Na znojemský led zavítá poprvé Mladá Boleslav

Naši soupeři
SO 1. 11. 2008
<em>Znojmo</em> - Souboj o dvanácté místo. Možná i tak by se dalo nazvat nedělní utkání Znojemských orlů proti celku BK Mladá Boleslav. Oba dva týmy mají momentálně na svém kontě 23 bodů a jen díky lepšímu skóre je „Bruslařský klub“ v tabulce o jedno místo výše než Orli. Je však jasné, že vítěz střetnutí odskočí svému soupeři minimálně o bod. Napínavé drama, které je také posledním extraligovým zápasem před reprezentační přestávkou, začne v Hostan aréně v neděli v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Boleslavi se v poslední době daří střídavě. Z posledních šesti zápasů tři vyhrála, z toho jeden na nájezdy, a tři prohrála s celkovým skóre 17:14. V minulém kole O2 extraligy dokázali ve své aréně otočit nepříznivě se vyvíjející zápas s Třincem, kdy po dvou třetinách prohrávali 2:3, ovšem v závěrečné části dokázali během deseti minut otočit na 5:3. Domácí celek nakonec zvítězil 6:4.

Dvě asistence v tomto zápase zaznamenal obránce Jiří Marušák, který se tak úspěšně rozloučil s domácím publikem. Urostlý bek odchází do MVD Balašicha, týmu Kontinentální hokejové ligy. "Bylo to pro mě velmi povedené rozloučení s boleslavskými fanoušky na domácím ledě," řekl krátce po utkání. V dresu Mladé Boleslavi nastoupí naposledy právě v nedělním utkání proti Znojemským orlům.

Trenér Jiří Šejba se může spolehnout především na útočné trio Benda, Tomas, Král. Jan Benda nastřádal ve dvaceti zápasech dvanáct bodů za 2 branky a deset asistencí, což jej staví do pozice nejlepšího nahrávače týmu. Roman Tomas odehrál stejný počet utkání jako jeho kolega, ovšem má o jeden bod míň za 6 branek a pět asistencí. S šesti přesnými zásahy je však nejproduktivnějším kanonýrem Boleslavi. Richard Král zatím odehrál 16 zápasů a připsal si 9 bodů za 4 góly a 5 asistencí. Brankářská jednička Jan Chábera si drží výbornou úspěšnost zásahů 91,92 % a průměr obdržených branek 2,42.

V prvním vzájemném zápase nedopadli Orli slavně. Svému soupeři nedokázali vstřelit ani branku. Zato Mladá Boleslav mířila přesně hned dvakrát a na domácí půdě brala všechny body za výhru 2:0. Bylo to zároveň její první vítězství na svém ledě. Gólman Chábera si zároveň připsal první čisté konto v extralize v dresu nováčka nejvyšší soutěže.

Znojemští orli budou v tomto důležitém zápase stále postrádat obránce Kotašku a Švrčka. V sestavě domácích se pravděpodobně ještě neobjeví ani útočník Jiří Beroun, který sice již začal s tréninkem, ale trenérovi Rulíkovi by měl být k dispozici až po reprezentační přestávce. Hosté budou postrádat jen útočníka Pšurného.

Sestavy z posledních utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Bičánek, Tesařík, Mojžíš, Štach, Mrázek, Chvátal, Rýgl - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Čachotský - J. Svoboda, Meidl, Demel - Růžička

BK MLADÁ BOLESLAV: Chábera (41. Šindelář) – Kočí, Marušák, Posmyk, Brňák, Jindra, Holub, Schnabel – Gajovský, Král, Handlovský – Štrba, Benda, Tomas – Barinka, Rod, Boháč – Eiselt, Sýkora, Nouza – Kubeš

Ostatní zápasy 21. kola

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary
HC Oceláři Třinec - HC MOUNTFIELD České Budějovice
HC Moeller Pardubice - HC Sparta Praha
HC Litvínov - HC Vítkovice Steel
HC GEUS OKNA Kladno - RI OKNA ZLÍN
HC Slavia Praha - HC Lasselsberger Plzeň

NEWSLETTER