Bičánek: Musíme zvládnout konec

Rozhovory
ST 6. 2. 2008
<em>Znojmo</em> - Poslední čtyři zápasy základní části čekají na ZNOJEMSKÉ ORLY. Nacházejí se na 11. místě a budou muset hodně bojovat, aby se vyhnuli skupině o udržení a dostali se do play off. Znojemský kapitán Radim Bičánek věří, že se to podaří a Znojmo nebude ve vyřazovacích bojích chybět. Kvůli zranění si loni vrcholu sezóny nemohl užít, doufá, že to letos vyjde. V rozhovoru krátce shrnul průběh dosavadní sezóny, náladu v týmu, ale výkony rozhodčích již nehodlá komentovat.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak hodnotíte dosavadní průběh sezóny?
Bylo to takové nahoru dolů. Bylo hodně zranění, ale to měl každý tým. Myslím si, že jsme chtěli být trošku výš, ale prostě situace je taková, že je to teď hrozně vyrovnané kolem toho desátého místa. Musíme to teď v těch posledních čtyřech zápasech zvládnout, abychom to ustáli a probojovali jsme se dál.

A nebylo těch zranění nějak moc?
Nevím, tak se to nějak seběhlo. Napřed to byli obránci, teď zase útočníci. Každý hraje naplno a zranění k hokeji patří. Bohužel letos toho bylo opravdu víc.

Jaké jsou šance mančaftu na postup do play off?
Určitě pro to uděláme všechno, i když máme před sebou těžké soupeře. Hrajeme v Budějovicích a v Třinci, doma máme Spartu a Vary. Ale každý zápas se dá vyhrát a nikde není psáno, že by to bylo jednodušší, kdybychom měli jet třeba do Ústí. Na to se nemůžeme dívat a musíme se snažit každý zápas vyhrát.

Co bude rozhodovat?
Jak zvládneme první zápas a od toho se to bude odvíjet. Teď jsme udělali pět bodů ze šesti, chtělo by to v tom pokračovat.

Reprezentační pauza pomůže, nebo ublíží?
Těžko říct. Nevím, jestli se to tak dá říct, ale byli jsme trošku rozjetí. Možná by bylo lepší, kdybychom mohli dál hrát. Ale každý věděl o tom, že tahle pauza bude a pro všechny týmy je to stejné. Každý potrénuje, odpočine si. Pak následují tvrdší tréninky, dvoufázové, co máme třeba dneska a zítra. O víkendu máme asi poslední odpočinek a od pondělka už najíždíme na normální rytmus. Když má někdo nějaké zranění, tak se ta pauza dá využít i k doléčení.

foto
⇒ Jediný, kdo se netěší na play off, je Dirk ;-)

Máte nějakou větší motivaci dostat se do play-off, když jste o něj loni nešťastně přišel kvůli zranění kotníku?
To určitě. Každý se chce dostat do play off a nechce hrát ve skupině o udržení. Uděláme proto všechno! Doufám, že se nám aspoň v závěru sezóny budou vyhýbat zranění.

Jaká je nálada v týmu?
Dobrá, velice dobrá. Dvakrát se vyhrálo, tak se nám i teď o té pauze trochu líp trénuje. Musíme ještě zvládnout konec.

Co na to říká Dirk?
Teď zrovna po hodinovém venčení leží v posteli a užívá si to. A čeká, až přijdu z práce.

Těší se na play off?
Moc ne, protože mě moc nevidí. Dirk má nejradši základní část a nebo dobu mimo sezónu.

NEWSLETTER