Do Znojma zavítá nováček z Ústí

Naši soupeři
ST 14. 11. 2007
<em>Znojmo</em> - Po reprezentační přestávce se opět rozběhne extraligový kolotoč. Na Znojemské orly čekají Ústečtí Lvi, kteří se přijedou do Hostan arény poprat o nějaké body. Domácí budou chtít potvrdit dobré výkony z vlastního ledu a nepustit body ze svého hnízda. Utkání bude soubojem sousedů v tabulce, jelikož Orli jsou na dvanáctém místě s náskokem dvou bodů na svého středečního soka. V sestavě se poprvé představí nová akvizice, obránce Petr Mudroch. Zápas začíná v 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Ústí je na předposledním místě, ale svými výkony působí velmi sympaticky. V normální hrací době uspělo sice jen proti Kladnu a Zlínu, ovšem již v osmi případech donutilo soupeře jít do nastavení a s bilancí čtyř výher a čtyř porážek nastřádali v prodloužení či nájezdech slušnou porci bodů. Nejvyšší prohry si Lvi odnesli z utkání proti Liberci (1:6), Moutfieldu (2:6) a Slavii (0:6). Zatím nejlepším postavením v tabulce byla pro ně devátá příčka po jedenáctém kole. V posledním zápase vybojovali dva body za vítězství 5:4 v prodloužení s Kladnem.

foto
⇒ Lukáš Chmelíř byl v prvním zápase s Ústím střelcem, který rozhodl o výhře Orlů v prodloužení. V tomto utkání mu ale nastřelený puk zlomil prsty a od té doby nemůže hrát.

Soupiska Ústí je velmi zajímavá, neboť je zde několik zkušených hráčů, kteří jsou obklopeni naopak mladou a dravou krví. V přestávce se objevili v týmu nově příchozí útočníci Václav Novák a Martin Šagát. Tahouny týmu jsou především Pavel Janků s dvanácti a David Pazourek s jedenácti body. Z obránců prokazuje dobrou produktivitu Andrej Novotný s pěti kanadskými body. Jako jednička v brance nastupuje Petr Přikryl, jenž je s úspěšností zákroků 92,89% třetí mezi extraligovými gólmany.

První letošní souboj středečních soupeřů muselo rozhodnout až prodloužení a z dvou bodů se nakonec radovalo Znojmo. Na úvodní branku domácích Lvů našel hned odpověď Tesařík a stav 1:1 vydržel až do třetího dějství. Díky gólu Hamana sahali hostující Orli po plném bodovém zisku, ale čtyři minuty před koncem dokázali ústečtí hráči vyrovnat a vynutit si prodloužení. V něm se dokázal prosadit Chmelíř a zajistil Znojmu vítězství 3:2.

Domácím budou nadále scházet zranění Mojžíš, Chmelíř a nově také Tesařík, který se zranil v utkání se Slavií. Po několikazápasové pauze by se měl již na ledě objevit Svoboda. Hosté nemohou počítat s Antošem a Čalounem, ke kterým přibyl na marodku také útočník Heřman.

Sestavy z posledního utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj (21. Kameš) - Jareš, Švrček, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Chvátal, Štach - Erat, Dopita, Růžička - Padělek, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Demel - Beroun, Procházka

HC ÚSTEČTÍ LVI: Přikryl - A. Novotný, Hořava, Zeman, Zápotočný, Ficenc, Evan, Houdek, Pojkar - Janků, Pazourek, Antoš - Šaffer, Martinec, Klimt - Mrázek, A. Nedorost, Hašek - Přeučil, Špirko, Pajič

Ostatní zápasy 20. kola
HC Moeller Pardubice - HC Slavia Praha 1:3
HC Litvínov - HC Lasselsberger Plzeň
HC MOUNTFIELD České Budějovice - HC Vítkovice Steel
HC Energie Karlovy Vary - RI OKNA Zlín
HC Sparta Praha - HC GEUS OKNA Kladno
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec

NEWSLETTER