Na Orly čeká těžký boj ve Slezsku proti Pantherům

Naši soupeři
PÁ 6. 11. 2009
<em>Znojmo</em> - Po porážce v Šumperku a na domácím ledě proti Benátkám čeká na Orly další soupeř z nižších pater tabulky. Havířov se pohybuje na třináctém místě, avšak poslední dva zápasy na rozdíl od Znojma zvítězil. Orli nemají s tímto soupeřem dobré zkušenosti, neboť proti němu na svém ledě prohráli na nájezdy. Zápas osmnáctého kola začíná v Havířově v sobotu v 17 hodin.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Při pohledu na tabulku první ligy nalezneme Havířov na třináctém místě s osmnácti body. Vyhrál jen pět zápasů, a to proti Havlíčkovu Brodu, Benátkám, Vrchlabí, Táboru a Chrudimí. Dvakrát se probojoval do prodloužení. Ve třetím kole právě na znojemském ledě, kde nakonec zvítězil 5:4 a v sedmém kole proti Kadani, kde naopak neuspěl.

Statistiky havířovských útočníků vede David Moravec (2 + 8) a Filip Smejkal (4 + 6). Za nimi jsou Filip Seman (5 + 4) a Marek Sikora (4 + 4). Nejproduktivnějším obráncem je Michal Šafařík (2 + 1) a Jiří Krisl (0 + 3). Branku střeží Jakub Čech. S úspěšností 90,86%, což odpovídá 3,15 branky na zápas, odchytal dvanáct duelů. Kolegu mu v bráně dělá Tomáš Vošvrda, který odchytal šest utkání a na svém kontě má úspěšnost 92,76%.

foto
Jakub Svoboda vstřelil doma proti Havířovu dvě branky

Tento týden odvolal klub kvůli neuspokojivým výsledkům hlavního trenéra Ivana Dorniče a tým nyní vede trio Pavel Hinner, Marek Novotný a Tomáš Potěšil, kterému se premiéra na trenérské lavičce povedla, když Havířov zvítězil na ledě Chrudimi 2:1.

Orli sehráli s Pantherama utkání na svém ledě v rámci třetího kola. Znojmo se v první třetině sice dostalo do vedení 2:0 zásluhou Hradeckého a Svobody, ale ještě v téže třetině se podařilo hostům díky Šedivému a Veleckému vyrovnat. V následující dvacetiminutovce vrátil Orlům vedení Plášek. To jim však vydrželo necelou minutu a po střele Šedivého byl stav opět nerozhodný. Přesto před koncem třetiny ještě zvýšil na 4:3 Svoboda.

Tři body mohly zůstat v Hostan aréně, kdyby se ve čtyřicáté osmé minutě netrefil Smejkal a neposlal tak zápas do prodloužení. Ani to o vítězi nerozhodlo a o slovo si řekly samostatné nájezdy. O zisku bodu navíc pro Havířov rozhodl v pořadí dvanáctým nájezdem Szabo.

Poslední dvě kola odehrálo Znojmo proti soupeřům z nižších pater tabulky. Nejprve zavítalo na led Šumperku, kde utržilo porážku 2:4. Ve středu přijely do Hostan arény Benátky nad Jizerou. Orlům se téměř žádné šance nedařily a prohráli 1:3. Tyto dva neúspěchy zapříčinily to, že se Orli propadli z pátého místa na sedmé.

V sobotu trenéři stále nebudou moci počítat s Říhou a Sedlákem. Do zápasu nejspíš nezasáhne ani Plášek, který si v Šumperku přivodil zranění ruky.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Jakub Smitka (Česká Lípa)
Čároví: Jiří Jureček (Ostrava), Pavel Rychlý (Opava)

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Horčička - Hořava, Morava, Štach, Protivný, Kolafa, Mojžíš, Štrach - Svoboda, Haman, Vyletelka, Havlík, Hradecký, Beroun, Staněk, Meidl, Sojčík, Barták

HC Havířov Panthers: Čech (24.-25. Strmeň) - Klimeš, Zientek, Šafařík, Tesařík, Rangl, Jindřich, Hruška, Šedivý, Moravec, Smejkal, Seman, Sikora, Fořt, Říčka, Piecha, Červenka, Zeliska, Velecký, Szabo

Další zápasy 18. kola

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Olomouc 5:2
HC Benátky nad Jizerou - KLH Chomutov
Salith Šumperk - HC Dukla Jihlava
HC Berounští Medvědi - Hockey Club Tábor
SK Horácká Slavia Třebíč - Sportovní klub Kadaň
HC Vrchlabí - HC Chrudim
HC VCES Hradec Králové - HC Rebel Havlíčkův Brod

NEWSLETTER