Znojmo míří do Benátek, zajistí si zde postup?

Naši soupeři
NE 14. 2. 2010
<em>Znojmo</em> - Znojemští hráči dokázali na své půdě vyhrát obě střetnutí a dostat se v sérii hrané na tři vítězné zápasy na dostřel postupu do čtvrtfinále play off. K jeho dokonání schází pověstný "nejtěžší" poslední krok. Orli vyráží směr severní Čechy, přesněji do Benátek nad Jizerou, odkud se budou chtít vracet jako celek se zajištěným postupem do dalších vyřazovacích bojů. Naopak Severočeši prahnou po tom, aby mohli ještě jednou zavítat do Hostan arény. Utkání začíná v 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Orli Znojmo mají zatím v předkole play off stoprocentní úspěšnost, když svého soka porazili jak v prvním, tak i ve druhém duelu. Ani v jednom případě se však výhra nerodila lehce a k vidění byly velice vyrovnané a dramatické zápasy. Především pak úvodní duel byl, řečeno s trochou nadsázky, jen pro silné povahy.

Domácí hokejisté v něm pokaždé vedli o jeden gól, avšak Benátky vždy dokázaly srovnat. Když se nádhernou individuální akcí zakončenou gólem prezentoval šest minut před koncem obránce Petr Hořava, jenž tak poslal Orli znovu do jednobrankového vedení, zdálo se, že si už svěřenci trenéra Neliby výsledek pohlídají. Pak ovšem přišla na řadu 59. minuta.

Trenéři hostů si vyžádali oddechový čas, odvolali brankáře a ač mohl Beroun do prázdné branky rozhodnout, minul. Puku se následně zmocnil soupeř, zavezl jej do útoku, kde střelou mezi Horčičkovy betony vyrovnal 64 vteřin před závěrečnou sirénou Michal Pavlů. Na řadu tedy přišlo prodloužení, kde se nakonec přeci jen na Orly usmálo štěstí. Po chybě benátecké obrany se dostal puk na hůl Petra Štracha a znojemský bek rozhodl o první výhře Znojma.

Druhé střetnutí již tak dramatické nebylo, přibylo ovšem soubojů u mantinelu. Orli tentokrát odskočili do vedení o dvě branky, Severočeši sice dokázali snížit, ale domácím vrátil zpět dvoubrankový náskok kapitán Haman. Benátky se už na větší odpor, především kvůli častým vylučováním svých hráčů, nezmohly.

Černou skvrnou však bylo využívání přesilových her. Orli sice dokázali skórovat v klasické přesilovce, ale nedokázali hned dvakrát využít dlouhou dvojnásobnou početní převahu. „Není to první zápas, kdy se nám taková situace stala, jsme v tom jakoby zakřiknutí. Doufejme, že v dalších utkáních se to třeba změní,“ věří asistent trenéra Milan Kastner.

Produktivitě Znojma v osmifinále play off zatím trošku kuriózně vévodí obránce Petr Štrach, který si v obou zápasech připsal po jedné brance. Zároveň je i nejlepším střelcem. Dva body si rovněž připsali útočníci Radek Haman (1+1) a Aleš Staněk, Václav Meidl a Miroslav Barus (všichni 0+2).

Na straně soupeře se nejvíce daří útočníku Michalu Bártovi, jenž nasbíral tři body za dvě branky, což je zatím nejvíc ze všech hráčů soupeře, a jednu asistenci. Do statistiky benáteckého mužstva si poté připsal více než jeden bod už jen obránce Michal Pavlů (1+1).

Severočeský tým sice bude hrát poprvé na svém stadionu, který Znojmo v této sezóně ještě nedokázalo dobýt, avšak bude se muset vypořádat s nejednou špatnou zprávou. Nejenže prohrává na zápasy 0:2 a kterékoliv zaváhání znamená konec pouti v této sezóně, navíc přišel o svého kapitána Josefa Skořepu, který má zlomenou ruku. Otazník visí i nad startem obránce Michala Pavlů. Znojmo by mělo dorazit v plné síle.

Sestavy z posledního utkání

Orli Znojmo: Horčička - Hořava, Morava, Protivný, Štach, Kolafa, Štrach - Plášek, Haman, Svoboda, Beroun, Hradecký, Sedlák, Staněk, Meidl, Barus, Havlík, Říha

HC Benátky nad Jizerou: Nedvídek (od 35. Stejskal) - Drábek, Kajínek, Hrach, Stříteský, Pavlů, Mrkvička, Kolmann, Hobza - Kica, Urban, Loskot, Jech, Skořepa, Bárta, Kudrna, Pabiška, Vařecha, Kopic, Kazatel, Bulíř

Další zápasy předkola play off

HC Vrchlabí - SK Horácká Slavia Třebíč
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava
HC Tábor - SK Kadaň

NEWSLETTER