Naváží Orli na středeční vítězství v Berouně?

Naši soupeři
PÁ 13. 11. 2009
<em>Znojmo</em> - Po třech zápasech naplno bodovali a ke svému dalšímu utkání pojedou s cílem zvítězit. Řeč je o znojemských hokejistech, které v rámci 20. kola první hokejové ligy čeká cesta do středních Čech. Jejich soupeřem budou HC Berounští Medvědi, aktuálně poslední celek prvoligové tabulky. Pozice Medvědů v tabulce ale klame, při velké vyrovnanosti spodní poloviny tabulky nečeká Znojmo jednoduchá úloha. Utkání začíná v sobotu v 17:30 hodin.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Beroun poslala na poslední šestnácté místo špatná forma v posledních zápasech. Jenže hráči středočeského klubu neměli vůbec lehkou úlohu. V uplynulých pěti kolech hráli čtyřikrát venku, prohráli ve Vrchlabí, Ústí nad Labem, Olomouci a po prodloužení i v Chrudimi, doma podlehli Táboru.

Klub úzce spojený s pražskou Spartou prodělal od minulého vzájemného utkání, které Orli ve 4. kole na domácí půde vyhráli jasně 5:0, hodně zajímavých situací a změn. Nejprve se dokázal odrazit od špatných a nevýrazných výkonů z úvodu sezóny, zejména na domácím ledě přesvědčivě porážel papírově silnější soupeře jako Jihlavu nebo Havlíčkův Brod.

foto
⇒ Luboš Horčička vychytal v prvním vzájemném střetnutí Znojma s Berounem v této sezóně nulu, Orli vyhráli 5:0

Následovala změna na trenérském postu, na rozdíl od ostatních podobných situací však způsobena nespokojeností s výsledky mužstva. Hlavního kouče Davida Volka si totiž po odvolání trenérů Hynka a Výborného vyhlédla pražská Sparta, a tak se Volek postavil na střídačku týmu, kde prožil dlouhé a úspěšné roky jako hráč. Medvědi pak následovali stejnou cestu jako před rokem, a novým koučem si zvolili trenéra sparťanské juniorky – dalšího bývalého známého aktivního hokejistu Richarda Žemličku.

Ten se bude spolu s asistentem Karlem Najmanem snažit ze všech sil zvrátit nepříznivou sérii výsledků a proti Znojmu znovu bodovat. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Martin Kupec, který sice sám vstřelil jen jednu branku, avšak na dalších 11 přihrál svým spoluhráčům. V těsném závěsu je urostlý David Švagrovský s 11 body (4 + 7). Nejproduktivnějším obráncem je zkušený Jaroslav Nedvěd, oporu mezi třemi tyčemi představuje Petr Přikryl. Hlavní slabina Medvědů je při pohledu na tabulku vidět na první pohled – 38 vstřelených gólů v 19 zápasech dává průměr pouhých dvou gólů na zápas.

Znojmo po vítězství nad Vrchlabím v extrémně vyrovnané tabulce znovu poskočilo vpřed, nachází se na pátém místě s jednobodovým náskokem na Jihlavu a Havlíčkův Brod. Díky příchodu Miroslava Baruse a návratu zraněného Přemysla Sedláka mohl trenér Jan Neliba po dlouhé době napsat na soupisku čtyři útočné formace. K jeho spokojenosti navíc nově složený druhý útok Barus – Hradecký – Sedlák zařídil tři ze čtyř gólů ve vrchlabské síti.

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Lukáš Klimecký (Přerov)
Čároví: Milan Daniščin (Soběslav), Tomáš Matějček (Sezimovo Ústí)

Sestavy z posledního utkání

HC Berounští Medvědi: Přikryl - Nedvěd, Cunik, Bolf, Malý, Braniš, Vošmik, Novotný, Valský, Kupec, Vlček, Hrdel, Kafka, Švagrovský, Diviš, Šinágl, Tvrzník, Pavel, Luňák, Besser, Mrňa

ORLI ZNOJMO: Horčička - Hořava, Morava, Štach, Protivný, Kolafa, Štrach, David - Svoboda, Haman, Plášek, Barus, Hradecký, Sedlák, Staněk, Meidl, Havlík, Beroun

Další zápasy 20. kola

Olomouc - Chrudim
Havířov - Jihlava
Benátky n. Jiz. - Havlíčkův Brod
Šumperk - Kadaň
Ústí nad Labem - Tábor
Vrchlabí - Chomutov
Hradec Králové - Třebíč

NEWSLETTER