25 - Havířovská smršť aneb do finiše bez Kameše

Statistická smršť
ÚT 25. 2. 2003
Z n o j m o - Bez Jaroslava Kameše, který má po nedělním zranění kolene opět nohu v sádře, se Orli pustí do závěrečných tří kol bitvy o play-off. Kameš bude mimo hru nejméně tři týdny, po které musí Znojmo držet Martin Altrichter. V nedělním zápase na Spartě dokázal, že i tížen zdravotními neduhy dokáže podávat výborné výkony, a tak jedinou obavou, spojenou s jeho osobou, je právě zdraví.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Předzápasová smršť Znojmo – Havířov

·           Vzájemná bilance soupeřů

1999-00

2000-01

2001-02

8/10   ZNO-HAV 3-6

23/11 HAV-ZNO 2-1

16/1  ZNO-HAV 8-4

3/3    HAV-ZNO 8-2

 

 8/9 HAV-ZNO 2-1

15/10 ZNO-HAV 2-2

25/11 HAV-ZNO 2-1

21/1  ZNO-HAV 3-2

8/9   ZNO-HAV 2-0

23/10 HAV-ZNO 2-4

7/12  ZNO-HAV 2-0

22/1 HAV-ZNO 6-5p

 

2002-03

11.10. HAV-ZNO 1-6: Filip – Vorel 2, Procházka, Pucher, Barus

22.11. ZNO-HAV 5-3: Havíř 2, Uram, Erat 2 - Holý, Sršeň, Křesťan

7.1. HAV-ZNO 4-5: Martin Čech 3, Křestan - Pucher, Procházka, Toman, Haman, Vorel

 

Celkem 15-8-1-6 50-43. Letos ani bod neztratili Orli v zápasech s havířovskými Pantery a vylepšili si tak doposud vyrovnanou bilanci vzájemných duelů.

 

·           Aktuální tendence

Orli v Pardubicích neuspěli přes nadějný začátek, na Spartě naopak nezačali nejlíp, ale dobrým finišem otočili zápas. Přesto je jejich bilance z posledních kol slabá.

 

Ovšem ještě slabší je pozice Panterů, za posledních  pět zápasů nezískali ani bod při skóre 5:25 a ani jejich herní projev žádné zlepšení nenaznačoval.

 

·           Lídři kanadského bodování:

 


Znojmo

1 Uram             41 (19+22)

2 Pucher           36 (10+26)

3 Vorel             33 (16+17)

4 Melenovský    22 (9+13)

5 Plášek           20 (10+10)

 

Havířov

1. Čech M.        26 (13+13)

2. Sršeň HC      26 (8+18)

3. Cartelli          15 (2+13)

4. Hrbek           14 (7+7)

5. Čech V.        10 (6+4)


·           Pravděpodobné sestavy

 

Znojmo Altrichter - Benák, Havíř, Snopek, Toman, Soudek, Křetinský - Pucher, Haman, Uram - Milan Procházka, Vorel, Melenovský - Erat, Barus, Plášek - Beroun, Mikulík, Petr Kumstát

 

Havířov: Mařík - P. Punčochář, Cartelli, D. Nosek, J. Boháček, V. Čech, Kolba, Michael Procházka - Polanský, Srseň, Folta - Laszkewicz, Staněk, Hrbek - Appel, Hebar, J. Kopecký

 

·           Absence

Po nedělním odstoupení ze zápasu na Spartě je mimo Jaroslav Kameš, až do konce sezóny je mimo hru David Ludvík.

Havířovu bude pravděpodobně chybět nejproduktivnější hráč Martin Čech.

 

 

Výhra na Spartě zachránila pozici

Doslova v hodině dvanácté protrhli Orli šňůru nelichotivých výsledků na kluzištích soupeře. Před nedělním zápasem naposledy zvítězili venku právě v Havířově, jejich čekání na výhru tedy trvalo dvanáct kol. Přestože bylo vítězství na Spartě oceněno pouze dvěma body, Orlům tento bodový zisk výrazně pomohl v boji o play-off a v případě, že v duelech se třemi moravskými týmy v závěrečných třech kolech nezaváhají, play-off by je minout nemělo. Více se závěrečným třem kolům základní části věnujeme na jiném místě programu.

 

Lapálie s brankáři

Brankářské problémy Znojmo neopustí snad do konce sezóny. V duelu na Spartě musel být, po nezaviněném pádu Jana Tomajka na koleno Jaroslava Kameše, znojemský brankář střídán. Kameš se sice pokusil v bráně zůstat, ale dalekonosná Jirušova střela o chvíli později jej definitivně vyhnala do kabiny. Tam v tu chvíli čekal Martin Altrichter, který se nepřevlékal do výstroje na lavičku, neboť ho trápilo nachlazení a lehce zvýšená teplota. Do zápasu však nastoupit musel, a tak se po krátké pauze objevil na ledě. Tam jakoby na své zdravotní potíže zapomněl a výborným výkonem výrazně přispěl k otočení zápasu. Jaroslav Kameš bohužel pro nejbližší týdny vypadl, nejméně na tři týdny dostal nohu do sádry a hrát nemůže. Pokud nebude zdravotně v pořádku Martin Altrichter, využijí Orli služeb Roberta Slávika.

 

 

Havířov po přestávce nezabral

Ačkoli se trenér Havířova Kužílek před uzavírkou přestupního termínu nechal slyšet, že mužstvo je příliš slabé a do týmu přivedl sedm nových hráčů, po reprezentační přestávce, která uzavírku přestupů následovala, se Havířov svým výsledkům z počátku roku, kdy dokázal několik týmů řádně potrápit, ani zdaleka nepřiblížil. Za posledních pět zápasů vstřelili hráči Panterů jen 5 branek a inkasovali jich 25. Navíc Havířov vypadl také z Tipsport cupu, když nestačil na prvoligovou Opavu a na jejím ledě prohrál 1:2. Příchody Kolby, Laszkiewicze, Horáčka, Noska, Appela a Punčocháře se tak zatím zdají být jen kosmetickou změnou na utrápené tváři Havířova.

 

Přitahují anonymy

Je to právě havířovská aréna, která se letos stala již podruhé svědkem anonymního telefonátu. Po prvním z nich při zápase Havířov - Třinec se utkání nedohrálo a zástupci klubů se domluvili na opakování zápasu, druhý telefonát při nedělním duelu Havířov – Vsetín už pouze prodloužil druhou přestávku. Dodrželo se tak pravidlo, které Asociace profesionálních klubů zavedla, totiž že zápasy se mají po nezbytně dlouhé době, nutné k prohlídce stadionu, dohrát ještě týž den. Při opakovaném zápasu s Třincem se na místě domácího „kotle“ v Havířově objevily pouze transparenty „Hoši děkujem“ a „4:2“, které se odvolávaly na stav, který na ledě trval při přerušení prvního zápasu. V opakovaném duelu Třinec lehce zvítězil 7:1.

 

S kým budou Panteři bojovat?

Prvoligové play-off, které určí soupeře pro Havířov v baráži, se dostalo do semifinále. Největší favorit Kladno si bez problémů ve třech zápasech poradil s Třebíčí, ostatní série se protáhly až na pět utkání. Jihlava měla s Pískem překvapivě mnoho problémů, Prostějov vybojoval postup až v pátém zápase díky vítězství na ledě Mladé Boleslavi. Závěrečný duel severočeského souboje Chomutov – Ústí navíc okořenila jedna z největších bitek posledních let, když sudí udělili více než 250 trestných minut. Kladno se v semifinále utká s Prostějovem a Jihlava s Chomutovem.

 

NEWSLETTER