Přijíždí Benátky, Znojmo jim má co vracet

Naši soupeři
ÚT 3. 11. 2009
<em>Znojmo</em> - Odvetné zápasy první ligy pokračují a do orlího hnízda zavítají Benátky nad Jizerou. Na Orly se dotahují soupeři ze spodních pater tabulky a jejich náskok nad šestou Jihlavou je jen jediný bod. Jejich středeční soupeř se sice nachází na chvostu tabulky, ale to nic neznamená, neboť Znojmo v sobotu právě proti podobnému soupeři prohrálo. Úvodní buly sedmnáctého kola bude vhozeno ve středu v 17:30 v Hostan aréně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Benátky nad Jizerou bychom v tabulce hledali až na čtrnáctém místě s náskokem dvou bodů na poslední Havířov. V úvodu soutěže však dokázaly porazit celky jako Chrudim, jihlavskou Duklu nebo Třebíč. Dobré výsledky uhrály také s favority soutěže. Ve třetím kole prohrály s Chomutovem výsledkem 0:2. Ze zápasu s nynějším lídrem tabulky mohly dokonce utržit body, ale dvanáct minut před koncem se trefil ústecký Klobouček a zajistil svému týmu vítězství 1:0. Jejich postavení v tabulce je zapříčiněno hlavně tím, že z posledních deseti zápasů odešly pouze s šesti body.

foto
⇒  Aleš Staněk dával v Benátkách vyrovnávací gól

Při pohledu na statistiky benáteckých hokejistů zjistíme, že nejproduktivnějším hráčem je s Petrem Kicou (5 + 4) také Martin Krupka (1 + 8). Oba dva nasbírali po devíti bodech. V útoku to dále táhnou Lukáš Vantuch (4 + 4) a Josef Skořepa (2 + 6). V obraně se nejvíce daří Michalu Pavlů (6 + 2), který je zároveň nejlepším střelcem Benátek. Mezi nejproduktivnějšími obránci dále nalezneme Petra Kolmanna (2 + 6) a Jozefa Lukáče (1 + 3).

Brankářskou jedničkou je Jiří Stejskal. Odchytal jedenáct zápasů a na svém kontě má úspěšnost 90,77%, což odpovídá 3,07 branky na zápas. Stejskalovi kryje záda Michal Nedvídek. Z šesti zápasů, které odchytal, má úspěšnost 91,56%. Na střídavé starty v týmu působí také Marek Pinc z extraligového Liberce. Prozatím odchytal tento zkušený gólman jeden zápas právě proti Ústí, kdy za sebe pustil jen jeden puk.

Znojmo zajíždělo ke svému středečnímu soupeři v rámci druhého kola a prohrálo 2:3 po samostatných nájezdech. První branku zápasu vstřelili domácí díky Vantuchovi, ale Orli dokázali zásluhou Staňka a Svobody vyrovnat a v zápětí se dostat do vedení. Svůj náskok si však neuhlídali a minutu před koncem poslal Weiss zápas do prodloužení. Ani tam bychom vítěze nenašli a na řadu tak přišly samostatné nájezdy, na které byli úspěšnější domácí a Znojmo tak odjelo ze středu Čech jen s jedním bodem.

Znojemský tým se stále drží na páté pozici i přes to, že v posledním kole prohrál na ledě Šumperka 2:4. Ještě před tímto zápasem byli Orli na vítězné vlně, když postupně porazili Havlíčkův Brod, Kadaň, Třebíč i Hradec Králové. V tabulce tak mají jednobodový náskok na šestou Jihlavu. Při pohledu na vyšší patra, dělí Znojmo od čtvrtého místa čtyři body a na první Ústí nad Labem ztrácejí osmnáct bodů.

Trenérům dělá jistě starosti Orlí marodka. Z obránců proti Šumperku nenastoupili Pavel Mojžíš a Petr Štrach, který má natažený sval. V útoku nemohli počítat s Vladimírem Říhou, Přemyslem Sedlákem a Tomášem Vyletelkou. Říha má zhmožděné rameno a Sedlák absolvoval vyšetření se zády. Do zápase nejspíš nezasáhne ani Karel Plášek, který si v Šumperku zranil ruku.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Vladimír Pešina (Hlinice)
Čároví: Milan Daniščin (Soběslav), Tomáš Matějček (Sezimovo Ústí)

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Horčička (Panec) - Hořava, Morava, Štach, Protivný, Kolafa, David - Svoobda, Haman, Plášek, Havlík, Hradecký, Beroun, Staněk, Meidl, Sojčík, Barták

HC Benátky n. Jizerou: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Rýgl, Kajínek, Kolmann, Pavlů, Holub - Hudíček, Skořepa, Weiss, Jiří Kudrna, Kazatel, Krupka, Pabiška, Dušek, Špaček, Kica, Urban, Bárta

Další zápasy 17. kola

HC Dukla Jihlava - HC VCES Hradec Králové
KLH Chomutov - Salith Šumperk
SK Kadaň - HC Slovan Ústečtí Lvi
HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč
HC Chrudim - HC Havířov Panthers
HC Tábor - HC Vrchlabí
HC Olomouc - HC Berounští Medvědi

NEWSLETTER