Ve Zlíně čeká Orly obtížný úkol

Naši soupeři
ČT 22. 1. 2009
<em>Znojmo</em> - Znojemští hokejisté se stále nemohou prokousat do první desítky a po domácím nezdaru jim na metu zajišťující předkolo play off schází šest bodů. K dalšímu zápasu navíc míří do Zlína, který je na domácí půdě velmi silný. Berani se dostali do dobré pohody, když dokázali zvítězit ve třech posledních duelech. I přes to chtějí Orli uspět a na ledě soupeře bodovat. Utkání 44. kola začíná od 17:00 na stadionu Luďka Čajky.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Svěřenci Zdeňka Venery drží ve vyrovnaném středu tabulky osmou pozici, na kterou se vyhoupli díky osmi bodům ze třech posledních zápasů. Nejprve zodpovědným výkonem zdolali 3:0 Plzeň, poté vyválčili po výsledku 2:1 na nájezdy dva body v Karlových Varech a v minulém kole zvítězili poměrem 4:2 nad Litvínovem.

Nejproduktivnějším hráčem mužstva je s 37 body Petr Leška. V patách má Jaroslava Balaštíka, jenž zatím nastřádal o čtyři body méně. Klubovým střelcům vládně se šestnácti zásahy Bechřich Köhler. Do produktivity také výrazně promlouvá obránce Martin Hamrlík 24 (10+14), který je druhým nejproduktivnějším bekem soutěže a nejlepším střelcem na tomto postu. Mezi trojicí gólmanů jasně dominuje mladý Jakub Sedláček, jehož procentuální úspěšnost zásahů 94,62 nemá v letošní sezóně mezi extraligovými brankáři konkurenci.

Letošní vzájemné zápasy byly vždy napínavé až do konce a všechny tři duely skončily rozdílem jedné branky. Nejprve se oba soupeři představili v Hostan aréně, kde zvítězili Orli 3:2 po samostatných nájezdech. Odveta vyšla Zlínu skvěle, neboť se díky gólu z 58. minuty radoval z výhry 3:2. Znojmo však dokázalo uspět opět doma a po výsledku 4:3 získat všechny tři body.

„Musíme hrát opatrně a zejména se vyvarovat zbytečných vyloučení. V současné situaci mámě jediný cíl, kterým je bodovat. Hodně ale bude záležet na naší koncovce, v níž se v posledních zápasech trápíme,“ uvedl asistent Znojma Václav Baďouček. Orli vlétnou do pátečního boje bez zraněného Berouna a nově také bez obránce Lubomíra Štacha, který si v minulém zápase zlomil prst na ruce.

Sestavy z posledních utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Tesařík, Bičánek, Rýgl, Mojžíš, Švrček, Štach - Erat, Dopita, Selingr - Svoboda, Haman, Kucharczyk - Demel, Procházka, Růžička - Plášek, Meidl, Čachotský

RI OKNA ZLÍN: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Linhart, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Andrašovský - Mokrejš, Roman Vlach, F. Čech

Ostatní zápasy 44. kola

HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha 22.1.
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha
HC MOUNTFIELD České Budějovice - HC Lasselsberger Plzeň
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec
HC Energie Karlovy Vary - HC Litvínov
HC Moeller Pardubice - HC GEUS OKNA Kladno

NEWSLETTER