Znojmo se pod dohledem televizních kamer představí ve Varech

Naši soupeři
ST 28. 1. 2009
<em>Znojmo</em> - Hokejisté Znojma si proti pražské Spartě zvedli sebevědomí a díky třem bodům stále myslí na postup do předkola play off. V dalším zápase narazí před televizními kamerami na Karlovy Vary, které jsou v poslední době ve velmi dobré pohodě a okupují čtvrtou příčku. Orli ze tří vzájemných zápasů vyhráli právě ten venkovní a rádi by svůj úspěch v lázeňském městě zopakovali. Úvodní vhazování je na programu ve čtvrtek od 17:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Karlovarští hokejisté sice v posledním kole nestačili na Slavii, které v Praze podlehli 3:7, ale před tímto nezdarem třikrát zvítězili a plných třináct utkání v řadě bodovali. Nejprve si po výsledku 4:2 odvezli tři body z Plzně, poté sebrali všechny body i na Spartě a doma si dokázali pohrát s Litvínovem, který odjížděl s porážkou 1:5.

Právě díky povedené druhé půlce sezóny se Energie usadila po 45. kole na čtvrtém místě a stejně jako loni pomýšlí na přímý postup do čtvrtfinále. Svěřencům Josefa Palečka se letos daří na ledě soupeřů, kde získali 29 bodů, což je v tabulce venkovních zápasů řadí na třetí místo. Silnou stránkou Západočechů jsou mimo jiné první třetiny, kterých dokázali vyhrát nejvíce ze všech extraligových celků.

⇒ Nejproduktivnějším hráčem Orlů je letos proti Energii tříbodový Tomáš Čachotský.

Tahouny mužstva jsou již několik sezón Petr Kumstát a Václav Skuhravý, kteří letos dohromady nasbírali 76 bodů. Oba mají na kontě sedmnáct branek, ale v kanadském bodování je o čtyři přihrávky napřed Kumstát. Mezi obránci vyniká produktivitou nejstarší hráč týmu Josef Řezníček, který ve 42 letech dokazuje, že je stále pro svůj klub velmi platný. Jasnou brankářskou jedničkou je Lukáš Mensator. Společně se Skuhravým a obráncem Ondřejem Němcem byl karlovarský gólman povolán do reprezentace na turnaj LG Hockey Games, jenž se koná začátkem února.

Vzájemné duely mezi čtvrtečními soupeři skončily vždy vítězstvím hostujícího týmu. Energie dvakrát uspěla v Hostan aréně poměrem 3:1 a 5:3. Naopak v Karlových Varech se po výsledku 3:2 radovali ze zisku tří bodů Orli. V těchto třech duelech nastřádal nejvíce bodů ve znojemském dresu Tomáš Čachotský, jenž k jedné přesné trefě přidal dvě gólové přihrávky.

Na marodce zůstávají Jiří Beroun a Lubomír Štach, naopak po jednozápasovém výpadku by se měl do sestavy vrátit Radek Haman, kterého do utkání se Spartou nepustil slabý otřes a naražená krční páteř. Domácí se musí obejít bez obránce Jiřího Hanzlíka.

Sestavy z posledních utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - J. Mrázek, Bičánek, Tesařík, Švrček, Rýgl, Mojžíš - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, Meidl, Demel - M. Růžička, R. Procházka, Čachotský - Kucharczyk, Plášek, Řípa

RI OKNA ZLÍN: Mensator (od 8. min Sáblík) - Řezníček, Dobroň, Němec, Duben, Prošek, Mudroch, Čutta, K. Černý - Dej, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Kristek, Sailer - Melenovský, Pech, Skladaný - Zaťovič, M. Procházka, Zucker

Ostatní zápasy 46. kola

RI OKNA Zlín - HC Slavia Praha
HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec
HC Lasselsberger Plzeň - HC Litvínov
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec
HC MOUNTFIELD České Budějovice - HC Moeller Pardubice
HC Sparta Praha - HC GEUS OKNA Kladno

NEWSLETTER