Znojmo čeká důležitá bitva proti Kladnu

Naši soupeři
SO 2. 2. 2008
<em>Znojmo</em> - Orli si přivezli dva body z Liberce a posíleni o cenný zisk vyzvou v dalším utkání celek Kladna. Hostan aréna tak bude dějištěm důležitého souboje o pozice pro play off. Znojmu schází na jejich nedělního soupeře pouze čtyři body, případné vítězství by je dostalo na dostřel a výrazně zvedlo jejich šanci protlačit se do kýžené desítky. Zápas, který motivací obou mužstev slibuje kvalitní hokejovou podívanou, začíná tradičně v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Kladno zažilo zcela odlišné poloviny základní části. Zatímco v té první moc hokejového umu nepředvedlo, v té druhé nastal nebývalý zvrat, začalo porážet jednoho soupeře za druhým a získalo úctyhodnou porci bodů. V posledních osmi zápasech podlehlo až v tom minulém 1:4 vedoucímu Mountfieldu, což byl první neúspěch na vlastím ledě od 35. kola, kdy na Kladně zvítězilo právě Znojmo.

⇒ S dvěma góly a jednou přihrávkou se proti Kladnu nejvíce prosazoval Jiří Dopita, kvůli zranění však do zápasu nezasáhne.

Kladenští mají dva hráče v první čtveřici kanadského bodování celé soutěže. Druhá příčka patří Jaroslavu Kallovi, jenž nastřádal 36 bodů (15+21) a o dvě místa zpět figuruje s 35 body (17+18) Pavel Patera. Orli budou muset pečlivě střežit také Martina Procházku, který je s 20 góly nejlepším střelcem týmu. V zadních řadách vykazuje dobrou produktivitu Martin Ševc, jenž si zatím připsal osm branek a stejný počet asistencí. Brankářskou jedničkou je zkušený Zdeněk Orct.

Ze vzájemných duelů Orlům nevyšel pouze ten úvodní, v němž si z Kladna odvezli porážku 2:4, ovšem na domácím ledě si vše vynahradili a zvítězili 5:2. Znojmu se dařilo i ve třetím zápase, když jako hostující mužstvo získalo proti rozjetému soupeři dva body za výhru 2:1 po nájezdech.

Trenéři Sýkora a Hynek se musí obejít bez Jiřího Dopity a do utkání nejspíše nezasáhne ani Aleš Padělek. Pozitivní je ovšem návrat Romana Erata, jenž se představil již v utkání v Liberci. Hosté budou postrádat obránce Aleše Pavlase a otazník visí nad startem Roberta Schnabela.

Sestavy z posledního utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Jareš, Švrček, Bičánek, Tesařík, Vyrůbalík, Kotaška, Mojžíš, Chvátal - Selingr, Erat, Kucharczyk - Demel, R. Procházka, J. Svoboda - Plášek, Haman, M. Růžička - Čachotský, Beroun, Meidl

HC GEUS OKNA KLADNO: Orct - Nádašdi, Hájek, Trončinský, M. Štěpánek, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Tomajko

Ostatní zápasy 48. kola
HC Slavia Praha - RI Okna Zlín
HC Moeller Pardubice - HC Lasselsberger Plzeň
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel
HC Mountfield České Budějovice - HC Sparta Praha
HC Litvínov - Bílí Tygři Liberec
HC Energie Karlovy Vary - HC Slovan Ústečtí Lvi

NEWSLETTER