Nemáme se za co stydět, zhodnotil domácí zápasy Lubomír Štach

Aktuální zprávy
PO 1. 3. 2010
<em>Znojmo</em> - Byl jedním ze základních stavebních kamenů nově vytvořeného znojemského mužstva, prostředí v Hostan aréně již znal z předchozích sezón. Lubomír Štach vytvořil téměř okamžitě od začátku prvoligové sezóny nerozlučnou obrannou dvojici s Tomášem Protivným a v každém zápase dostávali na ledě hodně prostoru. V základní části se stal se 17 gólovými přihrávkami nejlepším nahrávačem týmu, play off mu sice tak dobře bodově nevyšlo, přesto nezklamal. Po prohrané sérii s Chomutovem naznačil, že by za Znojmo rád nastupoval i příští rok. „Chtěl bych tady zůstat,“ řekl.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Konec sezóny přinesla Orlům ze Znojma páteční porážka 1:3 ve čtvrtém utkání série s favoritem z Chomutova, přičemž rozhodnutí padlo ve třetí třetině, kdy hosté dokázali prolomit kouzlo znojemské branky, dvakrát skórovat a do prázdné brány pojistit svůj postup. „Myslím, že se nemáme za co stydět, předvedli jsme bojovný a dobrý výkon. Nechali jsme tam všechno. Když budeme takhle hrát v příští sezóně, bude to dobrý,“ věří Lubomír Štach.

foto
⇒  Lubomír Štach dostával spolu s Tomášem Protivným na ledě hodně času

Chomutovský úspěch se ve dvou následujících dnech zrodil pokaždé za kontroverzních okolností, sporné výroky sudích pořádně rozpálily diváky i samotné hráče a realizační tým. „No ve čtvrtek po zápase jsme byli hodně naštvaní... Všichni ví, co se tam dělo. To druhé utkání bylo ale úplně jiné a myslím, že to na nás nezanechalo žádné stopy. Je jenom naše škoda, že jsme nedokázali využít nějakou ze šancí,“ odmítl náznaky, že by mužstvo bylo psychicky dole.

Vinou zranění a nemocí přišlo Znojmo už před utkáním o několik opor základní sestavy, v úvodu duelu byl navíc do nemocnice odvezen Přemysl Sedlák, Orlům tak zbývaly přesně tři formace. Pro hráče bylo několikáté utkání během pár dnů jistě velkým fyzickým zápřahem. „Kdybych měl mluvit za sebe, únavu jsem necítil,“ říká Štach. „Hodně to dnes bylo o gólmanech, Luboš Horčička zachytal super zápas, vychytal Chomutovu strašně moc šancí, takže nás dlouho držel. Nebýt pana rozhodčího Vampoly, bylo by to možná ještě lepší. Co se dá dělat,“ povzdechl si.

Dvě bojovná střetnutí dala zapomenou na vysoké debakly uštědřené Chomutovem v podhůří Krušných hor. Porážky o devět a o šest gólů vypadají hrozivě, jejich příčina se skrývala v úvodních minutách. „Venku jsme vždycky dostali hned na začátku gól, od druhé nebo třetí minuty prohrávali. To první utkání jsme hráli vyloženě jak nějací... bobíci, když to tak řeknu, protože to bylo fakt hrozný. A v druhém zápase to bylo po první třetině znovu 3:0, oni potom hráli uvolněně a už nebylo co řešit.“

foto
⇒ Lubomír Štach

Třiadvacetiletý Štach tak sice ve svém hlavním působišti v letošním ročníku dohrál, brusle ale ještě odložit nemůže. Již v průběhu základní části vypomáhal v některých utkáních extraligovému Brnu a právě tam si sezónu prodlouží. „Teď mi říkali kluci, že bych měl jít trénovat do Brna, takže na ledě ještě tuhle sezónu budu.“ Co se budoucnosti a dalších sezón týká, šikovný obránce má pravděpodobně jasno. „Na příští rok jsem se předběžně domlouval s panem Oherou, že zůstanu tady. Takže se snad domluvíme, já osobně bych zůstat chtěl a on říkal, že snad mají zájem taky. Co jsem slyšel, mělo by zůstat devadesát procent kluků z týmu.“

NEWSLETTER