Proti Litvínovu chce Znojmo protrhnout střeleckou nemohoucnost

Naši soupeři
ČT 12. 2. 2009
<em>Znojmo</em> - Šance znojemských hokejistů na postup do předkola play off se po porážce ve Vítkovicích posunula už jen do oblasti teorie, ovšem hráči chtějí ještě v závěru základní části bojovat. V pátečním utkání s Litvínovem potřebují především zlepšit bídnou koncovku, neboť téměř dva a půl zápasu nevstřelili branku. Třetí celek tabulky však bude velmi silným soupeřem, jenž potřebuje body na udržení první čtyřky, která zajišťuje začátek čtvrtfinálové série na domácí půdě. Úvodní vhazování odstartuje utkání tradičně v 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Hokejisté Litvínova dlouho bojovali o první příčku v tabulce. V posledních nepříliš vydařených dvanácti zápasech, v nichž zaznamenali pouze deset bodů, nabrali ztrátu na vedoucí Slavii a druhé Pardubice, které odskočily již na sedm bodů.

V minulých dvou kolech měli Severočeši výhodu domácího kluziště, ale ani jednou nedokázali zvítězit. Před reprezentační přestávkou si po výhře 4:3 na nájezdy odvezly dva body Vítkovice a ve štředu se musel Litvínov po porážce 2:5 sklonit před vedoucí Slavií.

I když výhoda domácí půdy hovoří pro Orly, musí si dát na svého soka velký pozor, jelikož ve statistice venkovních zápasů patří týmu kolem Roberta Reichela druhá pozice. Další zbraní soupeře by mohly být přesilové hry, v nichž litvínovští hráči nasázeli 52 branek.

foto
⇒ K jedinému vítězství nad Litvínovem v této sezóně přispěl dvěma góly a jednou přihrávkou Pavel Selingr.

Lídrem mužstva je velezkušený kapitán Robert Reichel, který zaznamenal 13 branek a 29 asistencí. S 37 body mu konkurují Vojtěch Kubinčák a František Lukeš, jenž je s dvaceti góly nejlepším střelcem týmu. O další dva body zpět zůstává Viktor Hübl. Na soupisce figuruje také druhý nejproduktivnější obránce extraligy, kterým je s 29 kanadskými body Jiří Šlégr.

V letošním roce se v duelech pátečních soupeřů daří vždy lépe domácím. Na severu Čech zvítězil Litvínov 4:2 (Haman, Erat) a 3:0, naopak v Hostan aréně se z výhry 5:3 radovali Znojemští orli, když se do černého trefili dvakrát Selingr, Tesařík, Haman a Dopita.

Na marodce domácích stále zůstávají obránce Lubomír Štach a útočník Jiří Beroun. Litvínov se bude muset nejspíše obejít bez produktivního dua Robert Reichel - Viktor Hübl.

Sestavy z posledních utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Mrázek, Bičánek, Chvátal, Rýgl, Tesařík, Mojžíš, Švrček - Plášek, Selingr, Svoboda, Erat, Čachotský, Haman, Meidl, Růžička M., Procházka R., Demel, Kucharczyk, Dopita

HC LITVÍNOV: Hübl - Walter, Punčochář, Švarný, Kubát, Kroupa, Skuhrovec, Vuobořil - Trávníček, Lukeš, Branda, Rindoš, Černý, Maxa, Bojer, Jenáček, Kubinčák, Heinisch, Jánský, Bahenský

Ostatní zápasy 49. kola

HC GEUS OKNA Kladno - HC Lasselsberger Plzeň 0:5
HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary
HC MOUNTFIELD České Budějovice - RI OKNA Zlín
HC Moeller Pardubice - HC Vítkovice Steel
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav
HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec

NEWSLETTER