Radek Haman se po dvou měsících vrací na led

Aktuální zprávy
ST 27. 1. 2010
<em>Znojmo</em> - Po osmi týdnech se vrací do sestavy kapitán Orlů Radek Haman. Ten utrpěl při utkání dvacátého čtvrtého kola na ledě Ústeckých Lvů zranění ramene, které vzniklo při střetu s domácím hráčem u mantinelu. Znojemský forvard byl hospitalizován v brněnské fakultní nemocnici, kde ho čekala operace. S mužstvem trénuje sice již od Vánoc, ale první zápas po dlouhé rekonvalescenci jej čeká v sobotu 30. ledna, kdy se představí jeho tým na domácím ledě proti Benátkám nad Jizerou.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Haman nasbíral za dvacet čtyři odehraných zápasů celkem třináct kanadských bodů. Čtyřikrát skóroval on sám a devětkrát připravil gól svým spoluhráčům. V hodnocení +/- se přes dlouhou dobu rekonvalescence udržel na přední příčce společně s Přemyslem Sedlákem.

foto
⇒  Radek Haman nasbíral prozatím 13 kanadských bodů

Na ledě jej tedy uvidí znojemští diváci v tomto roce poprvé v sobotu, kdy zavítá do Hostan arény tým z Benátek. „Na návrat se těším hrozně moc, protože včera to bylo osm týdnů od operace, což je hodně dlouhá doba,“ popsal zkušený útočník po sobotním utkání s Ústím své pocity. Nedokázal však podotknout, co od něj po tak dlouhé pauze očekávat: „To nejsem schopen říct. Ten výpadek tam byl, tak uvidíme.“

Snad všechny zápasy sledoval kapitán po boku obou trenérů. „Musím říct, že je to hodně těžké pro trenéry. Když jsem ještě před těma dvěma měsíci hrál, tak nejsem zvyklý to takto sledovat. Nohy jdou, ruce jdou, člověk by tam chtěl pomoct a radovat se s klukama. Je to jiné, když jsem v civilu a když jsem zpocený,“ prozradil své pocity při pozorování svých svěřenců ze střídačky.

Radek Haman absolvoval operaci ramene v brněnské fakultní nemocnici a poté následovala dlouhodobá rekonvalescence, které proběhla bez komplikací. Ovšem čtyřicetiletý útočník se chtěl vrátit na led co nejdříve: „Musím poděkovat doktorům ve fakultní nemocnici, hlavně panu primáři Repkovi, který měl se mnou svatou trpělivost, protože jsem ho pořád hnal, aby to uspíšil. Takže uvidíme, snad se léčba neuspěchala natolik, že se zranění vrátí.“

Rozhovor s Radkem Hamanem naleznete také v Orlovizi.

NEWSLETTER