Zápasem v Třinci uzavře Znojmo první polovinu soutěže

Naši soupeři
PÁ 30. 11. 2007
<em>Znojmo</em> - Za dalším zápasem, který uzavře polovinu extraligy, se Orli vydají do Třince. Budou se snažit konečně přerušit černou sérii z cizího ledu, kde už osm zápasů v řadě nedokázali zvítězit. Oceláři se drží na sedmém místě tabulky, ovšem poslední duely jistě nedopadli podle jejich představ. Toho by mohlo Znojmo využít a trochu vylepšit svoji nelichotivou dvanáctou pozici. Úvodní vhazování odstartuje zápas v 17:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Hokejisté Třince v minulých zápasech trochu ztratili šťávu a po několika výhrách v řadě, které je katapultovaly až na čtvrté místo, zaznamenali v posledních sedmi soubojích pouhé tři body. Nejvyššího vítězství dosáhli proti Zlínu, který přejeli jasně 8:2. Naopak vyhořeli v domácím utkání s Vítkovicemi, které si odvezli výhru 6:2.

foto
⇒ Jediným hráčem, který se dokázal proti Třinci prosadit, byl Martin Růžička.

Jasnou brankářskou jedničkou týmu měl být Roman Čechmánek, ovšem při jeho absenci ho skvělými výkony zastínil Martin Vojtek. Nyní se oba gólmani v brance střídají. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Jan Peterek s devatenácti body, nejvíce se mu blíží Juraj Štefanka s šestnácti, Róbert Tomík s patnácti a Davit Květoň se čtrnácti kanadskými body. Z obránců si nejlépe vede Ľubomír Sekeráš, jenž má na svém kontě tři góly a sedm asistencí.

První utkání proti Třinci se Orlům vůbec nevydařilo. Již v první minutě utkání poslal hosty do vedení Tomík. V druhém dějství Oceláři svůj náskok ještě zvýraznili, když se přesně trefili Květoň a opět Tomík. Ještě před druhou přestávkou vstřelil jediný gól Znojma Růžička, ale soupeř nenechal nic náhodě a ve třetí dvacetiminutovce uzavřel na konečných 1:4 z pohledu domácích Polanský.

Orlům se konečně začali vracet do sestavy zranění hráči a jediným, kdo zůstává na marodce, je Radim Tesařík. Na straně domácích by měl také chybět pouze jeden hráč, kterým je Jiří Polanský.

Sestavy z posledního utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Všetečka, Jareš, Švrček, Bičánek, Kotaška, Chvátal, Mudroch - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek. Od 41. min. navíc Beroun

HC OCELÁŘI TŘINEC: Vojtek - Sekeráš, Pácal (28. Andersons), Seman, Malec, Kroupa, Výtisk - Tomík, Štefanka, Kolusz - D. Květoň, Peterek, Martynek - Korhoň (41. Skořepa), Zálešák, Tomas

Ostatní zápasy 26. kola
HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel 4:2
RI OKNA Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:1
HC Litvínov - HC Slovan Ústečtí Lvi
HC Lasselsberger Plzeň - HC Sparta Praha
HC Moeller Pardubice - HC GEUS OKNA Kladno
HC Energie Karlovy Vary - HC MOUNTFIELD České Budějovice

NEWSLETTER