Znojmo míří do Kladna, chce načnout další vítěznou zápasovou šňůru

Naši soupeři
SO 29. 11. 2008
<em>Znojmo</em> - Orli ve čtvrtek po čtyřech vítězstvích v řadě znovu poznali hořkost porážky. Ačkoliv neodešli z utkání s prázdnou, bylo na jejich tvářích vidět zklamání. Chuť si budou chtít spravit v duelu s Kladnem, které se v tabulce hokejové extraligy nachází o jednu příčku a jeden bod za nimi. Případná výhra středočeského celku by tak znamenala propad Znojma na 12. místo. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Kladenským hráčům se domácí zápasy daří. Z jejich hokejové haly odjela naposledy se třemi body pražská Sparta 31. října. Od té doby sehráli “okenáři“ doma tři zápasy a připsali si tři výhry, devět bodů a úctyhodné skóre 12:3. Utkání hrané mimo svůj hokejový stánek se slavnému českému celku nevedou. Důkazem toho porážka 1:4 z minulého kola v liberecké Tipsport aréně od tamního klubu. Kladno je spolu s Českými Budějovicemi druhým nejhorším celkem v tabulce “zápasy venku“.

Oba nedělní soupeři na sebe v této sezóně narazili dvakrát a vždy se zrodil zajímavý výsledek. Ani v jednom duelu totiž neinkasoval branku domácí celek. Nejprve v prvním zápase hraném 12. září porazilo doma Kladno po trefách Procházky a Bělohlava hostující Orly 2:0, v odvetě však Znojmo svému soupeři porážku oplatilo a v Hostan aréně díky přesnému zásahu Jaroslava Svobody zvítězilo fotbalovým výsledkem 1:0.

K největším tahounům mužstva patří jednoznačně útočná dvojka Patera & Procházka. První jmenovaný má zatím na svém kontě v této sezóně z 26 odehraných zápasů 26 bodů za 9 branek a 17 asistencí. Jeho “dvojče“ si z 24 zapasů připsalo 15 bodů za 7 branek a 8 asistencí. K dalším klíčovým postavám týmu patří Jaroslav Kalla (3+11) a Radek Bělohlav (11+6).

Poslední jmenovaný hráč je zároveň nejlepším kanonýrem středočeského klubu. V brance se spolehlivými výkony, za které si vysloužil i pozvání do české hokejové reprezentace, prezentuje mladý brankář a kladenská jednička Miroslav Kopřiva, jenž si drží výbornou procentuální úspěšnost zásahů 94,33 % a skvělý brankový průměr 2,21 branky na zápas.

Do utkání se Znojemskými orly však s největší pravděpodobností kvůli zraněnému kolenu nenastoupí. Společně s ním bude domácí kouč Zdeněk Müller postrádat útočníky Čurillu s Tomajkem. Na straně hostů bude asi ještě chybět obránce Radim Tesařík, který by se však již brzy měl vrátit po zranění zpět do extraligového zápasového kolotoče.

Sestavy z posledních utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Rýgl (41. Štach), Bičánek, Švrček, Mojžíš, Mrázek, Chvátal - Růžička, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Plášek - Svoboda, Meidl, Čachotský - Kucharczyk, Procházka, Demel

HC GEUS OKNA KLADNO: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Růžička, Hořava, Novotný, Kameš - Diviš, Patera, Procházka - Bělohlav, Kuchler, Frolík - Horna, Kalla, Novák - Rudovský, Stieler, Z. Nedvěd

Ostatní zápasy 28. kola

HC Oceláři Třinec - HC Litvínov
HC Moeller Pardubice - HC Slavia Praha
HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec
RI Okna Zlín - HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav - HC Lasselsberger Plzeň

NEWSLETTER