Znojmo se pokusí přivézt první letošní body z Kladna

Naši soupeři
PO 16. 3. 2009
<em>Znojmo</em> - Tři zápasy před koncem play out si Orli nedělní porážkou s poslední Boleslaví velmi zkomplikovali situaci. Bruslařský klub se dotáhl na rozdíl pěti bodů a díky tříbodovému systému nemjí hokejisté Znojma nic jistého. V úterý je navíc čeká duel na Kladně, kde letos nedokázali získat ani jediný bod. Budou se tak snažit prolomit pravidlo, že ze vzájemných zápasů vychází vždy vítězně domácí celek. Utkání je na programu od 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Nedělní zápasy prakticky rozhodly o tom, že si to o neúčast v baráži rozdá duo Znojemští orli - Mladá Boleslav. Kladno zvládlo domácí utkání proti Mountfieldu a pro oba celky je barážová hrozba již jen v oblasti teorie. Naopak Orli si po zpackaném utkání s Bruslařským klubem musí jistotu tvrdě vybojovat.

Letošní play out může být velmi dramatické až do posledního souboje. Mohlo by se totiž stát, že se o účastníkovi baráže bude rozhodovat v posledním kole, kdy Znojmo zavítá na led Boleslavi. Tato situace by nastala, kdyby nováček extraligy získal v následujících dvou kolech alespoň o dva body více než Rulíkovi svěřenci.

foto
⇒ V posledním vzájemném utkání se na vítězství 4:0 podílel dvěma góly obránce Martin Rýgl, jenž má v play out velmi dobrou formu.

V úterním klání čeká Orly těžký úkol, neboť hrají na ledě Kladna, kde se jim v letošním ročníku extraligy vůbec nedaří. Ve třech zápasech vstřelili pouze dvě branky a jejich skóre z těchto utkání je 2:10. V domácím prostředí však dokázali plně bodovat ve všech čtyřech případech, v posledním vzájemném duelu si soupeř odvezl do Čech porážku 0:4.

Naopak ideálního soupeře má před sebou Boleslav, která s Jihočechy dokázala vyhrát šest utkání ze sedmi a pouze jednou odcházela z ledu poražena.

Snahu Znojma o letošní premiérové vítězství na ledě Středočechů se budou snažit odvrátit především Pavel Patera a Martin Procházka, kteří jsou i v play out nejproduktivnějšími hráči svého mužstva. Hlavní trenér Zdeněk Müller také spoléhá na Miroslava Kopřivu, jenž v této sezóně patří k nejlepším extraligovým brankářům.

Sestavy z posledních utkání

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj - Vyrůbalík, Bičánek, Rýgl, Tesařík, Mojžíš, Švrček - Erat, Dopita, Selingr, Svoboda, Čachotský, Demel, Růžička, Haman, Sajdl, Kucharczyk, Davídek, Procházka

HC GEUS OKNA KLADNO: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Hořava, Šmach, Trončinský - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, F. Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - T. Polanský, Stieler, Eberle

Další zápas

BK Mladá Boleslav - HC MOUNTFIELD České Budějovice (17:30)

NEWSLETTER