S Boleslaví o důležité body

Naši soupeři
SO 28. 2. 2009
<em>Znojmo</em> - Hokejisté Znojma drží před poslední Mladou Boleslaví náskok devíti bodů, nedělní zápas může tuto situaci podstatně změnit. Pokud by se Orlům podařilo zvítězit po šedesáti minutách, mohli by do následujících zápasů vstupovat relativně v klidu. V případě výhry soupeře by se jejich vyhlídky podstatně zhoršily. Utkání začíná od 17:30 v Hostan aréně.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Páteční duely play out značně vylepšily situaci pro Mountfield. Znojmo na jihu Čech nedokázalo bodovat a podlehlo těsně 2:3. Boleslav nezvládla důležitý zápas, v němž přivítala na domácí půdě Kladno, na které by v případě výhry ztrácela jen dva body. Okenáři si vítězstvím 2:1 v prodloužení polepšili a zvýšili náskok na šest bodů.

Pro Znojmo bude důležité, aby brzy vstřelilo první branku. Boleslav nejspíše přijede se stejnou taktikou, se kterou dokázala uspět v posledním vzájemném klání a díky jediné přesné trefě získat tři body.

Hosté budou spoléhat na výkony Marka Schwarze, jenž má v play out zatím slušnou formu. V útoku se dobře prezentuje duo Michal Důraz - Tomáš Klimenta, které se postaralo o všechny tři góly ze hry.

Do utkání nezasáhnou dlouhodobě zranění Lubomír Štach a Jiří Beroun. Otazník visí nad startem Romana Erata a Václava Meidla, jenž chyběli na soupisce proti Budějovicím. V první formaci Erata skvěle nahradil Radim Kucharczyk, který ze spolupráce s Dopitou a Selingram vytěžil gól a asistenci.

Jaromír Šindel, hlavní kouč Mladé Boleslavi se může opírat o téměř kompletní kádr. Na marodce figurují pouze obránce Václav Drábek a útočník Patrik Rozsíval.

Vzájemné duely této sezony

MBL – ZNO 2:0, 26.9.08
ZNO - MBL 3:1, 2.11.08
MBL – ZNO 2:4, 16.12.08
ZNO – MBL 0:1, 1.2.09

Sestavy z posledních utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Bičánek, Švrček, Rýgl, Mojžíš, Tesařík, Mrázek, Chvátal, Vyrůbalík - Selingr, Dopita, Kucharczyk, Demel, Procházka, Svoboda, Plášek, Haman, Růžička, Řípa, Čachotský, Davídek

BK MLADÁ BOLESLAV: Schwarz – Novák, Bauer, Moravec, Zíb, Schnabel, Mocek, Lukáč, Brňák – Nouza, Král, Handlovský – Klimenta, Boháč, Důras – Padělek, D. Vrbata, Benda – Kazionov, Sýkora, Pšurný

Další zápas

HC GEUS OKNA Kladno - HC MOUNTFIELD České Budějovice (17:30)

Tabulka playout

1.HC MOUNTFIELD75
2.HC Znojemští Orli71
3.HC GEUS OKNA Kladno68
4.BK Mladá Boleslav62
NEWSLETTER