Orly čeká další tězký soupeř, Karlovy Vary

Naši soupeři
SO 24. 11. 2007
<em>Znojmo</em> - Další domácí zápas v krátkém časovém úseku čeká Znojemské orly v neděli. Do Hostan arény zavítá čtvrtý tým v tabulce hokejové O2 extraligy HC Energie Karlovy Vary. Hosté budou jistě chtít rozšířit svoji šňůru výher v řadě, domácí si chtějí spravit chuť z páteční smolné porážky proti Spartě Praha. Zápas začíná v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Karlovy Vary na rozdíl od Znojma netrápí gólová koncovka. Se svými 84 góly jim náleží třetí místo mezi týmy s největším počtem vstřelených branek a jen jediný přesný zásah je dělí od druhého místa. “Velkou zásluhu“ na tom má i 22. kolo, ve kterém Energie doslova smetla nováčka z Ústí nad Labem jako lavina a vyhrála 11:0. V předminulém kole dokázala porazit pátečního znojemského přemožitele Spartu Praha 2:1 sn.

Kanadskému bodování klubu vévodí bývalý znojemský hráč Petr Kumstát, jenž ve 24 zápase nasbíral 17 bodů za 10 gólů a 7 asistencí. V prvním vzájemném zápase proti Orlům vsítil dvě branky a zařídil tak svému týmu vítězství 2:1 pr. Mezi další tahouny mužstva patří např. Václav Skuhravý, František Skladaný či Marek Melenovský, který také v minulosti dres Znojma oblékal. Nesmí se však jistě zapomenout na brankáře Lukáše Mensatora, který odchytal 22 zápasů s úspěšností 93,54 % a čtyřmi "shotouty".

Poprvé proti svému týmu nastoupí hráči, kteří v něm donedávna ještě působili. Jedná se o Petra Mudrocha, nyní beka Orlů a Aleše Padělka, v současnosti útočníka Varů. Oba byli posláni do nového působiště na hostování do 8. prosince. Ve svém nynějším mančaftu si zatím o trochu lépe vede druhý jmenovaný. V pěti zápase si připsal 3 body za 2 branky a jednu asistence, Mudrouch, možná taky proto že je obránce, si ve čtyřech utkáních připsal jeden bod za asistenci.

Domácímu týmu budou stále scházet zranění obránci Mojžíš a Tesařík. Hrát by však už mohl obránce Lukáš Chmelíř, který byl na soupisce už v minulém zápase, ale do hry nakonec vůbec nezasáhl. Soupeř přijede pravděpodobně v kompletní sestavě.

Sestavy z posledního utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Vyrůbalík, Jareš, Mudroch, Bičánek, Kotaška, Chvátal, od 21. navíc Švrček - Erat, Dopita, Selingr - Kucharczyk, Haman, Demel - Plášek, J. Svoboda, Beroun - M. Růžička, od 21. navíc Meidl, R. Procházka

HC SPARTA PRAHA: Mensator - Dobroň, Duben, Grof, Brňák, Jiří Hanzlík, Němec, Prošek, Řezníček - Pech, Hluchý, Košťál, Padělek, Kristek, Kumstát, Skuhravý, Melenovský, Bahenský, Milan Procházka, Skladaný, Kuběna

Ostatní zápasy 25. kola
HC Vítkovice Stell - RI OKNA Zlín 6:5 sn.
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha
HC Mountfield České Budějovice - HC Litvínov
HC Moeller Pardubice - HC Slovan Ústečtí Lvi
HC Slavia Praha - HC GEUS OKNA Kladno
Bílí Tygři Liberec - HC Lasselsberger Plzeň

NEWSLETTER