykat si na velký hokej. I když to zní divně, tak výsledky nejsou tak důležité jako to, aby si kluci uvědomili rozdíly mezi juniorským a extraligovým hokejem.

Máte před juniorským šampionátem ještě v plánu nějaké zápasy?
Určitě, v plánu jsou zápasy v Českých Budějovicích, ve Znojmě a v Olomouci.

Domácí mistrovství světa je tu už za necelé dva měsíce, je už v týmu znát nějaká nervozita?
Zrovna jsme se o tom bavili s Milošem Hořavou v letadle, že zatím to tak není, pochvalovali jsme si, jak všechno klape a že je v týmu dobrá pohoda, to i díky pondělní výhře v Ústí. Zatím tedy velká nervozita nepanuje.

NEWSLETTER