Zbývají tři zápasy, první proti mužstvu Benátek

Naši soupeři
PÁ 29. 1. 2010
<em>Znojmo</em> - Orli si díky kontumaci utkání s Havířovem užili menší přestávku, nyní je však během jediného týdne čekají poslední tři velmi důležité zápasy, první s týmem Benátek nad Jizerou. Středočeský celek je jediným mužstvem, které nedokázali znojemští hráči v této sezóně ani jednou porazit. Před vlastními diváky budou chtít nelichotivou bilanci vylepšit, do boje je povede uzdravený kapitán Radek Haman. Duel začíná tradičně v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Představení soupeře

Benátkám momentálně náleží v tabulce 1. ligy devátá příčka. Vzhledem k velké vyrovnanosti mezi pátým až dvanáctým místem, jenž ještě zaručuje předkolo play off, však ztrácí na sedmé Znojmo pouhé tři body. Na paty jim navíc šlape Kadaň, Vrchlabí a Havlíčkův Brod, na které mají Středočeši náskok pouhý jeden bod. Na jih Moravy si tedy jistě jedou pro bodový zisk.

V posledních zápasech se jim však příliš nedaří. V minulém kole sice porazili na svém ledě Kadaň 3:1, předtím však prohráli čtyři utkání za sebou a připsali si jediný bod, když doma podlehli 3:2 po samostatných nájezdech předposlednímu Šumperku.

Hráčský kádr

První místo v produktivitě Benátek patří útočníku Martinu Krupkovi, který nasbíral v 35 odehraných střetnutích 22 bodů (7+15), ale v posledních kolech již po návratu z hostování hájí barvy Dukly Jihlava. Stejný počet bodů, ovšem o tři odehrané zápasy navíc má další útočník Petr Kica. Nejlepším střelcem je s 15 brankami Marek Pabiška. V bodování obránců náleží nejvyšší příčka Petru Kolmannovi (4+15).

Spolu s Martinem Krupkou je i nejpilnějším nahrávačem. V bodování +/- si nejlépe vede další bek Michal Pavlů (+13) a nejtrestanějším mužem je s 99 trestnými minutami David Kajínek. Brankářská jednička Michal Nedvídek zatím odchytal 1371 s průměrem 2,28 a úspěšností 92,73 %.

Vzájemné zápasy

Benátky nad Jizerou jsou jediným týmem druhé nejvyšší hokejové soutěže u nás, nad kterým nedokázali Orli ani jednou zvítězit. Nejblíž k vítězství měli svěřenci kouče Jana Neliby v prvním vzájemném duelu, kdy ještě 90 vteřin před koncem vedli o jednu branku, domácí však stihli vyrovnat a poté vyhrát na samostatné nájezdy.

Podruhé se oba celky střetly v Hostan aréně a Znojmo znovu prohrálo, když nedokázalo dlouho překonat strážce benátské svatyně Jiřího Stejskala. Když se jim to konečně podařilo, vedli už hosté o dvě branky a na vyrovnání už nezbylo moc času. Poslední duel, jenž se hrál před měsícem, dopadl znovu lépe pro Benátky, které sice vedly ve třetí třetině 3:0, nakonec však byly rády, že udržely těsné vedení 3:2.

Z kabiny Orlů

Znojemští hráči sehráli v posledním kole vyrovnanou partii s lídrem tabulky Ústím nad Labem, když dokázali smazat dvoubrankové manko, po zápase však důvod k radosti neměli, neboť všechny body si odvezl jejich soupeř. "Doplatili jsme na individuální chyby," mrzelo asistenta trenéra Milana Kastnera.

Jediné co jej mohlo hřát na srdci byl fakt, že do dalšího boje, právě proti Benátkám, už pomůže Orlům jejich útočník a kapitán Radek Haman, jenž kvůli zranění ramene, které mu zákeřným faulem přivodil ústecký obránce Zbyněk Sklenička, nehrál osm týdnů. „Na návrat se těším hrozně moc," neskrývá své nadšení čtyřicetiletý hráč.

Vzájemné duely této sezony

HC Benátky nad Jizerou - Orli Znojmo 3:2 sn. (0:0, 1:0, 1:2)
Orli Znojmo - HC Benátky nad Jizerou 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
HC Benátky nad Jizerou - Orli Znojmo 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: Jiří Dvořák (České Budějovice)
Čároví rozhodčí: Tomáš Brejcha (Plzeň), Libor Suchánek (Plzeň)

Sestavy z posledního utkání

Orli Znojmo:Horčička - Hořava, Morava, Štach, Protivný, Kolafa, Štrach, Lattner - Plášek, Barus, Svoboda, Beroun, Hradecký, Sedlák, Staněk, Meidl, Havlík, Kubica, Říha, Vyletelka

HC Benátky nad Jizerou: Stejskal - Stříteský, Kajínek, Drábek, Mrkvička, Vyskočil, Pavlů - Hudíček, Kazatel, Skořepa, Kudrna, Pabiška, Nevyhoštěný, Kica, Vařecha, Loskot, Jech, Urban, Bárta

Další zápasy 44. kola

HC VCES Hradec Králové - HC Olomouc
HC Tábor - HC Chrudim
KLH Chomutov - HC Dukla Jihlava
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Slovan Ústečtí Lvi
SK Kadaň - HC Berounští Medvědi
Salith Šumperk - HC Rebel Havlíčkův Brod
HC Vrchlabí - HC Havířov Panthers 5:0 (kontumováno)

NEWSLETTER